Přejít na obsah

THORIN

Uživatel
  • Počet příspěvků

    562
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem THORIN

  1. Ještě dodatek, čerpáno ze schéma pro před FL. Máš li po FL bude to jinak.
  2. Jednotka je nad spojkovým pedálem. Je to hnědá svorkovnice, dvanáct pinů, pin 8, vodič šedo-hnědý. Stáhni si Dílenskou příručku, třeba na Ulož to.
  3. Kabel je natažený od centrální řídící jednotky vozu. Jedna svorkovnice je na sloupku C, druhá v pátých dveřích podle schéma. Nejčastěji je zlomený vodič v husím krku vlevo nahoře - vstup do pátých dveří.
  4. Faktura z roku 2012 2600 Kč Faktura z roku 2021 2700 Kč Pro mě osvědčená kvalita na více autech, nejsem tak bohatý abych kupoval levné zboží a měnil co čtyři roky. V práci baterie od jakýchkoliv výrobců na služební auta, životnost tři až čtyři roky (beru jen auta bez start-stop).
  5. Tak se také přidám se svými zkušenostmi s baterií. OII výroba 2005, první majitel. První origo baterie vydržela sedm let a dva měsíce. Druhá, Škoda ekonomy osm let a devět měsíců, nyní opět Škoda ekonomy. Baterie 72 Ah, motor 2,0 TDI. Jezdím spíš krátké trasy do třiceti km. V rodině ještě dvě Fabie, opět přibližně stejné zkušenosti. První origo baterie vydrží něco mezi sedmi až osmi lety, poté dávám vždy Škoda baterie. Někdy Ekonomy, jindy originální díl.
  6. Jednoduché řešení je koupit třináctipinovou zástrčku na káru za asi 130 KČ. A když si potom koupíš i nová světla na káru s couvačkou a osmižilový kabel, bude ti svítit i couvačka na káře.
  7. Také jsem si dodělal osvětlení prostoru nohou pomocí origo LED světel ze Superba. Máte také někdo, a jestliže ano, jak vám to funguje? Mě se to rozsvítí po otevření dveří (jen když nesvítí stropní světlo), na asi pět vteřin. Stejně tak při odemčení auta. Na Maxi Dotu jde nastavit jen intenzita světla, ale ne doba svícení.
  8. Nemáte někdo el. schéma zapojení kontroly žárovek na F I? Nebo třeba odkaz kde to najdu. Díky.
  9. Takže jsem zapátral na NETu a nakonec jsem si potřebné schéma stáhnul. Dík za naťuknutí od Pawouka.
  10. Bohužel DP neobsahuje elektrická schémat, alespoň ta co mám já ne.
  11. Zdravím, nemáte někdo schéma zapojení kontroly pásu řidiče v OII před FL? Dík.
  12. Číslo dílu bývá na nich napsáno, stačí ji jen vytáhnout ven.
  13. Já když jsem toto před lety řešil na svých třech vozech Škoda, navštívil jsem vrakoviště, kde jsem zakoupil madla asi z Golfa s těmito tlumícími válečky. Dokonce mají tato madla i krytku vratné pružiny. Válečky se nabízely ve dvou barvách, šedostříbrná a bílá (bílou jsem použil do interiéru IVORY). Vodící čep z původního madla jsem povytáhl pomocí úzkých kombi kleští (stisknout uvnitř a lehce poklepem posunout ven) a potom to jde již velmi snadno. Na madlech z vrakoviště je nejsnazší demontáž prostým proražením madla směrem na čep (madlo se při tom zničí). Montáž velmi jednoduchá, otvor v závěsu i madle byl již předpřipraven. Cena za tuto přestavbu - 3 x 200 kč za čtyři použitá madla.
  14. Já to čistím technickým benzínem. Chce to hodně trpělivosti, ale disk se při tom vůbec nepoškodí. Pak ho navoskuji, a je jak nový.
  15. Jediné řešení je vrátit opěradlo do svislé pozice. Potom bude pás normálně fungovat.
  16. Podle mého vypustit, propláchnout a nalít novou G13. Cena za litr ve Škodovce 125 Kč. Je to sice jen malé množství, ale určitě bych neriskoval. Po smíchání se většinou vytvoří hnědá, polotekutá emulze.
  17. THORIN

    Loziska kol...

    Tak se také přidávám s výměnou ložisek na obou předních kolech. Začala hučet po ujetí 37 tkm. Úděsná kvalita! Pamatuji si, že na služební F I jsem je nechával poprvé měnit po 220 tkm.
  18. Já osobně bych koupil jen prázdnou svorkovnici MOST, a přepinoval.
  19. THORIN

    Koroze

    Originál tam není silikon, ale karosářský tmel. Ten jde docela snadno odříznou. Ovšem, jestli tam někdo dal silikon, tak to ti nezávidím!
  20. Existovaly dvě verze tohoto volantu. Jedna jen pro rádio, a druhá pro rádio a telefon.
  21. Kostřících bodů je na autě několik, uzavřená matice M6 v barvě auta v černém plastovém domečku. Plusový vodič svorka 30 stálý proud je většinou červený, mínusový vodič je hnědý.
  22. Montoval jsem origo škodováckou sadu, takže kabeláž středem. Tunel se musí sundat, stejně tak i konzole rádia. Dále jsem sundaval obložení béčkového sloupku a spodní obložení zadních dveří.
  23. Mám jeden dotaz. Již od nova mám na svém autě nakódovanou funkci automatického uzamčení při rozjezdu. Jenže po zastavení se mi auto odemkne jen buď vytažením klíčku ze spínačky, nebo pomocí tlačítka ne středovém tunelu. Podle mého by mělo ho jít odemknou i vnitřní klikou dveří řidiče. Například zastavím, vystoupím pomocí dvojího zatažení za vnitřní kliku a jdu otevřít kufr. Ten se zamozřejmě neodemkl, takže musím znova do auta odemknou vnitřním tlačítkem na tunelu, či vytažením klíčku za spínačky. To je dost nepraktické, například u manželky na F II se auto odemkne i zatažením za vnitřní kliku dveří. Jak to máte vy?
  24. Tak se také hlásím ke spokojeným majitelům originální VW couvací kamery v madle pátých dveří. Ještě jednou bych rád poděkoval ferdovi 25 za odborné rozchození této kamery.
×
×
  • Vytvořit nový...