Publikováno Říjen 8, 200717 r Po nastaratování (Fabia 1,4 50kW) se rožne kontrolka stavu chladící kapaliny, podle manuálu je buď vysoká teplota chladící kapaliny, nízká hladina kapaliny nebo špatná pojistka ventilítoru. Vše sem překontroloval a je to v pořádku. Ví někdo kde je chyba a jestli to mám nějaký vliv na provoz vozu?? Diky
Říjen 8, 200717 r Po nastaratování (Fabia 1,4 50kW) se rožne kontrolka stavu chladící kapaliny, podle manuálu je buď vysoká teplota chladící kapaliny, nízká hladina kapaliny nebo špatná pojistka ventilítoru. Vše sem překontroloval a je to v pořádku. Ví někdo kde je chyba a jestli to mám nějaký vliv na provoz vozu?? Diky Zanesene cidlo v nadrzke na chladiacu kvapalinu....skus vybrat nadrzku a vycistit a preplachnut technickym benzinom.
Říjen 8, 200717 r Taky mě to už párkrát udělalo, vždy jsem zdechnul motor a nastartoval znovu a kontrolky nesvítila...sporadická chyba..zajímavé je, že mě ani jednou po rozsvícení nenapadlo zastavit a zkontrolovat hladinu, ale vždy jsem rovnou zdechnul a znovu nastartoval spoléhajíc právě na sporadickou chybu..
Říjen 9, 200717 r Autor Taky mě to už párkrát udělalo, vždy jsem zdechnul motor a nastartoval znovu a kontrolky nesvítila...sporadická chyba..zajímavé je, že mě ani jednou po rozsvícení nenapadlo zastavit a zkontrolovat hladinu, ale vždy jsem rovnou zdechnul a znovu nastartoval spoléhajíc právě na sporadickou chybu.. Zejména se to projevuje rano, jakmile se zahřeje a znovu nastartuju, tak kontrolka přestane blikat.
Říjen 9, 200717 r Po nastaratování (Fabia 1,4 50kW) se rožne kontrolka stavu chladící kapaliny, podle manuálu je buď vysoká teplota chladící kapaliny, nízká hladina kapaliny nebo špatná pojistka ventilítoru. Vše sem překontroloval a je to v pořádku. Ví někdo kde je chyba a jestli to mám nějaký vliv na provoz vozu?? Diky Jestli je to řešený jako u octavie, tak stačí vyčistit ty dvě tyčky (dráty) v nádobce. Je na nich usazenina. Zubní kartáček a nebo jenom pojezdit třeba šroubovákem, strhnout ten povlak. Jinak když tam koukneš, tak to nepoznáš. Chce to opravdu vyčistit.
Říjen 10, 200717 r precisti kontakty BTW: kedy si naposledy menil komplet chladiacu napln? (oxidacia a polymerizacia robi s glykolom divy)
Říjen 10, 200717 r kup novou nádobku chladící kapaliny...stojí pár kaček..... čištění nemá moc smysl. Upraveno Říjen 10, 200717 r od Ice
Říjen 10, 200717 r Autor kup novou nádobku chladící kapaliny...stojí pár kaček..... čištění nemá moc smysl. Na kolik to tak vyjde?????
Říjen 11, 200717 r Mám sice koktu, ale zkušenost se stejným problémem. U mě to nebyla ani kapalina ani nádržka nýbrž slabá baterka. Prostě hlavně u studenýho auta došlo při startu k poklesu napětí pod určitou mez a v nějaké spojitosti to hlásilo málo chladící kapaliny. Po výměně baterie se to objeví sporadicky, když zapomenu při startu zapnutý nějaký větší odběr
Říjen 12, 200717 r kup novou nádobku chladící kapaliny...stojí pár kaček..... čištění nemá moc smysl. Na kolik to tak vyjde????? http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/fabi...ledej=n%E1dobka
Leden 30, 200817 r Ahoj, mne to blblo tiež hlavne vtedy keď bolo chladnejšie.Pytal som sa v servise, že aká to môže byť chyba a povedali mi že blbnu čidla.Od výroby je kvapalina na dolnej ryske a tak som dolial aby bola kvapalina medzi vrchnou a spodnou ryskou a od vtedy mi to neurobilo ani raz
Listopad 29, 200816 r Mně to moje 1,4 MPi dělá taky, jen když klesnou teploty pod nulu. Loni na začátku jara sem nechal vyměnit nádržku a byl klid. Ale letos jak začalo v noci mrznout to dělá znova. Nevim čim to může být. Ale nádržka je zevnitř špinavá (ne mastná) olej to neni. Měnil sem G12 zároveň s nádržkou. Vyměnit baterku sem nezkoušel. Mam jí tam cca 4 roky možná i víc. Po startu 3x pípne a pak stále bliká kontrolka, mus. počkat až se zahřeje a znova nastartovat...????
Listopad 29, 200816 r Ocisti tie dve kovove tycki co mas v nadrzke chladiacej kvapaliny!!! Zober srobovak a pobehaj s nim po nich. Je tam oxidacia na nich. ;)
Listopad 29, 200816 r U 1.4 MPi casto odchazi tesneni pod hlavou a mastnota prolina do chladiciho okruhu a po rannim startu sviti kontrolka. Vycisteni nadobky pomaha na chvili.
Listopad 29, 200816 r Ocisti tie dve kovove tycki co mas v nadrzke chladiacej kvapaliny!!! Zober srobovak a pobehaj s nim po nich. Je tam oxidacia na nich. ;) U fabie sa k nim nedostaneš ako na octe.
Listopad 29, 200816 r U fabie sa k nim nedostaneš ako na octe. Preco?? rozdiel je tam v com prekrity tich tyciek v nadrzke??? na OCTAVIE to funguje..
Listopad 29, 200816 r Tak na fabke sú zakryté.Asi by si musel nádržku rozlepiť. ja som to prepláchol kyselinou a mám už rok pokoj! Robil som to aj nedávno na jednom kombíku-zatial tiež OK!
Prosinec 1, 200816 r Presne tak.Nádržku vyber,nalej kyselinu,nachaj cca.1.hod. a prepláchni ,bude to OK.Mal som to pred rokom.Len nedávaj tam zátku,nachaj to len tak bez zatvorenia.Už sa tu o tom píše.
Prosinec 1, 200816 r Ja to tam nalejem riadne pretrepem, hlavne tam kde je čidlo a.prepláchnem čistou vodou-pár minút
Prosinec 3, 200816 r Me se kvuli spatnemu tesneni pod hlavou dostaval olej do chladici soustavy a zanasel (zamastoval) cidlo. Nova chladici soustava, vymena kapaliny a tesneni pod hlavou.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.