Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Zdravim ja pouzivam auto sampon od dodo juice a uplna parada ze zacatku vyjde draz ale celkove vyjde levnejs nez sonay nebo zelva a je uplne neuveritelnej :) a vodu ususim mikrovlaknenim rucnikem :) a je spokojenost a jelenice po case je jako smirgl papir. :(

• o 1 rok později...
Vloženo

V létě jednou za měsíc myčka -globus

Jinak jednou až dvakrát za rok klasické tempo-pasta.Luxus-neznám nic lepšího.

Tekuté tempo v plechovce se mě neosvědčilo.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Ja mam od nich přípravek na normální lak i na metalízu a jsem s tím spokojený.

Vloženo

Používám téměř jenom autokosmetiku od Škody a mám s ní nejlepší zkušenosti - poměr cena/kvalita je výborný. Vyzkoušel jsem toho už mraky, většina se mi ještě válí doma a už to nehodlám nikdy použít, protože buď se s tím špatně pracuje, nebo to nic nevydrží, zůstala mi jen kosmetika od škodovky, kterou pravidelně aktualizuji. :) Třeba čistič disků - je to opravdu gel, takže se nanese a zůstane působit, ne jako plno jiných vodiček, které hned stečou a musí se pak brát ještě houbičkou. Nebo přípravek na metalízu - dá se krásně rozleštit a vydrží opravdu dlouho (důležité je mýt šamponem jen před voskováním, jinak ne). Emulze na plasty je také super, neleskne se, dobře se nanáší a není to sprej, který je pak všude...

Samozřejmě existují značky pro fajnšmekry, jeden čas jsem byl také "detailista" (detailing.cz), můžeš si tedy koupit věci (asi špičkové) Autoglym atd., já i přesto zůstal u kosmetiky od škodovky...

Vloženo

Děkuji za vaše názory a zkušenosti, nějakou tu autokosmetiku používám (takovej ten průměr :kol-32: ), ale asi jsem pohodlnej něco zjištovat a experimentovat, až pojedu okolo Škodovky, tak se tam stavím koupit nějakou tu chemii.

Vloženo

Pokud budeš brát něco z OB autodily (www.obautodily.cz), tak tam mají kompletní sortiment kosmetiky Škoda - cenově to moc výhodněji nevyjde (členové SH tam mají slevu, pak už jo), ale mají kompletní sortiment, což v servisech nemívají a nemusíš nikam jezdit. Já už tam beru i směs do ostřikovačů Škoda - zimní je výborná, už se těším na letní. :)

Tu Škoda kosmetiku už tu někdo na mé doporučení zkoušel a vypadal z toho nadšeně, snad budeš taky. :)

Vloženo

U nás ve městě je autosalon i se servisem od Škody, tak není problem se tam zastavit. Je pravda že budu nějaký věci od OB autodíly objednávat, tak mohu i od nich. Uvidím co mi vyjde dřív. :kol-28:

Vloženo

Já chodím pro tyhle věci k nám do autorizáku přes ulici a mají tam toho vždy plný regál.

Ceny se liší od OB o pár korun někdy + někdy -.

Vloženo

Jojo, cena je jen tak o pět korun rozdílná, když člověk využije členskou slevu tak ještě o nějakou kačku víc, ale objednávám tam celkem často, tak to k tomu přihodím a nemusím se trefovat do otevírací doby Škoda servisu u nás ve "městě", který zavírá asi tak v pět. :)

Jde o ty věci a ne o to, kde se koupí! :)

• o 5 měsíců později...
Vloženo

Tak přípravky ŠA jsem nezkoušl ale když je tady tak chválíte možná se hecnu a něco na auto vezmu... Poslení 3 roky používám jen Riwax nebo DODO Juice a jsem nadmíru spokojený :)

Vloženo

Přípravky od Škody jsou super, pokud to porovnám s tím, co jsem zatím zkoušel, různé Sonaxy a TurtleWaxy, ale Riwax a DODO Juice je zase trochu jiná úroveň. :) Pokud používáš tuhle kosmetiku, tak toho moc lepšího už asi nenajdeš. Možná poznáš jediný rozdíl a to ten, že DODO je přírodní, musí se častěji opakovat, od ŠA to bude syntetika a vydrží déle, ale ten výsledek asi nebude takový, na jaký jsi zvyklý, tedy pokud děláš klasický postup - mytí, clay, leštění, voskování.

Je to jako s aktualizací SW - pokud jsi spokojený a vše funguje, tak neaktualizuj. :)

• o 2 týdny později...
Vloženo

Já Scoutíka ještě nevoskoval co ho mám (cca 2 měsíce) není teďka vůbec čas... Tak DODO je myslím skoro top na trhu ale Riwaxem jsem začínal protože jakožto student to bylo cenově výhodnější a musím říct že je taky kvalitní :) zatím pouze myju a i tak lak vypadá suprově ale na zimu bych spíš doporučoval syntetický vosk než přírodní který solí a podobnýma stačkama trpí a smývá se

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Dneska sem myl auto a na celych patych dverich samy maly cerny tecky jakoby od asfaltu a par rezavych tecek na povrch laku. Cerny jdou dolu benzinovym cisticem, razavy pod tlakem taky. Ale takhle to nejde, to by na padly 3 spreje s benzinem a prace na cely den.

Cim to cistit?

Vloženo

Benzinovym cisticem jsem myslel ten cistic na asfaltove skvrny. Je to nejaky druh benzinu. Mam ten Coyote, asi za 110. Jenze s nim to je piplacka, rez nejde skoro vubec, a mizi doslova pred ocima. Ale benzin natural, to by mohlo jit. Namocit hadr a zkusit smyt.

Nejaky sampon nebo aktivni pena to nesmyje?

• o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Nečekal jsem, že bych se mohl být příjemně překvapen v souvislosti s pojišťovnou, ale řešil jsem teď bouračku a mám POV i HAV u slávky a všechno proběhlo nad mé očekávání v klidu a rychle.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Koupil jsem vosk za mokra od Sonaxu.Je to taková červená pixla.Jak ho používáte?Nastříkat,nechat zaschnout a pak leštit?Návod k použití je v polštině.Něčemu rozumím a něčemu moc ne.Ani online překladač to nepřeložil. 

Vloženo

Tak sem si koupil leštěnk od Turtle Wax Color Magick + Chipstick a můžu to jen pochválit... Naleštil sem po zimě hned jak se udělalo trochu teplo a moje černá kráská se bliští jak nová. Ten Chipstick taky funguje docela parádně, jen to není na nějaké škrábance, spíš jen na ťupky v laku od kamínků. Taky sem měl trošku vybledlé křídlo, ale po 3 - 4 přejetí se to docela krásně zbarvilo zase do černa. Mam to auto nově po nějakym páprdovy z německa a příde my, že to neleštil snad ani jednou :D. Ty plasty sály vosk jak divý :D. Dal sem si stim záležet (práce to byla asi na 3 hod.), ale je to paráda :-)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...