Nick372 Vloženo 3. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2013 Zdravím všechny fóristy, uvažuji o koupi Superb 2.8. Jezdím hlavně po městě, léto po ČR a do Chorvatska. Protože kolonám se přes den nevyhnu, zajímají mě Vaše zkušenosti s automatem. Spotřebu jsem si našel (klidně přidejte názor:), ale jak je to s možnými problémy, cenou opravy? Nebo naopak můžete automatickou převodovku doporučit? Automat jsem zatím nekupoval, několikrát jsem jej řídil a je to slast neřídil jsem ale Supa a nevím, jak je to s údržbou.. Rád bych slyšel váš názor, tipy pro a proti, zkušenosti? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2013 Vlákna jsem sloučil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.pce Vloženo 3. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2013 (editace) ja mam 2.8ku s manualem a na jezdeni po meste to je nevhodny auto.. Zere to je jak prokopnuty (14-15 llitru), spatne se s tim parkuje apod.. V automatu jsem to nikdy neridil nicmene s tip tronicem je to pry celkem lina lemra.. Kdyz s timhle motorem nemusis brzdit a zrychlovat da se s tim jet za hodne malo pri slusnejch prumernejch rychlostech... Na dalnici idealni a i na okreskach to neni spatny ale tam se zase moc nehodi podvozek.. Editováno: 3. Prosinec 2013, autor: lukas.pce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick372 Vloženo 5. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2013 ja mam 2.8ku s manualem a na jezdeni po meste to je nevhodny auto.. Zere to je jak prokopnuty (14-15 llitru), spatne se s tim parkuje apod.. V automatu jsem to nikdy neridil nicmene s tip tronicem je to pry celkem lina lemra.. Kdyz s timhle motorem nemusis brzdit a zrychlovat da se s tim jet za hodne malo pri slusnejch prumernejch rychlostech... Na dalnici idealni a i na okreskach to neni spatny ale tam se zase moc nehodi podvozek.. Tak to je skoro strašný 14 - 15 litrů. To už si můžu koupit ameriku.. Velký auto mi nevadí, spotřebu kolem 12 bych dal, ale 15 už je moc... :/ Liná lemra a ještě hodně žere? Sakra, teď jsem teda nakouslej... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.pce Vloženo 5. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2013 14-15 litru to zere samozrejme ve meste Jinak s tim jezdim prumerne za cca 9,5-10l lpg, tj nejakejch 8.5-9 litru benzinu (snazim se jezdit ekonomicky, ale ne pomalu), mam to v manualu v automatu si to veme o pul litru - litr vic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick372 Vloženo 6. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2013 Máte někdo zkušenosti s automatem 2.8 po městě? Jak se to chová, jak reaguje tip-tronic, nějaká doporučení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tarantulas Vloženo 7. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2013 Mám, chová se to jak má a nestěžuju si. Po městě se s tím jezdí pěkně a v kolonách lahoda. Akorát si dávat pozor na plyn, na rozjezd pěkně s citem protože díky silnému výkonu umí pěkně kopnout při rozjezdu, ale to je o zvyku jen se s tím automatem naučit jezdit. Jinak tiptronic reaguje perfektně. Točil jsem s ním už jednou Chorvatsko 900km tam a 900 zpět a to kolony byli dlouhé a nemohl jsem si ten automat vynachválit. Spotřeba se pohybovala 8-9,5 litru (dva lidi a plně naložen) A co se týče spotřeby ve městě tak to neni tak rozný, já se pohybuju svižně a spotřeba je kolem 11 litrů. Ale kdo chce u tohoto auta řešit spotřebu tak ať si ho nekupuje Jo a ješťě ten motůrek trochu víc papká olej, ale to je u tohoto motoru normální. Ale kdo maže ten jede Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bazycek Vloženo 8. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2013 A nebo si das do nej plyn a neresis spotrebu nikde :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wladi Vloženo 10. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2013 Ja mam rovnaku kombinaciu 2,8V6 TT...nemozem si vynachvalit, hlavne v meste..spapa to cosi navyse ale za ten komfort a ticho to stoji..TT ma dlhe kvalty takze na dialnici to nic nezere a po meste ked sa chces nahanat tak treba stale radit 1tku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 10. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2013 plyn patří do zapalovače Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.pce Vloženo 10. