Přejít na obsah

Špatný chod


Petr Hajný

Doporučené příspěvky

Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně jedné "vady." Začnu asi motorem : 1.2 6V ... Je mi jasné že to nikdo chválit nebude, ale potřeboval bych to opravit. V čem tedy spočívá můj problém. Motor "chcípá". Když běží na volnoběž a přídám plyn tak se tak do 1OOO ot. trochu "dusí" a třese se. Dnes sem přišel na to, že když sešlápnu plynový pedál o malinký kousek, kdy se ani nezvednou otáčky, tak motor zhasne. Měl sem to na diagnostice a hlásilo to sporadické vady, že je na jednom válci bohatá směs, špatná cívka (vysokonapěťový zdroj) na svíčce na tom samém válci a třetí vada, opět sporadická, byla ta, že je něco se vstříkovacím ventilem a tak sem nalil do benzínu nějaký aditiva a chybu s ventilem to nehlásí. Dnes sem vyměnil tu cívku (vysokonapěťový zdroj,) a dělá to pořád to samé, možná i víc. Na jaře byly měněny ventily, svíčky, spodní lambdu a těsnění pod hlavou tak nepočítám, že by to byly znovu ventily. Ale pro jistotu zítra přeměřím tlaky. No a na co sem ještě zapomněl tak, když pustím plynový pedál, aby motor šel na volnoběh, tak otáčky prvně klesnou tak na 5OO-6OO, jako kdyby to chtělo chcípnout, pak se teprve motor vzpamatuje a vrátí se na normální volnoběh... Ale většinou to chcípne (někdy pořád, jindy to nedělá.) Jsem z toho paf. Pořád něco měním a nic k užitku. Přemýšlel sem jestli to někde nesaje špatný vzduch, nebo klapka, nebo jestli to nejsou rozvody nebo podobně... Prosim pomozte a napište nějaké rady. Děkuju mockrát. Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a odvtedy čo si menil tie komponenty/ lambdu. ventily atd..../ Ti to šlo? To nabehlo až taraz, alebo to blblo hned po tej výmene??? :feve:

No po výměně to bylo celkem v pořádku... Ale ty otáčky se pořád vraceli pod volnoběh. Vždycky všechno měnim podle intervalů a opotřebení. Rok výroby 10/2002 ... Jinak co to je to flashování?

Editováno: , autor: Petr Hajný
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...