Přejít na obsah

Automobilky maji velké problémy


Romariooo

Doporučené příspěvky

meli by si nahore nejprve zamect a pak zacit dole u delniku, protoze to vidim presne u nas vyhazeli nas na lince, ale nahore se veseleji dal a ze jich tam je. Jo jeste oni ty cisla docela odpovidaji. On ten lonsky rok byl do prodejnosti auto hodne dobry az rekordni tak zhruba do poloviny mozna dele a tim padem ty cisla furt vychzeji v pozitivu, kdyby ale to same se odehralo uz na zacatku roku, myslim ze by to bylo uplne nekde jinde. A tenhle rok jak zacal no budeme se myslim vsichni divit.

Jo jeste takovy poznatek jelikoz tak 70% nasi produkce jde do USA. Tak ze nejaka krize byla v americe uz nekdy v lete nebo tak kolem nevim uz tak se to na objednavka vubec nepoznalo. Ba naopak. No nevim myslim ze nekde neco napisou a realita je pak uplne o necem jinem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No není to tak jednoduché. Všichni THP mají smlouvy na neurčito a většina dělníků ne. Takže se podle objemu zakázek operativně jejich počet snižuje nebo navyšuje. Navíc zaškolit dělníka je sakra něco jiného ve srovnání například s technologem. To si firma rozmyslí, jestli propustí draze vyškolený personál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja si naopak myslim (doufam), ze tento rok bude uspesny, situace se zacne obracet k lepsimu, a hlavne tenhle rok bude hodne "pracovni" alespon dle prognoz :)

Výroby je sice málo, ale práce mám požehnaně. V automobilkách mají asi dost času, tak naše výrobky všemožně testují a pak chodí úplně směšné stížosti a najednou jim začne třeba po roce výroby něco šíleně vadit. A přejí si okamžitou designovou změnu. Po-Čt makáme jak blázni, abychom to stihli zařídit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tahle krize nebude na týdny nebo měsíce, co jsem viděl nějakou debatu, kde se bavilo plno expertů, tak řekli, že pokud se nic hroznýho nestane, tak zlepšování ekonomik a hospodářství by mohlo začít nejdřív v poloviě roku 2010, ale pokud do toho nic nevleze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si zas pamatuju na TV noviny, jak tam říkali že krize se nás skoro nedotkne. Už tenkrát jsem se jim smál, protože už u nás auta dostávaly pěkně na prdel.

musím citovat, protože ty televizní noviny vidím furt jako včera: KALOUSEK dává rozhovor , že ČR může být klidná, že se jí finanční krize vyhne a že to nepocítíme. Jak tohle může ten magor říct, když padaly takový velký ekonomiky a ta naše že by se udržela????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dle meho by se to mohlo zlepsovat od poloviny tohohle roku (samo ze pomaleji ale mohlo) ale je to "beh" minimalne na 2 roky (historicky je vzdycky obdobi cca v rozmezi 10ti let kdy je to spatne a pak zase dobre = ze investujes a vydelas vzdycky) , kazdopadne recese v USA uz zapocala ... Problem je v tom, ze evropa ma dost investic v USA a proto prave i nas to postihlo ... Tak ci onak sme to uz zazily a jeste budem zazivat, stejne jako zivot samotny, jednou jsi nahore a jednou zase dole ... a porad dokola.

Editováno: , autor: Zdenal C.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak rika Romario, tohle napomohlo bankrotum velkym institucim alias bankam, lidi dostali strach z "papirove ztraty" a zaclo hromadne vybirat penize, pritom uplne zbytecne, protoze jak uz sem napsal ztrata je to papirova ne realna, realnou se stane v moment kdy to prave vyberou/zrusi pak si ji potvrdi. Kdyby vyckali tak se to zveti a ve finale vydelaji = protoze ted je idealni doba na nakup akcii (jenom vedet co koupit, co nezbankrotuje :) ale za to se o ne postaraji banky/pojistovny) ... Ale verim ze se to pomalicku zacne zlepsovat, staty si nemohou dovolit byt v krizi nekolik let ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ČERVEN 2008

A - Hlavní město Praha - 2,00 % C - Jihočeský - 3,50 % B - Jihomoravský - 5,70 % K - Karlovarský - 6,30 % H - Královéhradecký - 3,80 % L - Liberecký - 5,60 % T - Moravskoslezský - 8,00 % M - Olomoucký - 5,60 % E - Pardubický - 4,50 % P - Plzeňský - 3,70 %S - Středočeský - 3,60 % U - Ústecký - 9,30 % J - Vysočina - 4,60 % Z - Zlínský - 5,00 %

PROSINEC 2008

A - Hlavní město Praha - 2,10 % C - Jihočeský - 4,80 %B - Jihomoravský - 6,80 % K - Karlovarský - 7,60 % H - Královéhradecký - 4,80 % L - Liberecký - 7,00 % T - Moravskoslezský - 8,50 % M - Olomoucký - 6,90 % E - Pardubický - 6,00 % P - Plzeňský - 5,00 % S - Středočeský - 4,50 % U - Ústecký - 10,30 % J - Vysočina - 6,30 % Z - Zlínský - 6,10 %

tady je pár čísílek ohledně nezaměstnanosti v jednotlivých krajů... Posouzení a vyjádření nechám na každém z nás v jakém stavu to bylo před a během krize která se v prosinci loňského roku rozběhla

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no jestli si nekdo mysli ze nejaka ekonomika jako USA bude mit problemy a nam se to vyhne je blazen...globalizace je na takovy urovni ze to neni sance zastavit kdyz se zacne ve svete neco dit :)

ostrov izolovanej zadnej stat uz neni...

jinak toyota nema problemy zas tak obri, ale nejsou blazni a tak omezuji vyrobu jako vsichni rozumni, nic jinyho se delat neda, no a protoze se omezi vyroba pujdou prvni delanici, to je vzdycky, managementu je vetsinou porad potreba stejne :) i kdyz i ve skodovce sem zaslechl ze se budou manazersky pozice skrtat z 3%

u nas treba konci vetsina expatu a vracej se do francie a pak mame projekt dobrovolneho odchodu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...