Přejít na obsah

Konec dálničních nálepek - policejní stát


Palo

Doporučené příspěvky

Tak už mne to tady s tou "demokracií" začíná srát. Určitě jste četli o tom, že se od příštího roku budou rušit dálniční nálepky a budou, takzvané elektronické viněty (hlídací krabičky). Více je v tomto článku a zajímavá je i diskuze pod článkem:

http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-...phtml?id=601249

Jestlito opravdu takto bude, tak je vše špatně, jelikož to opravdu už bude stát vědět kde kdo jezdí, v kolik kde zastavil a podobně. Je to opravdu policejní stát v čele se soudruhem Langerem a Řebíčkem (a to jsem Řebíčka měl i rád) :help:

Editováno: , autor: Palo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Dozvěděl jsem se, že skupina tří poslanců se znova chystá předložit zákon o čipech místo dálničních známek.

Takže je to tu zase.

Proč se vůbec někdo snaží prosadit tento nesmyslný systém? Proč tato jejich iniciativa, když celou dobu dělají hovno?

Jedná se o drahé řešení. Není pro něj žádný důvod známky fungují. Zvýší kriminalitu, čip z předplacenou známkou se stane bonusem pro vykradače aut. Zbaví nás svobody. Klady čipu? Pro nás žádné!

Ale pro firmu Kapsch, která u nás „vyhrála“ zakázku na mýtný systém pro kamiony se svým drahým složitým a zastaralým (až pravěkým) mikrovlnným systémem, to bude obrovský kšeft. A v tom je zakopaný pes. Je to bonus pro firmu Kapsh.

Je jasné kdo bude vyrábět čipy, je jasné kdo bude provozovat tento systém, je jasné kdo bude mít provizi z dálničních poplatků!!! Dále tito poslanci prosazují postupné zvýšení poplatků o 50% na 1500Kč. Proč? Protože, kdyby zůstala cena známky stejná přišla by státní kasa o peníze, které přihrají firmě Kapsh za to že tento systém bude provozovat.

My jsme česká republika podojte nás, my se necháme, jsme jen kolonie evropské unie.

Bude to firma Kapsh která nás zbaví svobody, která nad námi bude mít dohled, která bude mít přesně zmapován náš pohyb. A bude mít k dispozici tato cenná data.

Ptám se znova co vede tři poslance, že z vlastní iniciativy prosazují tento systém??????????

:aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skoro to vypada, jako ze jsi to sam vymyslel a napsal, ale realita je asi nekde na internetu, ne? :D

Ja ti to reknu. Vezmu to z me profesni stranky...

Co by vedlo me k tomu, nabizet, nebo prosazovat si u zakazniku ten nejdrazsi drink, kdyz budu hodnocen %tuelne z trzby???

Odpoved je jasna, ne? :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nedokážu si představit, že bych s sebou do auta každý den bral nějakou debilní krabičku, páč kdo ji zapomene v autě, hned vo ni opuchne díky fetce myslící si, že jde o navinu.

chjo

Bobíku viděl jak "velká" je krabička na míto? Jak krabička vod sirek a je pěkně šedá. Těžko by si někdo myslel že je to navigace. Navíc při krádeži to blokneš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

další krám, auto není trezor jak je známo. ale jinak, jednou se naši poslanci rozhodli a my jejich ovečky je musíme následovat. Kdyby tak to šlo jak ve středověku, nějaká defenestrace nebo tak něco a oni by možná na čas dali pokoj s nesmyslama a blábolama. Jedni zavedou druzí zruší, takže klasický kocourkov, jetě že nezdanili vzduch. Ale i to možná příjde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

At jdou vsichni do prd*le, prestanu jezdiit, stat nebude mit penize na danich z myho benzinu, bude zdrazovat, ja si toho budu min kupovat, stat zase zdrazi a tak to pujde az do doby, nez tady budem jako v africe a nikdo nebude mit nic. Vetsina lidi v politice jsou deb*love. A jak je vyse napsano, vim z vlastni zkusenosti, ze toto politici delaji jen pro penize a pro firmu,ktera nabidne nejvice. :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo pánové, chyba bude v nás..

ODS jsme volili, neb jsme chtěli nižší daně, konec utrácení, odstranění byrokracie, průhlednější politiku, respektování jedince jako takového.

Po 2 letech téhle smutné "primitivní vlády" si odpovím sám:

- daně se snížily minimálně a to jen někomu. Mě netrápí až tak daně, jako spíše vysoké odvody VZP, OSSZ!

- konec utrácení se také nestal, Topolánkova vláda kolikrát rozhazuje X-krát více než Paroubek sám!

