Sir_Jarek Vloženo 23. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2016 (editace) Jasně, že je nejlepší, když se nesundavá ani konzole, ale vyndá se jen rameno a vylisuje/nalisuje přípravkem starý/nový silentblok - o tom neni sporu. Ale někdo možná místo pořízení přípravku konzole vyndá, jindy to múže být nutnost (zničený závit šroubu ramene, nebo něco nejde, vim já...) - no když už, tak to chce povolit vždy jen jednu stranu, pokud se jen povolí obě najednou - třeba chce obě konzole odvézt někam k lisu (o demontáži nápravnice neni řeč), nápravnice se hne ze svého místa, které určuje odklony kol a na geošce přibyde práce navíc. A pokud se na to nějakej šetřílek vyprd (stejně jako na koupi přípravku) a jenom kasíroval (a ještě třeba dal silentbloky šejdrem), je na potíž zaděláno... Edit: pecka video Editováno: 23. Listopad 2016, autor: Sir_Jarek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 24. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2016 Myslím,že hlavní o co tu jde je to,jestli nalisoval silenbloky dobře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 24. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2016 (editace) Dnes jsem měnil olej a zároveň zkontroloval silentbloky a mám je jako je na obrázku na předchozí stránce. Když se ale podívám na video, tak se mi zdá, že je tam dávají přesně obráceně než mají být. Tak nevím jestli na to špatně koukám anebo to tak opravdu je. Editováno: 24. Listopad 2016, autor: psurn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 24. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2016 tím výstupkem do středu a myslím, že to v tom videu to tak dělá. Jen koukám, že tam povoluje matku na polose - to my "profíci" neděláme :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 24. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2016 Mně se zdálo, že stojí ze strany kola a výstupek dává k sobě. Ale nevím, špatně se to odhaduje.V každém případě, až půjdu zase na výměnu, tak si to hned překontroluju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 24. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2016 zářez na přípravku má k sobě, ale ten užší. Ten větší není vidět, takže usuzuju, že je z druhé strany. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sir_Jarek Vloženo 24. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2016 Jestli se to někomu hodí... (z dílenské příručky) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 26. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2016 tak měl bych je mít správně ... takže na jaře geoška (jinde) a uvidí se pravý (není tolik vidět) levý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Confiman Vloženo 31. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2016 Zdar chlapi, resim ted problem s vibracema pri rozjezdech i pri jizde. Puvodne sem sel na jistotu ze problem bude vyfuk ale kdyz sem koukl pod auto tak vyfuk je uplne OK. Abych popsal problem: Pri startu to kopne ale hned prestane, na neutral naprosto bez problemu i v otackach. Pri zpatecce taky bez problemu ipri rozjezdu z mista do kopce. Problem je pri rozjezdu dopredu. Silne vibrace do kastle ktere jdou az do kufru. Na jednicku katastrofa, s rostoucima otackama skoro az zalehaj usi (nedejboze do kopce) za 2,3,4 taky problem ale postupne mensi a mensi. Kdyz dam nohu z plynu tak bez problemu. Smerem z kopce kdyz pridavam plynule, tak bez problemu ale kdyz dam plnej tak to zase kopne a vibrace jdou postupne do ztracena. Myslite, ze problem bude silentblok prevodovky? Horni u motoru se jevi jako OK. Dneska chci jeste kouknout na ten spodek. Nemate nekdo podobnou zkusenost? Moc diky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 7. leden 2017 Sdílet Vloženo 7. leden 2017 Koukni jestli nejsou vymlácený silentbloky v reakční vzpěře. Taká ta ojnice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarkusDelRey Vloženo 18. Červen 2017 Sdílet Vloženo 18. Červen 2017 Cim tie silentbloky vyberate a lisujete nemate niekto fotku home made pomocky? Planujem si nieco vyrobit. Vdaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 18. Červen 2017 Sdílet Vloženo 18. Červen 2017 o kousek výše máš video, tam je ten přípravek vidět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarkusDelRey Vloženo 18. Červen 2017 Sdílet Vloženo 18. Červen 2017 To nejaky origos a mam pocit ze sa nim da poskodit ten zavit v hlinikovej casti, pozdava sa mi skor tento Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Turista Vloženo 7. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2017 Čtu to tady a tak jsem šel nafotit silentbloky a koukám jeden je takovýhle, tak to asi bude na výměnu. Nechám si to udělat v servisu, asi oba, tak mám ježíška ještě před Vánocema, jsem zvědav co to bude „koštovat“. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanT Vloženo 7. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2017 To máš ještě dobrý, já jsem to měl už úplně mimo střed, vlastně přímo opřený o boky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sir_Jarek Vloženo 7. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2017 No novej zrovna neni, to je vidět, ale lepší je do těch mezer narvat větší šroubovák a zapáčit do strany co to jde (při jízdě se to děje běžně), kolikrát se ukáže, že jde jen o povrchové praskliny v gumě. Vadí, když je to utržený (nebo napůl utržený), to pak i vrže, klepe. Že je to v klidu mimo střed, je celkem běžný, guma tohohle typu se poddá a unaví celkem brzy. Ovšem včasnou výměnou se nic nezkazí, naopak, jen to možná nemusí bejt tak akutní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. leden 2018 Sdílet Vloženo 11. leden 2018 náprava se hýme dopředu a dozadu? To jsi zjistil jak? Geometrii máš udělanou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. leden 2018 Sdílet Vloženo 11. leden 2018 Pokud jsi si pozorně pročetl toto téma, tak víš, že rada je těžká - může to být cokoliv, včetně uložení motoru, nedotažené nápravnice či vymláceného uložení tlumičů. Na dálku se to přesně diagnostikovat nedá. Jen se dají dokola vyjmenovávat nejrůznější možné příčiny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 14. leden 2018 Sdílet Vloženo 14. leden 2018 To video s výměnou silentbloků vypadá krásně.Jen bych se tam bál o tu montážní polohu.Asi bych si na tom silentbloku udělal z boku fixem čáru,abych měl jistotu. Já jsem je měnil bez demontáže poloosy,vyndal jsem je tak,že jsem silentblokem provlékl list pilky na kov,sestavil ji a opatrně silentblok prořízl.Pak ho vydloubl šroubovákem.Na nalisování jsem použil dva ocelové čtverce proti sobě,které jsem stahoval velkým šroubem.Na konečné dolisování je pak třeba mezi ten čtverec u silentbloku a silentblok vložit nějakou podložku,abych ho dostal až na místo.Pořádkumilovný majitel také využije to vymontování ramen k tomu,že je natře,nebo nastříká,aby si je tam nemontoval rezavá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Holkup Vloženo 2. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2018 Celé rameno i s lepším silentbloky Meyle HD quality. Silentbloky jsou ty pro cupru. Celková cena 1300 Kč na jednu stranu. Možno zakoupit na motora.cz. Silentblok zhruba 160 Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta Jetel Vloženo 10. Únor 2019 Sdílet Vloženo 10. Únor 2019 Zdravím přítomné ? Mám prosbu. Dnes jsem se pokoušel zkontrolovat silentbloky uložení ramene a nejsem z toho moc moudrý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarkusDelRey Vloženo 10. Únor 2019 Sdílet Vloženo 10. Únor 2019 Mne to z pohladu na foto pride uz s vôlov okolo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta Jetel Vloženo 10. Únor 2019 Sdílet Vloženo 10. Únor 2019 před 24 minutami, MarkusDelRey napsal: Mne to z pohladu na foto pride uz s vôlov okolo Aha, to by mohla být teoreticky "pozitivní" zpráva. Viděl jsem tady na foru fotky kde byly středy vychýlené, toto mě nenapadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 10. Únor 2019 Sdílet Vloženo 10. Únor 2019 Silentbloky už někdo měnil. Tyhle se tak netrhají, jako ty dvoutamenné. Není to náhodou foceno s vyvěšeným kolem? To by totiž mohlo vysvětlovat tu možná znánlivou vůli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta Jetel Vloženo 10. Únor 2019 Sdílet Vloženo 10. Únor 2019 (editace) Hmmm, přesně tak. Je to focené na heveru. Editováno: 10. Únor 2019, autor: Vojta Jetel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.