Přejít na obsah

Příčniky n Octu a nosiče lyží


Slon

Doporučené příspěvky

Nazdárek

začal jsem přmýšlet o koupi nějakého střešního nosiče a nosiče lyží. Jenže nevím jaký a kde co vybrat. Když chci vybrat příčniky tak po mě chtějí pořád nějaké kity a patky a já bych nejrači koupil něco aby to na auto pasovalo, bylo to levné, kvalitní a praktické. Nevíte jakou značku a popřípadě model vybrat???

něco jsem si vybral od firmy Thule ale ty prahcy :blink:

ale asi mi nic jineho nezbyde....

a co se týče nosiče lyží nevím jestli by nebylo lepší koupit rakev a nebo ty držáky lyží... rakev se pak hodí i na dovču ale zas ty ceny <_<

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak jestli je to do pripravy tak si vem hakra .Je za dobry peniz a je i v hliniku.Kde je problem u hakru je O2,ale ty mas 1.

Jestli by si chtel Thule no problem jen ta cen a . .... kdyby si mel O2 tak ta by byl jednoznacne Thule ,ale v O1 je jen na vyberu v penezích.

U thule i hakru stejne musis pouzít imbus.

Pak jestli mas hagusy(podelniky) tak tam je rozdil v rychlosti montáže.U hakru musis vzit imbus a u thule v pohode jen koncovkama tyci tocis.

Jestli mas garaz tak vem box ,ale nesel bych nikdy do hakru,neumann .Hakr sice nizka cena ale ta kvalita :help: a neumann je hodne predrazeny za jejich plasty,ale nekomu zase vyhovuje.

Nejlepsi volba je bud Thule (opravdu dobre boxy i v nizzich cenach,sam mam Pacific 700) a nebo Jetbox (jsou to valstne byvale tvary od thule,stejne formy a podobny typ plastu,je kvalitou a cenou mezi hakr a thule.)

Boxy Kamei a mont blanc .No u kamei ,nevim moc se mi nelibi ty pistnice ,je to jak u auta ,jak to zmrzne tak to jde hure no.A mont blanc ,moc jsem jich jeste neprodal,neni o ne nejak velky zajem ,nevim proc ,tak nebudu je hodnotit kaldne ani zaporne ,nechci o nich rozesilat fámy

A kdyby z nosicu na lyze takTHULE ,ATERA a FAPA.

Jinak kdyby si potreboval poradit tak napis.

A kdyby ses rozhodl pro thule tak ma vyhodu ,ze si muzes na vsechno(box ,pricniky .nosice na kolo ) porídit stejny klicek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šmarjakany tebe mi zeslalo samo nebe kol1

Chtěl bych to na Octavii rv 97. Čili do přípravy, ale budu tam muset kouknout jestli tam je, někde jsem četl že tam někdy nebyla dělaná. Záslepky tam sice mám ale kdo ví co je pod nima :blush:

Thule sem vybral protože to bylo to první co mi na netu vyjelo, tak jsem to jen tak zkusil zkonfigurovat, docela se mi to líbilo i "desingově", to se ale nedá říct o ceně. Ale jak tak koukám na tvůj net, tak ten Hakr taky nevypadá zle. ale to už je celá cena z těma příčnikama a tak? Jen to nahodit na auto? A co ta Piccola-M PC4001 to tak y nevypadá špatně.

A nebo ještě ten Neumann OC. Jak to je pak ale s namontováním toho nosiče lyží popř. rakve na ovalný profil???

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli mas do pripravy tak bych vzal Hakr je za slusnou cenu a ma hlinikove profily o sirce 5cm.Takze na to das i levnejsi nosice kola a lyží.

http://www.autonosice-ostrava.cz/detail.ph...mp;xx_skupina=1

Jinak ta cena je za patky a tyce.

Pikola ma jen kovové příčníky,a ma pro nekoho blbé zakoncení,ja bych osobne nebral.

Potom jeste ten nosic lyží,Jak jsem rekl jestli mas moznost to nekde skladovat tak ber box.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli mas do pripravy tak bych vzal Hakr je za slusnou cenu a ma hlinikove profily o sirce 5cm.Takze na to das i levnejsi nosice kola a lyží.

http://www.autonosice-ostrava.cz/detail.ph...mp;xx_skupina=1

Jinak ta cena je za patky a tyce.

