Publikováno Prosinec 2, 200618 r Mam problem so spojkou,zacalo mi po vyšlapnuti spojkoveho pedalu vrzgat lanko taky praskavy zvuk namazali sme ho den to vydržalo,tak som sa rozhodol ho vymenit dva tyždne v pohode,potom znova tak som skusil kupit lanko na inom mieste a za viac penazi opakovalo sa to znova po dvoch tyždnoch spojka už bola menena mechanici mi radia puštat si silnejšie radio HA HA ale ono citit v nohe odpor a praskanie je to na nervy čo teraz? každy vravy že to praskanie ide z lanka ,skusit ešte v Skodovke original diel objednat či tieto akože nahrady su tak nekvalitne a nestoja za nič ale cena je ako z originalu PORAD
Prosinec 2, 200618 r Mam problem so spojkou,zacalo mi po vyšlapnuti spojkoveho pedalu vrzgat lanko taky praskavy zvuk namazali sme ho den to vydržalo,tak som sa rozhodol ho vymenit dva tyždne v pohode,potom znova tak som skusil kupit lanko na inom mieste a za viac penazi opakovalo sa to znova po dvoch tyždnoch spojka už bola menena mechanici mi radia puštat si silnejšie radio HA HA ale ono citit v nohe odpor a praskanie je to na nervy čo teraz? každy vravy že to praskanie ide z lanka ,skusit ešte v Skodovke original diel objednat či tieto akože nahrady su tak nekvalitne a nestoja za nič ale cena je ako z originalu PORAD To není lanko, ale to ti vrzá nahoře na spojkovém pedálu uložení lanka na čepu. Postříkej to nějakým maziven a bude klid. WD nebo konkor. Upraveno Prosinec 2, 200618 r od Pepa007
Duben 21, 200817 r Zdar vsem Mame Felicii Combi, zakladni motor se vstrikovanim, je to ta pozdejsi verze s jinou maskou, ale jinak uplne obyc a ted o co jde.. dneska znicehoznic "zvadla" spojka. Pedal je proste sotva v 1/3 sve normalni cesty, a nejde za behu motoru radit vejs nez 2. stupen. S vypnutym motorem jde na 3+ ale to je hruuza za behu skripe ozubeni..proste to nejde. Tata to ma v garazi rozebrany ale neni rozenej mechanik (leccos uz opravoval to jo..) takze rady kde hledat a na co se zamerit jsou vitane.. moc dik
Duben 21, 200817 r Mozna se urvala jedna z pacek pera pritlacaku, pokud je pedal OK a spojkovy lanko neni poruseny tak proste rozebrat a kouknout Jinak teda "zakladni motor se vstrikovanim" ma byt co Vstrikovani maj vsechny feldy krom specialnich verzi pro rusko a spol. kde je jeste karbec 1,9D je taky strikacka svym zpusobem. Upraveno Duben 21, 200817 r od Matthes
Srpen 13, 200916 r Kolik km.zvládla vaše spojka,než ji bylo nutné vyměnit? Mám 98 000 km a jako nová ale kolik opravdu vydrží to nevím
Srpen 13, 200916 r To taky hodně záleží, jak s tím člověk jezdí a jak zachází se spojkou a autem, je věčně naložený nebo není apod. Moje Felda combi (r.v.1999, 1.3 MPi) má už skoro 166 000 km a furt má původní spojku, zlatý auto Takže může vydržet i 200 000 km, záleží však vše na řidiči, jak se spojkou a autem zachází, zda-li dostává pravidelný pořádný servis apod. Upraveno Srpen 13, 200916 r od Joppien
Srpen 19, 201114 r Zdarte, měl bych na vás dotaz. Když stojím z kopečka a mám zařazenou jedničku, auto začne popojíždět (cukaně), ale když jedu i do prudkého kopce, tak se mi zdá že spojka neprokluzuje, myslíte si že by to mohlo být i něčím jiným než právě spojkou ?
Srpen 21, 201114 r Malta ti tu písal o kompresii vo válcoch....takže ešte nerozmýšlaj o pretesnení,ale daj zmerať tlaky vo válcoch
Únor 29, 201213 r Čau, mám dotaz, když auto stojí, zařadím jedničku a při pouštění spojky, to divně (jak bych to nazval) ,,zachrochtne" to samé když zařadím zpátečku a couvu, při vymáčknutí - zmáčknutí spojky to většinou tak ,,zachrochtne" možná to je i moment jak přidávám a začne to zabírat, součastně s pouštěním spojky, snad nějáká vůle?? Felicia 1.6 Mpi r.v. 97. (nalítano přes 150K nemám ji dlouho) Jinak při jízně vůbec nic,řazení-spojka vše o.k. Díky za rady nebo návrhy...
