Mairek Vloženo 29. Prosinec 2008 Vloženo 29. Prosinec 2008 Lidi, dneska brzo ráno bylo u nás -12 ´C a po cestě do práce (cca. 35km) se mi dvakrát stalo, že ručička ukazatele teploty motoru mi z ničeho nic spadla dolů a to o docela velký kus. Poprvé byla zhruba v 1/4 a spadla skoro na "nulu" takže začal najednou foukat studený vzduch a pak byla skoro v půlce a spadla na cca. 1/4. V obou případech pomalu začala stoupat vzhůru. Nevíte co se mohlo stát? Může to být tím mrazem? Nepozoroval jsem nic, proč by najednou měla tak razantně spadnout, nic se nestalo během jízdy. Předtím se to ještě nestalo. Díky za tipy. Citovat
Planeta Vloženo 29. Prosinec 2008 Vloženo 29. Prosinec 2008 (editace) Myslim ze to cidlo muze byt klidne vadny.Takhle se mi to chovalo kdyz sem si svou octu vezl domu - a to bylo normalne za tepla.Cidlo bylo vadny a ukazovalo co se mu zachtelo.Takze vymena a snad to bude ok.Cenove to vyjde do 400 takze zadna hruza.Nebo jeste prekontrloluj kontakty na tom cidle a vycisti je. Editováno: 29. Prosinec 2008, autor: Planeta Citovat
Chozee Vloženo 29. Prosinec 2008 Vloženo 29. Prosinec 2008 (editace) Ahoj, zasekly termostat , pokud ti foukal studeny vzduch - bud se kousnul nebo se po zchladnuti motoru sam opravi. Chozee Editováno: 29. Prosinec 2008, autor: Chozee Citovat
fiser Vloženo 29. Prosinec 2008 Vloženo 29. Prosinec 2008 Jednoznačně termostat, taky mě jednu dobu ručička teploty létala na horu dolů! Ale doporučuji koupit original!!! Citovat
Mairek Vloženo 29. Prosinec 2008 Autor Vloženo 29. Prosinec 2008 Jednoznačně termostat, taky mě jednu dobu ručička teploty létala na horu dolů! Ale doporučuji koupit original!!! A na kolik tě ten origo vyšel? Kolik pak stojí neoriginální? Díky Citovat
fiser Vloženo 29. Prosinec 2008 Vloženo 29. Prosinec 2008 A na kolik tě ten origo vyšel? Kolik pak stojí neoriginální? Díky koupis i za 250, ale origo kolem 7-8 set! Citovat
Satfan Vloženo 28. Říjen 2009 Vloženo 28. Říjen 2009 Ahoj Mám problém s ukazatelem teploty na budiku. Jednou me funguje a pak zase lehne a nic.Ze by nejake cidlo nebo draty ? Normalne me teplota vyleze k 90C a pak zniceho nic lehne nekdy neukazuje vubec. Diky za rady Citovat
67jitka58 Vloženo 13. Prosinec 2009 Vloženo 13. Prosinec 2009 AhojMám problém s ukazatelem teploty na budiku. Jednou me funguje a pak zase lehne a nic.Ze by nejake cidlo nebo draty ? Normalne me teplota vyleze k 90C a pak zniceho nic lehne nekdy neukazuje vubec. Diky za rady Ja mám podobný problem.Celé léto jsem měl rafičku teploty na nule.Auto fungovalo normálně.Neměl jsem čas to řešit.Když jsem se rozhodl koupit čidlo teploty přišel podzim a já mám z 99.9% rafičku teploty normálně na 90-tistupních.Tak nevím co se děje. Citovat
Satfan Vloženo 13. Prosinec 2009 Vloženo 13. Prosinec 2009 Vyměn to čidlo chladíci kapaliny mě to taky furt zlobilo jednou to ukazovalo normálně pak zase to neukazovalo a nebo to ukázalo 90° a pak to zničeho nic spadlo uplně dole jako by to bylo uplně studené a tak stalé dokola až mě došla trpělivost Citovat