Pikola ma jen kovové příčníky,a ma pro nekoho blbé zakoncení,ja bych osobne nebral.

Potom jeste ten nosic lyží,Jak jsem rekl jestli mas moznost to nekde skladovat tak ber box.

No jo ale teraz přemýším jak to je s otevřením kufru když mám na střeše box? To bude asi zavázet když budu potřebovat box abych do něho dal aspoň ty lyže, čili bude dost dlouhý a tím pádem přečnívat nad 5-té dveře, ne???

A ještě teraz nerozumím že ty profily od Hakru jsou o šířce 5cm a všechny ty nosiče lyží májí připevnění na max rozměr 32x43mm.

Co by měly ještě mít ty nosiče lyží? Jako třeba nějaké jištění, zámek a tak

co třeba ten Hakr alu 6??? Nechápu, je to docela to co hledám ale proč teda se ty další tak lyší tou cenou? Co je na nich ještě jiného???

sice debilní otázky ale fakt nevím abych nekoupil něco co se pak třeba rozsype nebo mi to bude třeba na nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem se dival a jses z mostu u jablunkova.Nemas nahodou nekdy cestu do ostravy????

Napis co teda budes vozit v zime (lyze nebo i bezky) a do jake ceny by si byl ochotný jit.A jak ti sestavim nekolik variant co bych ti doporucil.

Ceny na internetu jsou jinaci nez v obchode ,ale na tom by se dalo domluvit aby byli obe strany zpokojene.

Editováno: , autor: deko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo už jsem uvažoval o tom žebych se tam do ostravy zastavil. Ono jde o to že ten box tam bude pořád a lyže třeba sundám. Běžkařit nebu ale kdyby třeba do budoucna jo tak bych býl rád abych je moh taky převézt. Teraz tak přemýšlim o lyžích a snowfořtu. cenu bych akceptoval tak do 4000,- i s nosičem lyží ale jak by se šlo níž tak bych nebyl zlý. :)

ten box asi jindy, teraz na to nebudou peníze. Jak jsem se tak koukal tak ty boxy začínají právě tak na těch 4 tisícich

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No s cenou do 4tis. Takze urcite ty pricníky hakr.

A dale ,abych se vlezl do te ceny bude hakr ALU na 6 paru ,a adaptérem do T drážek.

Nejradeji bych ti doporucil nosic lyží THULE Deluxe 727 za cenu V e-shopu: 3851,- Kč ,perfektní nosic jen ta cena no.

Box radeji pockej ,az budou chechtaky a porid neco lepsiho jako je Thule.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 11 měsíců později...

Ahoj lidi,

hledám nějaké forum, kde se zabívají autoboxy thule, ale nemohu najít.

Pokud to nebude vadit, zeptám se tady, vidím, že tu mezi Vámi jsou odborníci.

Mám vyhlídnutý box thule pacific 700, hlavně bych rád přepravoval lyže, snowboard a běžky,

protože kamarád je dost vysoký a má 2 metrové běžky, musím koupit tento typ, proto tak dlouhý box.

Ale mám dilema, protože nevím, zda může box čouhat nad předním skle asi 80 cm,

měřil jsem to, jak box umístil abych úplně otevřel zadní 5 dveře a musím box takhle

posunout dopředu, nevím, zda to nebude vadit ve výhledu nebo dalším věcem.

Jinak mám auto ford eskort 1,6 - kombi.

Dík za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdar, můžete mi někdo prosím objasnit jak vypadá "příprava pro střešní nosič"? Dostal jsem příčníky pro přípravu, ale na autě ji nemám, proto by mě zajímalo, jestli je to nějakej výrobní otvor v karoserii, nebo jenom nějaký plechy našroubovaný v těch zaslepených dírkách, co jsou na střeše v járku pod krycí lištou. Dá se to dodatečně dodělat, nebo si mám nechat zajít scaní? Případná fotka by byla nejlepší, dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dobrý den, měl bych pár dotazů. Už jsem se pokušel tady na fóru odpovědi dohledat, dost informací jsem našel, ale ještě stále mi zbylo pár najasností.