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2013 a nafta do kamen 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Menty91 Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 Zdravím, naskytla se mi možnost koupit superba 1.9TDI 96kw s chipem na 160koní . Je vyroben na konci roku 2004, podle VIN je to model 2005 . Z čeho mám ale obavy je nájezd.. Auto má najeto už 260tis km . Prověřoval jsem si VIN a není to stočené, vše odpovídá. Auto je ve výbavě comfort, nabízí k tomu i original 17ky kola s novýma pneu + 16ky zimáky s pneu na dojetí . Auto je původem z CR a má podle fotek az moc zachovalý interier. Má to novou STK do 1/2016 , nové rozvody a nové brzdy. Chce za něj 125tis.. co myslíte? Je to blbost kupovat auto s takovým nájezdem? .. Děkuji za názory Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MrChodny Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 Je blbost kupovat auto podle nájezdu. Zajdi se na něj podívat, v jakém je stavu a uvidíš sám. Já bych se toho zase až tak nebál. Zase nevěř pohádkám, že všechny naftové superby na prodej, mají najeto 131072km. A kdyby ti to číslo na tachometru moc vadilo, určitě tam prodejce bude umět nastavit, co si budeš přát. :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 Ja bych auto s takovym najezdem uz nekupoval. Naftak vydrzi hodne ale co az to budes prodavat? Na dvorku ti asi neshnije. A za kolik ho pak budes prodavat s najezdem 450-500tis? Za ctyricet? To uz na pojezdeni nekoupi nikdo. Za me bych do toho nesel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.pce Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 (editace) 90% superbu na foru ma takovej najezd a kdyz ne na tacho tak real. Ja mam o rok novejsiho (ale benzinovou 2.8) a kupoval jsem to s 260tis taky, na interieru to neni poznat, dovolil bych si rict ze jakmile u supa zacina bejt interier vic opotrebenej ma najeto uz k tomu pul milionu. Superb je kvalitne postaveny auto a s udrzbou pro nej neni 500 tis problem. Projed si to a pokud to bude v cajku tak bych jenom premejslel nad cenou. Premejslet nad tim za kolik to auto pak prodam je utopie, nez tech 500tis najezdi taky ty superby klesnou na cene vsechny. Nehlede na to jestli ztratim 60tis z prodejni hodnoty tak je to nic oproti tomu co me bude stat palivo, servis a pojistky za tech 250tis km. Samozrejme ale pocitej s tim ze sup je sice kvalitni auto ale servisne je to proste drazsi. Ten motor je asi jeden z nejlepsich a docela naddimenzovanej takze pokud ten chip neni uplne zprasenej mel by bejt ok. Dalsi vyhodou je ze supy vetsinou litali jako novy po dalnici takze opotrebeni neni takovy jako kdyby se jezdilo po meste (i kdyz ono 250tis km po D1...) Jinak praxe je takova ze u aut s 250tis real km se najezdi tak 100-150tis km kdy to na aute jeste neni tolik poznat ale ceka je zase vetsi servisa stoci se to.. :/S 500tis ++ se vyplati dojezdit do mrte a pak to prodat nejakymu mladymu tuzerovi za 20tis Editováno: 3. Únor 2014, autor: lukas.pce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 myslim, že u tohoto motoru je 250 v pohodě, jsou to držáky, je schopnej nalítak jak píšou kluci u dobré péče v pohodě 500tis km, sice asi 1 turbo tam padne, ale dá se, taky dost záleží od koho je chip, aby to nebylo sprasený, chce to samozřejmně vidět jak to vypadá v reálu, cena bych řekl dobrá, rozvody by měli být u 240 dělány, ale známe to, jestli u toho bylo uděláno vše(jako vodní pumpa, tlumič vibrací atd)- tak otázka zda se tomu dá věřit, určitě prověřit zda bylo uděláno vše Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.pce Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 at se koukne na ty novy pneu a brzdy, pokud tam jsou nejaky sracky tak bych tem rozvodum neveril 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bazycek Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 Podle najezdu bych se neorientoval kamos ma 290 a auto a motor je v dobre kondici. Ja mam u 2.8 190 a taky sem spokojeny se vsim kilometry nejsou to hlavni. Co bych ja resil je cena 125tis bych za comfort a takovy najezd nedal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.pce Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 chtelo by to slevit tak na kilco no.. zase ono neni comfort jako comfort, ja mam comfort taky ale realne to je pritom skoro elegance. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bazycek Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 To uz bys sehnal 2.8 s mensim najezdem a ve full vybave okolo 100tis a dodelas plyn a jsi na stejne cene a jezdis za stejne penize jak s dizlem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 Prave. Za tu cenu a najezd celkem dost. Lukasi, to, ze jsi kupoval auto s nalytanyma 260tis neznamena, ze tento najezd ma 90% fora Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.pce Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 hodnotim dle stavu na fotkach v tematech a stavu toho myho, samozrejme se muzu mylit jinak ja uz mam najeto 280tis a porad nic (klep klep) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 A na plyn mas kolik najeto? Kupoval jsi to s tim nebo jsi dodelaval ty? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.pce Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 dodelaval jsem to hned po koupi, najeto +- 20tis za ten rok co supa mam. jeste pul roku jezdeni a investice se vrati Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 přesně jak píšou kluci, může bejt comfort, ale spousta věcí dodělanejch a ta cena no, nezapomeňte že je to 1.9 96kw, ty tu cenu maj zhruba takovou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.