marejak Vloženo 21. leden 2008 Vloženo 21. leden 2008 Zdravim.Mám O1,1,6;74kw.Jen se chci zeptat,jestli nevíte....po nastartování,mi začne v motoru tak jakoby pískat(zvláštní zvuk),no a po cca 5 km,prostě po zahřátí to přestane.Známý mi říkal že to můžou být špatné ložiska v alternátoru....tak nevim jestli nemám jít ihned do servisu..abych něco nepo....Nemáte s tim zkušenost? Citovat
Miresek Vloženo 21. leden 2008 Vloženo 21. leden 2008 Zdravim.Mám O1,1,6;74kw.Jen se chci zeptat,jestli nevíte....po nastartování,mi začne v motoru tak jakoby pískat(zvláštní zvuk),no a po cca 5 km,prostě po zahřátí to přestane.Známý mi říkal že to můžou být špatné ložiska v alternátoru....tak nevim jestli nemám jít ihned do servisu..abych něco nepo....Nemáte s tim zkušenost? Zdravím, mám O1, 1.9 TDI, 66 kW a mám podobný problém. Dřív to nikdy nedělalo, ale teď mi to dělá to samé. Když je motor studený, tak při rozjezdu jde slyšet takový podivný zvuk (podobný hvízdání - když se mnou jel kolega z práce, tak si myslel, že někde za náma jede sanitka). Je to zhruba v rozmezí 1250 - 1750 ot. Mockrát díky za odpověď . Citovat
machmo Vloženo 21. leden 2008 Vloženo 21. leden 2008 Viděl bych to na povolený řemen (drážkovaný) Citovat
fiam Vloženo 22. leden 2008 Vloženo 22. leden 2008 Zdravim.Mám O1,1,6;74kw.Jen se chci zeptat,jestli nevíte....po nastartování,mi začne v motoru tak jakoby pískat(zvláštní zvuk),no a po cca 5 km,prostě po zahřátí to přestane.Známý mi říkal že to můžou být špatné ložiska v alternátoru....tak nevim jestli nemám jít ihned do servisu..abych něco nepo....Nemáte s tim zkušenost? Daj dolu drazkovy remen a zisti ci to ide s rozvodou alebo od drazkoveho remena a potom sa da diagnostikovat dalej.Mal som tento problem a nakoniec to boly rozvody ktore maly najete 130 000km. Citovat
Komárek Vloženo 22. leden 2008 Vloženo 22. leden 2008 Tipnul bych rozvodovej řemen - mě pískal téže. Je už moc vytahanej = vyměnit Citovat
asphalt Vloženo 22. leden 2008 Vloženo 22. leden 2008 vytahanej rozvodak ti piskne jen jednou... bud drazkovany remen nebo kladky rozvodu. Eventuelne si muze pohvizdovat i servo ale to by melo pouze pokud je namahano... Citovat
Miresek Vloženo 25. leden 2008 Vloženo 25. leden 2008 Já mám rozvody vyměněné komplet a najeto na nich asi 25 000 km, takže si myslím, že tím by to být nemělo. Citovat
gaza01 Vloženo 25. leden 2008 Vloženo 25. leden 2008 taky mě to píská a taky mám po rozvodech asi 30 000 km. je to určitě povolenej drážkovanej řemen. Citovat
kali Vloženo 2. Únor 2008 Vloženo 2. Únor 2008 Zdravim.Mám O1,1,6;74kw.Jen se chci zeptat,jestli nevíte....po nastartování,mi začne v motoru tak jakoby pískat(zvláštní zvuk),no a po cca 5 km,prostě po zahřátí to přestane.Známý mi říkal že to můžou být špatné ložiska v alternátoru....tak nevim jestli nemám jít ihned do servisu..abych něco nepo....Nemáte s tim zkušenost? delalo mi to take a byla to kladka remenu Citovat
carl Vloženo 7. Únor 2008 Vloženo 7. Únor 2008 Zdravim.Mám O1,1,6;74kw.Jen se chci zeptat,jestli nevíte....po nastartování,mi začne v motoru tak jakoby pískat(zvláštní zvuk),no a po cca 5 km,prostě po zahřátí to přestane.Známý mi říkal že to můžou být špatné ložiska v alternátoru....tak nevim jestli nemám jít ihned do servisu..abych něco nepo....Nemáte s tim zkušenost? cus, hele jak ti to po nastartovani zacne piskat, zkus trochou vody polit vicedrazkopvy remen, melo by to prestat, muzes vyzkouset i polit rozvodak po demontazi krytu, uz jsem se s tim taky setkal, no vyzkousej, uvidis, jak zvuk po naliti vody prestane je to ta zavada, on ten remen muze mit projete drazky, proto neseda presne do remenice a snazi es prokluzovat. Citovat
Ignác Vloženo 26. Únor 2008 Vloženo 26. Únor 2008 (editace) no mně to pro změnu píská při volnoběhu když je motor zahřátý - někde jsem tady četl že někomu píská turbo i při volnoběhu - ale že by tak najednou z ničeho nic? - babo raď jo ještě doplním že jsem před 3 měsíci měnil elektromagn.spojku klimakompresoru Editováno: 26. Únor 2008, autor: Ignác Citovat
Laci L&K Vloženo 26. Únor 2008 Vloženo 26. Únor 2008 mne to piskalo tiez a bolo to lozisko v alternatore. Citovat
Kutil_Tim Vloženo 26. Únor 2008 Vloženo 26. Únor 2008 ja jsem pred chvilkou vymenil rozvody a pisti mi taky neco (mam fabii) takze se sundal klinovy remen a byl klid, a je to but napinaci kladka ktera tak zvlastne cinka nebo kompresor od klimy ma vuli do boku i ven znej jde stim hybat na vsechny strany:( Citovat
click Vloženo 20. Září 2008 Vloženo 20. Září 2008 panove, tak vam povim taky jeden pribeh.....koupil jsem auto s 140 tis. (Octavia 1,8 20V rv 98) a nechal hned udelat rozvody (ve Skodovce!).....asi pri 170 tis jsem ztratil takovej ten spodni plast pod motorem a zaclo to......kazdej dest to odneslo piskanim....proste jako by se tam dostavala voda a rozvodak piska! tak jsem mel tak trochu vycitky, nechal znovu vymenit vod. pumpu, poradil mi to znamej a hle......piskani ustalo.....bohuzel jen asi na tyden! ted mam 210 tis. a pokazdy kdyz zaprsi tak to z motoru piska......staci vsak aby bylo 2 dny hezky, jako by to vyschne a uz to nepiska .....tak by me zajimalo co si o tom myslite.....jestli je to fakt tim ze se dostane do motoru voda, kdyz tam neni ten spodni kryt a nebo neco odchazi do vecnych lovist???? Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.