1. Jaký je rozdíl mezi materiály příčných nosníků? Našel jsem, že mohou být ocelové nebo hliníkové. Jaký je mezi nima rozdíl? Předpokládám, že hmotnost. Ale jsou i jiné rozdíly ve vlastnostech?

2. Pasují na sebe příčníky a příslušenství od jiných výrobců. Např. příčníky Hakr a boxy Thule?

3. Vozíte někdo lyže na příčnících jen tak, bez držáku? Například přidělané pouze na gumy? Chápu, že hrozí odcizení, když zastavím třeba někde na oběd, ale není to třeba i proti bezpečnosti silničního provozu?

Děkuji za odpovědi.

Pozn. tlačítko HLEDAT jsem použil, ale na výše uvedené dotazy jsem odpověď opravdu nedohledal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad.1: Zrovna přičníky Hakr mám. "Antikrozní" úprava spočívá v tom, že na uříznutý jäkl nasadí jakoby ola*ku z plastu a ani se neobtěžují to nějak líp ošetřit. Konce zazátkují plastovými zátkami, které, pokud na ně nedáváš pozor, časem stratíš. Jak vypadá ten jäkl po čase uvnitř si můžeš domyslet. Ale za tu cenu, co bys chtěl.

Ale pozor! Dělají i hliníkové s T drážkou na uchycení příslušenství.

Ad.2: Pasují. U dalšího příslušenství je vždy popsáno jak se k příčníkům připevňuje. Buď na T drážku nebo pomocí třmenu (k těm jednoduchým obdélnikovým z jäklu)

Ad.3: Lyže bych nikdy pomocí gumy k příčníkům NEVÁZAL!!!. Za těch pár stovek za nosiče to nestojí za to. Hakr je má v nabídce taky.

Doporučuji ale, pokud už teď přemýšlíš, že budeš vozit "jen a pouze" max čtvery lyže, koupit držák na 6 párů. Ty čtvery carvingy se do toho opravdu blbě skládají a musím je vždy na střídačku jeden pár vysunout víc dopředu a druhý dozadu aby se tam vlezly.

Jo, a ještě "zvýšovací" podložky pod samotné nosiče si kup určitě taky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad.Ad.1: Takže jestli jsem to pochopil správně, výběr celkového materiálu příčníků je vlastně pouze výběr antikorozní úpravy, ne?

Ad.Ad.2: Asi je to víceméně jedno, které si koupím. Díval jsem se, že existují adaptery na jednotlivé typy uchycení.

Ad.Ad.3: Ještě těm zvyšovacím podložkám. Jaký mají důvod? Proč je doporučujete ke koupi? Jinak v obchodech jsem nic takového jako zvyšovací podložky nenašel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad1.: Ano. Ale jak píšu. Ten ocelový profil, nijak antikorozně neošetřený, v tom plastikovém návleku dříve nebo později začne reznout. Je to taková jakoby plastová nohavice nasazená na jäkl, na tom jäklu je volná a jak to uvnitř rezne, tak cítím jak to tam "šustí".

Mám od Hakr i nosiče lyží UNI (zese ocel.), a ty jsou taky jen na surové železo proveden nástřik. Už to pěkně ta barva boptná a bojím se do toho hrábnout.

Nejraději bych vzal ty držáky včetně celých příčníků a rozbil jimi dveře majiteli firmy. Páč každému musí být jasné, že to nějakou přípravu pod lak vůbec nevidělo.

Každopádně jsetli budu někdy znova kupovat příčníky a nosiče tak klidně zase HAKR, ale určitě pouze ALU.

Ad2.: ANO

Ad3.: Na lyžích je namontováno vázání. Lyže se do držáku vkládají tak, že pár složís skluznicemi k sobě a jedna lyže je tak vázáním dolů. Pokud to vázání je vysoké, obzvlášť na carvingových lyžích (samotné vázání se už je na lyži výš než na klasických), tak se může stát, že bude třískat po střeše auta.

Dobrý prodejce je má. Např.:

http://www.auto-nosice.cz/2686-zvysovaci-podlozky-nosicu-lyzi-hakr.html

Samotný výrobce:

http://www.hakrbrno.cz/NosiceLyzi.aspx

Ty držáky se šikmým uložením lyží to taky řeší, ale tu bych měl strach, že při mé smůle budu mít doma jednoho se širšími lyžemi a nepůjdou tam vložit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...