Přejít na obsah

Peugeot 407SW 2.0HDi vs. OII 2.0TDI


Neta76

O2 Combi vs. Peugeot 407SW  

28 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Octavia II 2.0 TDI (103kW) Elegance r.v. 2005 vs. Peugeot 407 SW 2.0 HDi (100kW) PLATINUM r.v. 2005

Dobrý den, protože se má rodina rozrostla o jednoho člena (celkem 3ks) a naše původně nová Škodovka 1.2HTP nám přestala vyhovovat a má ledacos za sebou (100 000km). Proto jsme se rozhodli, že jí vyměním za něco o chlup většího, úspornějšího a luxusnějšího. Vždycky jsem si myslel, že to bude Octavia II Elegance combi, ale mám možnost koupit Peugeot 407sw 2.0HDi za cenu 350 000Kc, najeto 120 000km, prvni majitel, pravidelny servis, maximalni vybava. Co by jste mi prosím doporučili a čeho se mám bát, popřípadě jaké má které auto výhody. Děkuji

P.S. O2 combi by měla byla asi 2.0TDI Elegance 6ti kvalt do 80 000km, max.380 000Kč. Dost váhám, protože 120 000km u 407 se mi zdá moc a cena ND bude taky někde jinde než u O2. Auto musí spolehlivě vydržet jezdit nejméně dalších 5let.

4871d5fa75213.jpg

4871d5fb2d1cf.jpg

peugeot2sx5.jpg

peugeot4vd8.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jáí jsem taky škodovkář,ale....Svez se a uvidíš a nebudeš chápat.Peugeot je trochu jinde,musím to řict.Tichost motoru a hlavně podvozku-to je u OII docela katastrofa,OII je trošku uskákaná koza,Peugeot je takový sametovější.

Na druhou stranu zase díly na fóru seženeš "za pár",ale právě toho Peugeota má kámoš,má teď myslím 156000km a nesáhl na nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cosby- přesně tohle mám stále na mysli. Už jsem uvažoval, že zajdu k prodejci Peugeotu a dám předváděcí jízdu. Jenže neumím se přetvařovat a dělat, že ho jdu kupovat se mi zdá trapné. Zkusím se poohlédnout po bazarech, kolem F-M jich je celkem dost, tak snad najdu a svezou. Zatím se přikláním spíše k O2, je v ČR hodně rozšířená a dostupnost ND je myslím lepší. O komfortu jízdy se nemá smysl bavit, všichni víme jaká O2 je. Jezdím 6let krátkou F1 1.2 a nemít tak malý kufr a nebyla tak dýchavičná, tak bych ji snad ani neprodával. Jízdní vlastnosti jsou dostatečné, snad jen ta klima ještě chyběla. Jezdíme 2x ročně BIH a Albánii a poslední dobou jsem musel brát rakvičku, abych to všechno pobral (3+1/2člověk, kočár, atd...). Proto bych chtěl něco silnějšího, úspornějšího a abych do toho nemusel vrážet šílené částky za opravy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

musím říct, že jsem včera jel po hodně dlouhé době tou mojí Octou a rozdíl oproti Mondeu je kurevský. Komfort je neporovnatelný. Ona teda už je ta Octa přecijen stará vrána, což určitě taky musí bejt znát. Nebýt toho, že to jezdí za suché z nosu a je to absolutně bezporuchové auto, tak bych to nejraději prodal a koupil něco novějšího. Co se nákladů týče, tak tohle auto byla opravdu výhra v loterii. Na druhou stranu, když do ní přesednu z Mondea, tak si připadám hrozně. To je dilema :) protože takové auto už dneska asi nejde koupit, protože s těma dojebanýma limitama na emise je motoricky vymalováno a takový bezporuchový skvost co snese skoro všechno a jezdí za 4 litry, tak už nehrozí.

Asi bude nejlepší si pár aut projet, klidně i více kusů od toho samého a porovnávat a vzít to, z čeho budeš mít dobrý pocit. Jedno je jisté, motor s tak extrémně nízkou spotřebou a takovou výdrží prostě nekoupíš v novějším provedení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...