Březen 23, 201213 r ahojte, mam taku otazku - mam feliciu kombi 1,3 MPI combi II, je rozdiel v prevedeni spojky medzi jednotkovou a dvojkovou radou felicie ? chcem menit spojku s repas sadou od LUK a niektore obchody davaju pri 1,3-ke cislo sady LUK 619 2193 00 /jednotkova felda/ a niekde 619 2194 00 /dvojkova felda/ (napr. elit) a niektore obchody uvadzaju len jednu sadu pre obe a to 619 2193 00 (www.lacneautodiely.sk) - doma mam LUK 619 2193 00 - sadne na dvojkovu radu felicie ? predavac mi hovoril, ze hej, ze je tam len ine cislo na skatuli, ale je to rovnake - viete mi poradit ?
Leden 6, 201312 r nazdar podľa môjho sedláckeho rozumu sa používajú tie isté motori s prevodovkou od favorita až po fábiu(trošku vylepšená), ja som mal fáčko kúpil som naňho spojkovú sadu LUK, predal som ho a teraz ju idem dať do feldy 97r.v. takže jednotkovú pred faceliftom .....počulsom aj niečo o tom že existuje aj novšia prevodovka tu niekde na fóre ale neviem čo je na tom pravdy ... skús sa spýtať v mototechne autokelly ale ja si myslím že je to určite to isté
Duben 28, 201312 r já bych věřil firmě ELIT! mají lepší indexování zboží a vyhledatelnost dílů, i když nenajdete úplně vše jejich záruka je a důvěryhodnost informací je lepší než např APM či autokelly! jinak autokelly má mrtě pičovinek na felcku a za pár šušňů takže oprava za pár korun!
Květen 1, 201312 r zdravim, koupil jsem felcku 1.6 a majitel předemnou prej kupoval novou spojku, to by jaksi odpovídalo, ale spojka se smeká, a to i když je lanko uplně volný, dá se to nastavit nějak jinak ? nebo jen lankem ?
Květen 2, 201312 r zdravim, koupil jsem felcku 1.6 a majitel předemnou prej kupoval novou spojku, to by jaksi odpovídalo, ale spojka se smeká, a to i když je lanko uplně volný, dá se to nastavit nějak jinak ? nebo jen lankem ?
Květen 3, 201312 r A když to nejde lankem, tak se musí povolit svěrná matka na tisícihranu, co je navrchu na převodovce k ovládání vypínacího excentru, stáhnout tu páku za kterou tahá lano a přesadit ji o pár zubů.
Květen 5, 201312 r já si spíš, myslim, že majitel předemnou vyměnil jen lamelu a na přítlačák se vykašlal, protože se spojka klouže i když je lanko volný Upraveno Květen 5, 201312 r od hirsch
Březen 2, 201510 r Ahoj škodováci,mám taký dotaz mam feldu 1.6 1996 a prešmykuje mi spojka tak sa chcem opýtať stači keď vymenim spojkovu lamelu?
Březen 2, 201510 r Zalezi kolik do toho chces vrazit. Pokud to mas na dojeti nebo na prodej tak je to jedno ale ja bych menil celou sadu.
Březen 2, 201510 r kedže výmena spojky je drahšia ako spojková sada s prítlačákom lamelou a ložiskom /SACHS 50Eur/ tak to akosi nemá význam
Březen 2, 201510 r Když si to někdo mění sám nebo u meloucháře a platí štylem "já na bráchu, brácha na mě", tak je mu jedno jestli mění jen lamelu, nebo komplet přítlačák, lamelu a ložisko. Vsadil bych se, že předchozí majitel měnil jen lamelu právě z uvedenýho důvodu - vyšlo ho to prostě levnějc. Každopádně, pokud spojka klouže je to na výměnu kompletu, i když by lamela byla (skoro) nová. Je to to samý, jako měnit tlumiče - nikdo normální taky nemění jen jednu stranu, ale vždycky celou nápravu najednou - když už ne celej komplet na všech kolech...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.