Přejít na obsah

Vše kolem koupě Superba

Skolacik

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny fóristy, uvažuji o koupi Superb 2.8.

Jezdím hlavně po městě, léto po ČR a do Chorvatska. Protože kolonám se přes den nevyhnu, zajímají mě Vaše zkušenosti s automatem. Spotřebu jsem si našel (klidně přidejte názor:), ale jak je to s možnými problémy, cenou opravy? Nebo naopak můžete automatickou převodovku doporučit?

Automat jsem zatím nekupoval, několikrát jsem jej řídil a je to slast :) neřídil jsem ale Supa a nevím, jak je to s údržbou..

Rád bych slyšel váš názor, tipy pro a proti, zkušenosti?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mam 2.8ku s manualem a na jezdeni po meste to je nevhodny auto.. Zere to je jak prokopnuty (14-15 llitru), spatne se s tim parkuje apod..

V automatu jsem to nikdy neridil nicmene s tip tronicem je to pry celkem lina lemra..

Kdyz s timhle motorem nemusis brzdit a zrychlovat da se s tim jet za hodne malo pri slusnejch prumernejch rychlostech... Na dalnici idealni a i na okreskach to neni spatny ale tam se zase moc nehodi podvozek..

Editováno: , autor: lukas.pce
Odkaz ke komentáři

ja mam 2.8ku s manualem a na jezdeni po meste to je nevhodny auto.. Zere to je jak prokopnuty (14-15 llitru), spatne se s tim parkuje apod..

V automatu jsem to nikdy neridil nicmene s tip tronicem je to pry celkem lina lemra..

Kdyz s timhle motorem nemusis brzdit a zrychlovat da se s tim jet za hodne malo pri slusnejch prumernejch rychlostech... Na dalnici idealni a i na okreskach to neni spatny ale tam se zase moc nehodi podvozek..

Tak to je skoro strašný 14 - 15 litrů. To už si můžu koupit ameriku.. Velký auto mi nevadí, spotřebu kolem 12 bych dal, ale 15 už je moc... :/ Liná lemra a ještě hodně žere? Sakra, teď jsem teda nakouslej...

Odkaz ke komentáři

Mám, chová se to jak má a nestěžuju si. Po městě se s tím jezdí pěkně a v kolonách lahoda. Akorát si dávat pozor na plyn, na rozjezd pěkně s citem protože díky silnému výkonu umí pěkně kopnout při rozjezdu, ale to je o zvyku jen se s tím automatem naučit jezdit. Jinak tiptronic reaguje perfektně.

Točil jsem s ním už jednou Chorvatsko 900km tam a 900 zpět a to kolony byli dlouhé a nemohl jsem si ten automat vynachválit. Spotřeba se pohybovala 8-9,5 litru (dva lidi a plně naložen) A co se týče spotřeby ve městě tak to neni tak rozný, já se pohybuju svižně a spotřeba je kolem 11 litrů. Ale kdo chce u tohoto auta řešit spotřebu tak ať si ho nekupuje :)

Jo a ješťě ten motůrek trochu víc papká olej, ale to je u tohoto motoru normální. Ale kdo maže ten jede :)

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Zdravím, naskytla se mi možnost koupit superba 1.9TDI 96kw s chipem na 160koní . Je vyroben na konci roku 2004, podle VIN je to model 2005 . Z čeho mám ale obavy je nájezd.. Auto má najeto už 260tis km . Prověřoval jsem si VIN a není to stočené, vše odpovídá.  Auto je ve výbavě comfort, nabízí k tomu i original 17ky kola s novýma pneu + 16ky zimáky s pneu na dojetí . Auto je původem z CR a má podle fotek az moc zachovalý interier. Má to novou STK do 1/2016 , nové rozvody a nové brzdy. Chce za něj 125tis.. co myslíte? Je to blbost kupovat auto s takovým  nájezdem? ..

Děkuji za názory  :)

Odkaz ke komentáři

Je blbost kupovat auto podle nájezdu. Zajdi se na něj podívat, v jakém je stavu a uvidíš sám. Já bych se toho zase až tak nebál. Zase nevěř pohádkám, že všechny naftové superby na prodej, mají najeto 131072km.

A kdyby ti to číslo na tachometru moc vadilo, určitě tam prodejce bude umět nastavit, co si budeš přát. :-D

Odkaz ke komentáři

90% superbu na foru ma takovej najezd a kdyz ne na tacho tak real. Ja mam o rok novejsiho (ale benzinovou 2.8) a kupoval jsem to s 260tis taky, na interieru to neni poznat, dovolil bych si rict ze jakmile u supa zacina bejt interier vic opotrebenej ma najeto uz k tomu pul milionu.

Superb je kvalitne postaveny auto a s udrzbou pro nej neni 500 tis problem. Projed si to a pokud to bude v cajku tak bych jenom premejslel nad cenou. 

Premejslet nad tim za kolik to auto pak prodam je utopie, nez tech 500tis najezdi taky ty superby klesnou na cene vsechny. Nehlede na to jestli ztratim 60tis z prodejni hodnoty tak je to nic oproti tomu co me bude stat palivo, servis a pojistky za tech 250tis km.

Samozrejme ale pocitej s tim ze sup je sice kvalitni auto ale servisne je to proste drazsi. Ten motor je asi jeden z nejlepsich a docela naddimenzovanej takze pokud ten chip neni uplne zprasenej mel by bejt ok.

Dalsi vyhodou je ze supy vetsinou litali jako novy po dalnici takze opotrebeni neni takovy jako kdyby se jezdilo po meste (i kdyz ono 250tis km po D1...)

Jinak praxe je takova ze u aut s 250tis real km se najezdi tak 100-150tis km kdy to na aute jeste neni tolik poznat ale ceka je zase vetsi servisa stoci se to.. :/

S 500tis ++ se vyplati dojezdit do mrte a pak to prodat nejakymu mladymu tuzerovi za 20tis 

Editováno: , autor: lukas.pce
Odkaz ke komentáři

myslim, že u tohoto motoru je 250 v pohodě, jsou to držáky, je schopnej nalítak jak píšou kluci u dobré péče v pohodě 500tis km, sice asi 1 turbo tam padne, ale dá se, taky dost záleží od koho je chip, aby to nebylo sprasený, chce to samozřejmně vidět jak to vypadá v reálu, cena bych řekl dobrá, rozvody by měli být u 240 dělány, ale známe to, jestli u toho bylo uděláno vše(jako vodní pumpa, tlumič vibrací atd)- tak otázka zda se tomu dá věřit, určitě prověřit zda bylo uděláno vše

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...