Gerrik Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 Chci se zeptat kolik má OII klaksonu? Dva nebo jeden? V prodeji jsou dva typy - s hlubokým a vysokým tonem, tak kterej je ve standartní výbavě? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolbař Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 (edited) Chci se zeptat kolik má OII klaksonu? Dva nebo jeden? V prodeji jsou dva typy - s hlubokým a vysokým tonem, tak kterej je ve standartní výbavě? jsou tam oba (AMBIENTE, ELEGANCE) Clasik má jen jeden Edited October 24, 2007 by rolbar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asua Posted October 18, 2007 Share Posted October 18, 2007 S tim bych nesouhlasil, ze ma 2 klaksony. Mam Octu v te nejvyssi vybave, ale mam tam jen 1 klakson! Po koupi se mi zdal nejaky divny zvuk toho stareho klaksonu a tak jsem ho zkusil poladit ale nemelo to smysl. Zasel jsem koupit novy (original stoji necelych 1300 Kc) a tam mi nabidli 2 druhy - jeden hlubokotonovy a druhy vysokotonovy. Objednal jsem si ten vysokotonovy (dnes toho lituji mel jsem objednat hlubokotonovy - ten tam byl jako puvodni), protoze ma skaredy zvuk a v te prodejne uz mi ho nechteli vymenit, ze to nejde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirik.DC Posted October 18, 2007 Share Posted October 18, 2007 S tim bych nesouhlasil, ze ma 2 klaksony. Mam Octu v te nejvyssi vybave, ale mam tam jen 1 klakson! Po koupi se mi zdal nejaky divny zvuk toho stareho klaksonu a tak jsem ho zkusil poladit ale nemelo to smysl. Zasel jsem koupit novy (original stoji necelych 1300 Kc) a tam mi nabidli 2 druhy - jeden hlubokotonovy a druhy vysokotonovy. Objednal jsem si ten vysokotonovy (dnes toho lituji mel jsem objednat hlubokotonovy - ten tam byl jako puvodni), protoze ma skaredy zvuk a v te prodejne uz mi ho nechteli vymenit, ze to nejde. Tak se zkus juknout za kryty u mlhovek..já mám po jednom vpravo i vlevo.. Být tam jen vysoký nebo nízký, tak se to snad ani nedá poslouchat, ne? Podle mně ladí, když jsou spolu.. Jen si teď tak vybavuju, že to bylo i ve výbavě uvedené..dvoutónová houkačka, není třeba za příplatek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mischicka Posted October 18, 2007 Share Posted October 18, 2007 Jsem ani netušil, že jsou dva, to by mě zajímalo, který mám teď já... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asua Posted October 18, 2007 Share Posted October 18, 2007 S tim bych nesouhlasil, ze ma 2 klaksony. Mam Octu v te nejvyssi vybave, ale mam tam jen 1 klakson! Po koupi se mi zdal nejaky divny zvuk toho stareho klaksonu a tak jsem ho zkusil poladit ale nemelo to smysl. Zasel jsem koupit novy (original stoji necelych 1300 Kc) a tam mi nabidli 2 druhy - jeden hlubokotonovy a druhy vysokotonovy. Objednal jsem si ten vysokotonovy (dnes toho lituji mel jsem objednat hlubokotonovy - ten tam byl jako puvodni), protoze ma skaredy zvuk a v te prodejne uz mi ho nechteli vymenit, ze to nejde. Tak se zkus juknout za kryty u mlhovek..já mám po jednom vpravo i vlevo.. Být tam jen vysoký nebo nízký, tak se to snad ani nedá poslouchat, ne? Podle mně ladí, když jsou spolu.. Jen si teď tak vybavuju, že to bylo i ve výbavě uvedené..dvoutónová houkačka, není třeba za příplatek? Tak ted nevim!! Menil jsem klakson jen na strane spolujezdce ( je za mlhovkou). A to chces rict ze na ridicove strane je taky jeden? Zda se mi, ze zvuk vychazi jen z te strany spolujezdce. Pokud zitra pocasi dovoli tak kouknu i na tu ridicovu stranu. V manualu byl popsan pouze ten na strane spolujezdce a o dvoutonove ani radka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirik.DC Posted October 18, 2007 Share Posted October 18, 2007 Tak teď se mi už do garáže kvůli manuálu nechce..ale já konkrétně mám na každé straně jeden..právě je jeden vysoký a jeden nízký..spolu to zní parádně. Nějak si nedovedu představit, kdyby šel jen jeden..to by asi moc neladilo.