ivonaldo Vloženo 30. leden 2012 Vloženo 30. leden 2012 Dobrý den, od podzima vlastním O1 combi 1.9TDI 66KW AGR r.v. 1998..Zatím jsem na ní moc nenajel, ale řeším na ní problém s teplotou motoru, no spíš s ukazatelem teploty. Po zahřátí mě teploměr ukazuje cca 80 stupňů a tam se drží, ručička nekolísá. Po hledání a přečtení různých rad a příspěvků jsem jako první vyměnil termostat, ale nepomohlo to. Jako další jsem vyměnil čidlo teploty na motoru, taky to nepomohlo. Tak jsem pátral dál a všiml jsem si, že po vypnutí zapalování mě ručička teploměru spadne pod první čárku na stupnici - viz foto (tam spadne i ručička od palivoměru, ale ta mě tolik netrápí). Na různých fotkách jiných Octávek jsou ručičky při vypnutém zapalování přesně na spodní čárce ukazatele. Myslím si, že o kolik ručička spadne pod první čárku, tak tolik mě chybí, aby ukazovala na 90 stupňů.Dá se nějak nastavit, aby při vypnutí zapalování zůstaly ručičky na první čárce stupnice? Díky za každou radu. Citovat
Luďa Vloženo 30. leden 2012 Vloženo 30. leden 2012 Prvně VAG a zjistit kolik je skutečná teplota motoru a pak ručičku poposadit na tisícihranu. Citovat
ivonaldo Vloženo 30. leden 2012 Vloženo 30. leden 2012 Zítra to nechám změřit. Akorát mě zajímá kolik by měla být teplota. Dočetl jsem se,že nedrží přesně 90 stupňů, ale kolísá podle zatížení motoru. Citovat
ivonaldo Vloženo 31. leden 2012 Vloženo 31. leden 2012 Tak VAG ukazoval teplotu při jízdě do kopce 85 stupňů po rovince klesla na 81. Na volnoběh a stojícím autě pak klesla na 78, při zvýšení otáček na 2000 ot/min u stojícího vozidla asi po dvou minutách teplota vylezla na 85. Víc se to nezahřálo. Možná na to měl vliv mráz, byli -3 stupně. Je to normální nebo je něco špatnýho? Citovat
PROCHY603 Vloženo 31. leden 2012 Vloženo 31. leden 2012 Na diesli je to bezne. Treba prekryt chladic. Citovat
ivonaldo Vloženo 31. leden 2012 Vloženo 31. leden 2012 Pokud to je běžný, tak mám poposadit ručičku na teploměru, jak píše Luďa? Citovat
PROCHY603 Vloženo 31. leden 2012 Vloženo 31. leden 2012 Treba spravit cez VAG TEST RUCICIEK. Rucicka teploty musi ostat v strede na 90 stupnach. Podla testu potom treba nastavit rucicku teploty motora. Citovat
Návštěvník Vloženo 31. leden 2012 Vloženo 31. leden 2012 Hm na stare budiky podklad face budiku :-) a co rucicky ze jsi nechal stare puvodni ? Uz jenom z pohledu na tu fotku je mas spatne nasazene, tato nulova pozice se pri zapnuti zapalovani kalibruje, takzvane sahne si na konec dorazu, ale ne ciferniku, ale servo motorku, takze kontrola pres VAG Citovat
ivonaldo Vloženo 1. Únor 2012 Vloženo 1. Únor 2012 Auto jsem už tak koupil, mám ho tři měsíce a postupně se sním seznamuji a zjišťuji co a jak. Citovat
ivonaldo Vloženo 9. Únor 2012 Vloženo 9. Únor 2012 VYŘEŠENO! VAG nenašel žádnou chybu, tak jsem poposadil ručičky jak od teploty tak palivoměru jak radil Luďa a teď to ukazuje jak má. Díky za rady Citovat
Pepa007 Vloženo 11. Únor 2012 Vloženo 11. Únor 2012 Když dáš na VAGu test akčních členů tak budíky dojedou na doraz ,vrátí se a potom se postaví přesně na 90. Pokud to tak máš tak je ručička správně usazena. Citovat
Maverick Vloženo 11. Únor 2012 Vloženo 11. Únor 2012 Jj, nekdo se v tom hrabal a neumel to, to je vzdycky tragedie - tebe to stalo termostat a cislo teploty, ktery jsi menil uplne zbytecne. Skoda, ze jsem na tvuj prispevek nenarazil driv, podle fota to bylo na 99% jasny hned. A to, ze rucicka nekolisa podle presne teploty motoru je v poradku, je softwarove zatlumena prave proto, aby nekolisala (jako driv u Favoritu). Na 90°C ukazuje uz v dobe, kdy ma chladici kapalina cca 75°C. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.