Jump to content

divná hmota na olejovém víčku

Mart-in

Recommended Posts

Zdravím pánové,dneska jsem dolíval do své Octy 2,0i r.v. 2002 olej (Hekra 5/40) a když jsem otevřel dolévací hrdlo, byla na jeho konci a na víčku taková světle hnědá kaše,jakoby rosol. Nebo jako kdyby hodně ztuhlý olej,ale světlejší barvy. Nejprve mě napadlo že je to unikající chladící kapalina,ale té je ve vyrovnávací nádržce dostatek, navíc dole na měrce je olej normálně tekutý, tmavě hnědý. Nevíte co by to mohlo znamenat? Jinak poslední výměna byla v 8/2007 ujeto cca 7tkm od výměny a byl tam Castrol TXT tedy taky 5/40.

Zdravím pánové,dneska jsem dolíval do své Octy 2,0i r.v. 2002 olej (Hekra 5/40) a když jsem otevřel dolévací hrdlo, byla na jeho konci a na víčku taková světle hnědá kaše,jakoby rosol. Nebo jako kdyby hodně ztuhlý olej,ale světlejší barvy. Nejprve mě napadlo že je to unikající chladící kapalina,ale té je ve vyrovnávací nádržce dostatek, navíc dole na měrce je olej normálně tekutý, tmavě hnědý. Nevíte co by to mohlo znamenat? Jinak poslední výměna byla v 8/2007 ujeto cca 7tkm od výměny a byl tam Castrol TXT tedy taky 5/40.

Tam se srazi a zase odvetrava vlhkost z motor. prostoru - je to ta emulze co popisujes. Jinak se vetsinou deje pokud jsou kratsi vzdalenosti, pokud jsou delsi pena tam neni - odvetra se :)

je pravda že jsem přes zimu jezdil jen město a krátké trasy. Takže se nemusím zneklidňovat?

Mám stejný auto,stejnej nájezd km a při couračkách mi to dělá taky.Jak to protáhneš dál,hned to zmizí.U felicie to samý...pokud se neztrácí chladící kapalina,můžeš být v klidu!čus