Přejít na obsah

Vnejší zpětná zrcátka


Krapik

Doporučené příspěvky

Nejdřív musíš vycvaknout plastovej kryt zrcátka. Drží tam na 4 zobáčcích. Nejdříve si trochu uvolníš lem okolo skla a potom to vezmeš od dveří a opatrně postupuješ podél spodního okraje krytu až ke "špičce" zrcátka. Ten blikač je tam taky nacvaknutej a je ještě jištěnej jedním šroubkem. :)

Tak jsem v pátek koupil ten blinkr do zrcátka (900,-Kč) a v sobotu jsem se pustil do výměny.

Plastovému krytu zrcátke se moc nechtělo, ale za použití šroubováku se to nakonec podařilo vycvaknout.

Sice ulítl kousek plastu ze vnitř zrcátka, ale pomocí vteřiňáku jsem ho přilepil zpět a snad to bude OK.

Další oříšek byl oddělání samotného blikače - krajní šroubek šel povolit pomocí malých kleští (je tam malá hvězdička kterou jsem neměl), ale druhý šroubek, který je schovaný pod mechanismem naklápění zrcátka je dost nepřístupný a musel jsem demontovat zrcátko z natáčecího mechanismu.

Potom jsem se opět kleštičkami dostal na ten schovanej šroubek a po jeho povolení už šel blikač vyndat. Následovalo odpojení baterie a odpojení konektoru.

Po zapojení nového blikače jsem jej vyzkoušel (blinkr+osvětlení nástupu) a vše bylo OK. Na zamontování jsem použil nové šroubky na křížový šroubovák.

Nacvaknout zpět slepenej plastovej kryt a vše je jako nové.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A z tohoto mám pokaždé strach. Když nevím, jak se do něčeho leze a navíc je to z plastu, tak že začnou odlítávat plastové kousky. A mám obavy, že i nářadí jako je šrouovák zanechá na plastu nezahladitelné stopy.

Mám objednané LEDky mimo jiné i do zpětných zrcátek a už teď se obávám, že začnu hledat někoho zručného, kdo by mi s instalací pomohl :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem na tom úplně stejně. Než bych něco zničil vlastní nešikovností, tak to raději nerozebírám. A když už něco rozeberu, jdu to použité raději koupit nové, např nové šroubky, příchytky atd. Je mi jasné, že mechoš v servisu si s tím hlavu neláme, já to ale nedokážu překousnout, prostě každou, byť i jen podřenou součástku kupuji raději novou, aťˇto stojí co to stojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Prosím, dočetl jsem se v návodu o jakési funkci, kdy při otevření auta dalkáčem svítí po nějakou dobu oba blinkry ve venkovních zpětných zrcátkách a osvětlují tak směrem dolů dveře auta. Chtěl bych vědět jestli to takto funguje ve všech OII nebo jak to vlastně je. Děkuji za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z části máš pravdu. Je to funkce osvětleni nástupního prostoru, standartně u výbavy elegance. Se samozatmavovacím vnitřím zrcátkem to nemá nic společného.

No ale třeba když chceš osvětlení nástupního prostoru u RS (možná ještě i jiných modelů), tak to je za příplatek se samozatmavovacíma vnějšíma zrcátkama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...