Jump to content

Žlutá kontrolka oleje

posera

Recommended Posts

Ahojky mám kamarada a ten má 1.9 TDI octavii a rosvítila se mu žlutá kontrolka olejničky ( mazaní). Tak jsem mu dolil olej chvilku to dalo pokoj . Ale ted se stává ,že mu občas problikne po nastartování , ale hladina oleje je v pořádku .Nevíte čím by to mohlo být.Dík

Ahojky mám kamarada a ten má 1.9 TDI octavii a rosvítila se mu žlutá kontrolka olejničky ( mazaní). Tak jsem mu dolil olej chvilku to dalo pokoj . Ale ted se stává ,že mu občas problikne po nastartování , ale hladina oleje je v pořádku .Nevíte čím by to mohlo být.Dík

Může být vadné čidlo tlaku oleje......podobně mi problikávala kdysi u Passata 1.9TDI a bylo to tím čidlem.Mazat to bude v pohodě jinak by svítila nebo problikávala červeně.

• 2 weeks later...

zkontroluj si elektro instalaci co vede k zámku kapoty.Většinou tam je uhnilí kabel. Jestli máš VAG COM tak si najed do panelu přístrojů,pak na naměřené hodnoty a tam na kanál 202 nebo 201. Tam uvidíš jestli ti to bude psát otevřít či zavřít.

• 9 months later...

Také je tu možnost vlhkosti v kabelových svazcích nebo špatná kostra,v zimním období dokáže sůl propojit víc kontaktů k sobě doporučuji očistit a prostříkat kabelové svaky v celém motorovém prostoru včetně kostřících míst.

• 3 years later...

Ahoj všichni,

prosím o pomoc. Opět se mi rozsvítila oranžová kontrolka oleje s tou vlnovkou ve spod. Po otevření kapoty a kontrole oleje, zhasne. Za nějaký čas opět svítí. Olej je v pořádku. Dokonce jsem ho před cca 2. měsíci měnil a přepnul jsem na budíkách (pomocí toho čudlíku) na pevný interval výměny oleje z LongLife, tak nějak tuším, aby to s tím přepnutím nesouviselo. Mám Octavia II, 2008 1,9 TDI PD.

• 2 years later...

Ahoj všichni, prosím o radu.

Na oleji mám najeto cca. 20000km - long life servis.

Teď na mě svítí žlutá kontrolka oleje - v navodu jsem našel "pravděpodobně nízká hladina oleje"

Olej jsem zkontroloval a je mezi ryskama (auto nežere)

Dočetl jsem se, že po otevření kapoty kontrolka na 100km zhasne a opravdu ano, ale pak zase svítí.

Proč mě pořád otravuje? Oleje mám dostatek... nebo si takhle auto říká o výměnu? Mám verzi bez maxidotu.

Díky Tomas