- byrokracie je pořád stejná, vše zůstalo při starém, žádné změny. Všude 1.000.000 papírů v 1.000.000 rúzných dvěřích

- průhlednější politika? Po aférách Čunek, Morava, Tluchoř, etc. už ODS nemohu ani cítit a z jejího působení blinkám

- respektování jedince? Ano, tak tady bych IRONICKY mohl souhlasit: monitorováním pohybu - od povinného registrování FREE SIM karet, až po sledování mýtnymi branami, zvyšování poplatků za dálnice (nově až 1.500,-), pokusy zavést sledování volání z mobilu jen na souhlasnou SMS od soudce, dále archivaci všech nezodpovězených hovorů, atd. atd. atd. Zkrátka nové daně a poplatky se vším všudy..

Nu na cože jsme se to vlastně na počátku ptali??? fuckfuckfuck

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Davon: Tak tohle beru jako kompliment bo jsem to vymyslel a zplodil sám po skouknutí reportáže na primě. :)

K tomu zablokování to by musely být krabičky regostrovatelné což by bylo pro osobní svobodu ještě horší. Když už teda ty úplatky berou tak proč se aspoň nesnaží udělat něco dobře. Seberou úplatek a už je to nezajímá a je jim jedno jakou hovadinu schválí :aggressive:

A nejsou to jen čipi do aut. V praze jsou to nově čipi do metra! A to se musíte zaregistrovat a předat jim všechna svoje osobní data aby tě mohli pomocí těchto čipů sledovat kam metrem jezdíš.

Proč ODS straší komunistama, když se chová jako komunista? Nově například Topolánkova výzva k omezení svobody médií zákonem protože je Nova načapala při vydírání.

Podle dalšího nového zákona ti teď nově policie může násilím vtrhnout do tvého bytu třeba jen toho že si sousedi budou stěžovat že rušíš noční klid.

Doposud to bylo pouze když ti za dveřma smrděla mrtvola nebo když si za dveřma porušoval zákon. Další zákon o sledování a ukládání dat o mobilech.

Editováno: , autor: zabiak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

už vidím, jak ti budou prokopávat dveře kvůli nějaké pí..., na to by se ti každý vysmolil, víš co s tím bude za papírování, pak další papírování u stížnosti, ne to bych tak jednoduše neviděl. Zase to tak nehroťte. Jinak co se týče neregistrovaných SIMek, ty by se neměly dát sehnat na západ od nás, takže jsme to pouze přebrali, je to důsledkem značné kriminality a terorismu. Je jednoduché nakoupit neregistrované simky a pak je po jednom použití vyhodit. Aby to neskončilo jako v některých sci-fi, kdy za pár let budeme po narození dostávat mini vysílač a vláda fašounů bude vědět kde jsme na milimetry přesně. Při neustálých hrozbách terorismu bych se nedivil, kdyby to ve státech neudělali do konce desetiletí. Co se týče platu a úplatnosti politiků, no možná bysme se divili, kde všude mají své rodinné příslušníky a po sečtení všeho kolik mají majetku. Jinak kdo jste volili ODS máte co jste chtěli, ale vzhledem k prohnilosti české politické sféry nevidím nic pozitivního u žádné politické strany. Takže budeme ve sračkách dál. Jen se to bude neustále prohazovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Oni nám nedají nic zadarmo, myslím, tak jak i ostatní zde, že je to jen příprava vybírat mýtné i na osobáky. No a následně i na silnicích první třídy, potom i na silnicích druhé a ještě později i třetí třídy.

Pak dostaneme i krabičku na držku aby jsme platili za spotřebovaný vzduch!

Hází na nás jen finty, no a my jsem národ co se neumí postavit a jednotně vzepřít... fuck

K volbám nepůjdu, takový keci, že kdo nevolí, volí komouše je blbost. Opravdu nevím koho bych volil, do politiky slušný člověk nejde.

V neúčasti voleb vidím jednu z možností, jak jim říct, že jsou všichni jedna pakáž.

Taky ty řeči, že trh vše vyřeší.........

Chtělo by to změnu a to razantní, systémovou.

Navrhuji defenestraci!!!!! Kdy, kde v kolik hodin.... lol

Editováno: , autor: Peterer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podle ankety na Impulsu je asi 3/4 lidí pro krabičky. A proč? Protože by měla být krabička přenositelná z auta do auta. Takže většině lidí stačí slíbit pár drobnejch a už kejvou ano. Že toho později budou litovat a zaplatí to násobně, to teď není asi aktuální. Já teda jsem zásadně proti. A ze všeho nejvíc mi vadí špiclování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Peterer: přesně tak, příští rok přenositelná a další rok taky, jen s tím rozdílem, že budeme platit už za ujetý kilometr, takže si můžeme přenášet co chceme, ale penízky se odkutálí, jsem zvědav, jaký budou sazby, bych si tipnul že to bude podobné jako v Chorvatsku, kde jsem platil za kilometr víc než v Itálii,

mimochodem Itálie i Chorvatsko mají celkem slušný dálnice, ale vybírat u nás za tankodrom a drncačku D1, D11 a naposledy jsem se nasral z Prahy do Strašecí a zpět (na KV), za takovou úroveň povrchu se neplatí ani v Itálii (viz Neapol-Sicílie)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...