Září 30, 20159 r Pavko,zlenivět může touhle jízdou snadno,hlavně karbon je sviňa,přes všechny kydy marketingu se ten motor pořád zajíždí a to jak to uděláš má největší vliv na vlastnosti motoru.I 3500,to jsi mě pobavil.Podívej se,v kolika ot to má max.výkon,až tam je třeba to čas od času prohnat,třeba jen na dvojku a trojku.
Září 30, 20159 r No u starýho auta sem tak jednou za rok po dlouhej štrece někde zastavil a na 15 vteřin dupnul na plyn na doraz. Jako řev dobrej, ale taky ty saze co se vyvalily z vejfuku. Ale nemam koule tohle udělat novýmu autu. Ve velkým TP mam 51kW při 5400ot/min, jenomže ježiši, dit to je už skoro u červenýho pole otáček. Točit to do červenýho pole je pro tem motor skoro jako útrpný právo ve středověku. Upraveno Září 30, 20159 r od Mr.Pavka
Září 30, 20159 r to se teda pekelně mýliš, Fábuli točím (když je potřeba), nebo jí chci jen protáhnout i k šesti a jede jak střela i přes ty kiláky co má (viz podpis) a mimochodem, ani olej nežere, mezi výměnama 15t km nepřidávám ani deci. edit: i to je také důvod, proč jsem se rozhodl ještě zainvestovat do rozvodů a spojky (obojí ještě origo)
Září 30, 20159 r Pavko,tohle se dělá za jízdy a ne na místě.Mimochodem,motorka mi točí při 120 5500 ot.jasně,je to motorka.Do červenýho to stejně omezovač nepustí,takže nemusíš mít z ničeho strach.Jak dlouho to tak podržíš?5 sekund?To si vážně myslíš,že když tomu jednou za měsíc dáš trochu za uši,že se tomu něco stane?Neblázni,ten motor není z tvarohu.
Říjen 1, 20159 r Ale i tak se to pořádný protočení doporučuje dělat až když je motor pořádně zahřátej a má za sebou aspoň tak 20km jízdy ne? U toho oleje-u starýho auta při normálním ježdění a točení motoru olej neubejval. Ale když sem se s nim ještě odvažoval na delší štreky 100km+ a na nich sem motor i trochu víc protočil tak mi dycky olej trochu ubyl. Je to na prd. Na jízdním kole je do všeho vidět a nebo se to dá zjistit za pár chvilek jak na tom je. Ale do auta člověk nevidí.
Říjen 1, 20159 r Děláš z toho moc velkou kovbojku,olej je v létě na 80 po 5-7 km,v zimě tak o 10 víc.
Říjen 1, 20159 r Autor já teda nevím, ale mám pocit, že si tady z nás někdo dělá šoufky... dobře ty ... Pavko...
Říjen 1, 20159 r Nejhorší je, že to fakt myslym vážně. No nic, tak to jednou za měsíc dycky na chvilku protočim na dvojku těsně k červenýmu poli otáček.
Říjen 1, 20159 r To udelas jedine dobre. Pote jeste na trojku do cervenyho a pak jeste na ctyrku. Petku do cervenyho uz nedostanes, resp. jsem nedostal ani kratkoprevodoveho Roomstera :-)
Říjen 1, 20159 r Neblbni. Čtyrku do červenýho? Stačí že budu mít nervy z toho jak mi řve motor. A ještě do toho stres z tak velikánský rychlosti.
Říjen 1, 20159 r Neboj sa toho, začne sa ti to lúbiť neviem ako na HTP ale 1.4ku je radosť točiť, a keď to držiš medzi 3,5 a 5tisic otáčok tak to má aj peknú dynamiku. HTP ide ale viac točiť ako 1.4ka nemá náhodou obmedzovač až pri 6200-6500ot ?? Na dialnici bez problémov, šak u vás v čechách čo čítam všetci chodia 150+.
Říjen 1, 20159 r Tak se teda domluvte. Jde jen o jednu nejdůležitější věc. Jak se mam ke svému autu a motoru chovat tak, aby vydrželo co nejvíc ale stále bylo v dobrý kondici.
Říjen 2, 20159 r Wittmanne kde jsi vyčetl to soustavně?To je podle tebe čas od času prohnat motor ve vyšších otáčkách?
Říjen 2, 20159 r Autor Pavko... i když vím, že si děláš srandu... přesto ti odpovím... Pravidelně vyměňuj olej a jezdi přesně tak, jak ti to vyhovuje, abys z toho měl dobrý pocit...
Říjen 3, 20159 r Červený otáčky motoru mi začínaj od 6000 až do 8000 Takže sem to dneska po 15ti kilometrech zahřejvací jízdy podržel na dvojku pěkně na fest. Asi tak 6 vteřin. Ručička otáčkoměru vylítla přesně k šesti tisícům-začátku červenýho pole, ale pak auto začalo cukat a ručička lítala od 5900 do 6000. Ale ani za boha se jí nechtělo přez 6000. Jako by nákej omezovač či co. No, dělat už to nebudu.
Říjen 29, 20159 r V TSI vlákně nuda a v HTPčku jak to žije. Jo omezovač otáček, už je tam od dob Favorita.
Listopad 23, 20159 r Jak píše kolega někde výš. Motor není z tvarohu a HTP není vyjímkou. Zajímavé je, že firemní HTPčka co denně brousí D1 Praha-Brno-Praha apod s plynem nadoraz jedou jak z praku a jsou pořád skoro v červeným poli a mají nájezdy více než 200 tisíckm. Ale pak je Jouda z vesnice do jezdí Dům - Kaufland mezi tím 5 zastávek, k tomu jezdí 50 na 5tku ať to málo žere a motor je po 50 tisících zralý na generálku.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.