Luke288 Vloženo 22. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2007 tak jsi měl štěstí. jinak na hranicích se pokud vim běžně techničák neukazuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 22. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2007 Uz jsem to psal nekolikrat. Bez prepazky za skoro 2 roky - nehoda, hranice, silnicni kontroly a vse bez problemu. To same lide v nem okoli. Tak to asi máš zvláštní okolí..a máš v ORV zapsaný nákladní automobil, popř. ještě doplněný doplňkový text o umístění přepážky? To jsou povinné údaje.. Pokud to u vás konkrétně někdo přehlíží, věř mi, že jde spíš o výjimku..od nás z okolí naopak můžu jmenovat už několik případů, kdy na to lidé těžce doplatili. Finančák je kapitola sama od sebe, ten nikomu nic neodpouští, zvlášť pokud jde o "daňové úniky" v případě odpočtu DPH Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavelkr Vloženo 22. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2007 jste mě tu vystrašili asi tu přepážku dám zpět hned po novém roce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 22. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2007 Já nikoho nestraším, jen konstatuju, že i když někteří jedinci mají v tomhle směru zřejmě štěstí, tak zrovna tuhle "nepovolenou přestavbu" vozidla si stát celkem hlídá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brot1cz Vloženo 22. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2007 Já taky nikoho nestraším, mám i v okolí lidi co to maj sundáný a taky uplně v pohodě jezděj léta. Ale jak jsem psal , tak i jednu zkušenost s tím že kolega na to doplatil a to celkem dost. Jinak policajtum je to jedno, hlavně po tom jde celní správa. A je každýho věc co je pro něj výhodnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 22. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2007 tady je jasný, že je výhodnější koupit N1 a pak jezdit bez přepážky, ted jde o to, jestli se to vyplatí i když se na to přijde a o tom už pochybuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokaran Vloženo 22. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2007 Pánové nechci Vám do toho kecat, ale N1 se objednává (týká se OII) přímo v Boleslavi a je na ní delší čekací lhůta. Přepážka nejde vyndat bez poškození auta. Ty řeči o dodělání v servisu platily pro OI. Rozdíl je v tom, že u OI nebyla přestavba zapsaná v malém techničáku, ale jen jako změna ve velkém TP a zároveň nebyly polepený zadní okna. Protože z Boleslavy vyjelo OA a dealer ho předělal na N1. Při běžné kontrole se nedalo poznat, že z auta byla odstraněna přepážka. Na první pohled se auto nelišilo od běžného auta, které je typováno jako OA. Narozdíl od toho OII to má už z Boleslavy napsaný v MTP (že se jedná o NA) takže, když odstraníte přepážku a vyměníte skla vzadu stejně při kontrole zjistí z MTP, že je to původně N1. Nebezpečí nehrozí jen od FÚ - daňový únik, ale když narazíte na kosa policajta tak hrozí i to, že N1 musí dodržovat zákaz vjezdu NA a další drobná věc N1, má otypována pouze čtyři místa k sezení. O tom tady nikdo nemluví. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prtko5 Vloženo 22. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2007 Pánové nechci Vám do toho kecat, ale N1 se objednává (týká se OII) přímo v Boleslavi a je na ní delší čekací lhůta. Přepážka nejde vyndat bez poškození auta. Ty řeči o dodělání v servisu platily pro OI. Rozdíl je v tom, že u OI nebyla přestavba zapsaná v malém techničáku, ale jen jako změna ve velkém TP a zároveň nebyly polepený zadní okna. Protože z Boleslavy vyjelo OA a dealer ho předělal na N1. Při běžné kontrole se nedalo poznat, že z auta byla odstraněna přepážka. Na první pohled se auto nelišilo od běžného auta, které je typováno jako OA. Narozdíl od toho OII to má už z Boleslavy napsaný v MTP (že se jedná o NA) takže, když odstraníte přepážku a vyměníte skla vzadu stejně při kontrole zjistí z MTP, že je to původně N1. Nebezpečí nehrozí jen od FÚ - daňový únik, ale když narazíte na kosa policajta tak hrozí i to, že N1 musí dodržovat zákaz vjezdu NA a další drobná věc N1, má otypována pouze čtyři místa k sezení. O tom tady nikdo nemluví. Při běžné kontrole to jde poznat protože v kolonce počet míst k sezení je 2+2 bohužel. A s tím zákazem vjezdu pro nákladní vozy si z nás děláš prdel že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prtko5 Vloženo 22. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2007 A jinak Olomouc -Litovel u Unčovic na benzínce dost často stává Celní správa a už mě dvakrát kontrolovaly o přepážce nepadlo ani slovo, ale pohledová kontrola proběhla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ton1 Vloženo 22. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2007 Při běžné kontrole to jde poznat protože v kolonce počet míst k sezení je 2+2 bohužel. A s tím zákazem vjezdu pro nákladní vozy si z nás děláš prdel že? nejsem si 100% jistý (musím se jít podívat), ale mám OII N1 a v techničáku 2+3 místa. OIky měly 2+2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 22. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2007 Já taky nikoho nestraším, mám i v okolí lidi co to maj sundáný a taky uplně v pohodě jezděj léta. Ale jak jsem psal , tak i jednu zkušenost s tím že kolega na to doplatil a to celkem dost. Jinak policajtum je to jedno, hlavně po tom jde celní správa. A je každýho věc co je pro něj výhodnější. Je to podobná situace, jako byla před časem s "převozkami" (zelené značky), kdy policie moc nevěděla, jak se k těm značkám stavět. Dnes je situace jiná a kontrole se nikdo nevyhne. To samé s přepážkou. Celní správa končí a má být včleněna do řad policie, takže i tam lze očekávat posun a zpřísňování kontrol. ještě tu nikdo neřekl, jak je možné proklouznout při silniční kontrole..jediné, co mně napadá, že se při registraci zadal špatný typ vozidla a tak je vozidlo vedené jako osobní, což je uvedené i v ORV, pak nikdo nebudí pozornost, protože na první pohled je to klasický kombi. No a pokud je v ORV uveden správně druh nákladní, je to jen otázka času. Je to klasický daňový únik a ten se jako takový postihuje. Pokud jde o to, co se vyplatí, v případě odhalení se automaticky doplácí DPH a platí i tučná pokuta, tuším že lze až v řádech desetitisíců. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
iceman Vloženo 22. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2007 Jirko, nebuď na něj tak tvrdej V pohode, uz s tim autem stejne nejezdim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.