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mischicka Posted October 18, 2007 Share Posted October 18, 2007 S tim bych nesouhlasil, ze ma 2 klaksony. Mam Octu v te nejvyssi vybave, ale mam tam jen 1 klakson! Po koupi se mi zdal nejaky divny zvuk toho stareho klaksonu a tak jsem ho zkusil poladit ale nemelo to smysl. Zasel jsem koupit novy (original stoji necelych 1300 Kc) a tam mi nabidli 2 druhy - jeden hlubokotonovy a druhy vysokotonovy. Objednal jsem si ten vysokotonovy (dnes toho lituji mel jsem objednat hlubokotonovy - ten tam byl jako puvodni), protoze ma skaredy zvuk a v te prodejne uz mi ho nechteli vymenit, ze to nejde. Tak se zkus juknout za kryty u mlhovek..já mám po jednom vpravo i vlevo.. Být tam jen vysoký nebo nízký, tak se to snad ani nedá poslouchat, ne? Podle mně ladí, když jsou spolu.. Jen si teď tak vybavuju, že to bylo i ve výbavě uvedené..dvoutónová houkačka, není třeba za příplatek? Tak ted nevim!! Menil jsem klakson jen na strane spolujezdce ( je za mlhovkou). A to chces rict ze na ridicove strane je taky jeden? Zda se mi, ze zvuk vychazi jen z te strany spolujezdce. Pokud zitra pocasi dovoli tak kouknu i na tu ridicovu stranu. V manualu byl popsan pouze ten na strane spolujezdce a o dvoutonove ani radka! Asi taky zítra polezu pod auto, teď už na to peču Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asua Posted October 18, 2007 Share Posted October 18, 2007 No pokud mam u ridice taky jeste jeden tak by to nebylo az tak spatne, protoze bych koupil jeste hlubokotonovy a jen je prohodil ( s tim uz zabudovanym) a mel bych oba nove a na nejakou dobu klid. Obcas se hodi si zatroubit kdyz pri dennim jezdeni vidim jak jezdi nekteri ridici (kloboucnici, dedci a nektere zenske) - jezdici stylem " Pane doktore Vy jste se zase kochal"!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirik.DC Posted October 18, 2007 Share Posted October 18, 2007 No pokud mam u ridice taky jeste jeden tak by to nebylo az tak spatne, protoze bych koupil jeste hlubokotonovy a jen je prohodil ( s tim uz zabudovanym) a mel bych oba nove a na nejakou dobu klid. Obcas se hodi si zatroubit kdyz pri dennim jezdeni vidim jak jezdi nekteri ridici (kloboucnici, dedci a nektere zenske) - jezdici stylem " Pane doktore Vy jste se zase kochal"!!! No, obě fakt zní dost dobře Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asua Posted October 18, 2007 Share Posted October 18, 2007 No pokud mam u ridice taky jeste jeden tak by to nebylo az tak spatne, protoze bych koupil jeste hlubokotonovy a jen je prohodil ( s tim uz zabudovanym) a mel bych oba nove a na nejakou dobu klid. Obcas se hodi si zatroubit kdyz pri dennim jezdeni vidim jak jezdi nekteri ridici (kloboucnici, dedci a nektere zenske) - jezdici stylem " Pane doktore Vy jste se zase kochal"!!! No, obě fakt zní dost dobře Zitra uvidim a dam vedet! Kdyby byl tak by mela ta moje Octa konecne pekny zvuk pri troubeni (ted je to dle me des)! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asua Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Tak jsem se dneska dival a oddelal i tu mlhovku u ridice a je tam i druhy klakson! A zda se mi ze ten mi netroubi, tak ho vymenim taky za novy! Zaverem tolik, ze za kazdou mlhovkou je jeden klakson. U spolujezdce je hlubokotonovy a na strane ridice vysokotonovy (alespon tak to mam ja). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirik.DC Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Tak jsem se dneska dival a oddelal i tu mlhovku u ridice a je tam i druhy klakson! A zda se mi ze ten mi netroubi, tak ho vymenim taky za novy! Zaverem tolik, ze za kazdou mlhovkou je jeden klakson. U spolujezdce je hlubokotonovy a na strane ridice vysokotonovy (alespon tak to mam ja). Tak přesně tak to máme všichni..tedy alespoň skoro všichni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mischicka Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Tak jsem se dneska dival a oddelal i tu mlhovku u ridice a je tam i druhy klakson! A zda se mi ze ten mi netroubi, tak ho vymenim taky za novy! Zaverem tolik, ze za kazdou mlhovkou je jeden klakson. U spolujezdce je hlubokotonovy a na strane ridice vysokotonovy (alespon tak to mam ja). Tak přesně tak to máme všichni..tedy alespoň skoro všichni Jsem dnes zapomněl se podívat, kouknu zítra jestli i RS to tak má Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirik.DC Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Tak jsem se dneska dival a oddelal i tu mlhovku u ridice a je tam i druhy klakson! A zda se mi ze ten mi netroubi, tak ho vymenim taky za novy! Zaverem tolik, ze za kazdou mlhovkou je jeden klakson. U spolujezdce je hlubokotonovy a na strane ridice vysokotonovy (alespon tak to mam ja). Tak přesně tak to máme všichni..tedy alespoň skoro všichni Jsem dnes zapomněl se podívat, kouknu zítra jestli i RS to tak má To poznáš podle zvuku..oba jsou tam slyšet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mischicka Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Tak jsem se dneska dival a oddelal i tu mlhovku u ridice a je tam i druhy klakson! A zda se mi ze ten mi netroubi, tak ho vymenim taky za novy! Zaverem tolik, ze za kazdou mlhovkou je jeden klakson. U spolujezdce je hlubokotonovy a na strane ridice vysokotonovy (alespon tak to mam ja). Tak přesně tak to máme všichni..tedy alespoň skoro všichni Jsem dnes zapomněl se podívat, kouknu zítra jestli i RS to tak má To poznáš podle zvuku..oba jsou tam slyšet No občas si zatroubím, ale hudební sluch nemám, takže si nejsem jist, spíš víc věřím tomu co vidím než tomu co slyším Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asua Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Tak jsem se dneska dival a oddelal i tu mlhovku u ridice a je tam i druhy klakson! A zda se mi ze ten mi netroubi, tak ho vymenim taky za novy! Zaverem tolik, ze za kazdou mlhovkou je jeden klakson. U spolujezdce je hlubokotonovy a na strane ridice vysokotonovy (alespon tak to mam ja). Tak přesně tak to máme všichni..tedy alespoň skoro všichni Jsem dnes zapomněl se podívat, kouknu zítra jestli i RS to tak má To poznáš podle zvuku..oba jsou tam slyšet Ja tam prave slysim jen ten ze strany splujezdce, ale nestal jsem jeste pred autem, aby nekdo jiny troubil - tak to pak zkusim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke288 Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 ja slyšel, že OII má dvoutonovej, ale ona má teda dva jednotonový? podle mě troubí OII hodně dobře Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirik.DC Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 ja slyšel, že OII má dvoutonovej, ale ona má teda dva jednotonový? podle mě troubí OII hodně dobře Troubí parádně..a má dva. I podle Etky. Jen si právě nejsem stopro jistý, jestli všechny O II..protože to všude uvádějí jako výbavu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolbař Posted October 24, 2007 Share Posted October 24, 2007 (edited) ja slyšel, že OII má dvoutonovej, ale ona má teda dva jednotonový? podle mě troubí OII hodně dobře Troubí parádně..a má dva. I podle Etky. Jen si právě nejsem stopro jistý, jestli všechny O II..protože to všude uvádějí jako výbavu.. Asi to bude jako na IO, kde Clasic měl jen houkačku a ostatní výbavy měly famfáry (hluboký a vysoký tón) TAK JE TO PŘESNĚ TAK Edited October 24, 2007 by rolbar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajko Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 ja mam elegance a klakson no des...v porovnani s fabiou I, ktora ma pekny dvojtonovy klakson, takze moja otazka znie ci by to slo prehodit...z FI na OII diky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodo-Kolín Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Myslím, že by v tom neměl být problém. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
:Petr Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 Neví někdo kolik má ta dvoutónová houkačka dB? Na netu jsem to zatím nenašel. Zdá se mi, že při dálničních rychlostech už to není moc slyšet a na kamionisty by to možná chtělo něco silnějšího Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nuff Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 Na kamióňáky to chce pneumatiku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jay Kay Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Já mám na F II dvoutón z OCT. Musí být 2 hluboký a vysoký. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts