Dj.15 Vloženo 17. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2009 (editace) Ahoj, mate nekdo zkusenosti s loziskem od firmy Autodíly CM (http://www.autodily-cm.cz/kat.php?0;1J0498625)? Editováno: 17. Listopad 2009, autor: Dj.15 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hamannleos Vloženo 14. Březen 2010 Sdílet Vloženo 14. Březen 2010 hele nevím neznám tyhle....ale asi před vánocema jsem měnil ložiska v předních kolech a koupil jsem si FAG a nemůžu si stěžovat.jedno mě vyšlo na cca 880Kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 24. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2011 (editace) Zdravím, Taky mě čeká výměna ložisek na přední nápravě. A tak jsem lozil po netu a hledal nějakou fotodokumentaci páč tu jsem na fóru nenašel. Takže kdo se do toho chce pustit sám doma ( Tak jako já ) tak na této adrese najdete návod i fotky jak na to. http://www.autooprav...p?akce=2&id=176 Práci ZDAR ________________________________________________ EDIT : Je ještě jedna věc kterou řeším jaký ložiska použít zda by postačily tyto za cca 500,- ks http://www.obautodily.cz/skoda_octavia_lozisko_predniho_kola_fag-1J0498625 nebo tyto Febi za cca 1100,- ks http://www.e-cat.cz/p-1224642/skoda/octavia-1u2-09-96/1-9-tdi-1896ccm-66kw-90hp-09-96/podvozek/loziska-a-naboje/predni-naprava/p-l-lozisko-kola-febi.html?cPath=1314088_1960792_1960804_1982458_1982470_1982471 Ono je to celkem velký cenový rozdíl tak každý názor se vítá.. Editováno: 24. Listopad 2011, autor: DonnJarda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 27. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2011 To Febi má ale za tu cenu v balení matice které bys měl vyměnit a nejsou zrovna levné.Tak že je to otázka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira.k Vloženo 27. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2011 Doporučil bych FAG http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0498625-lozisko-predniho-kola-sada-octavia.html Podle mě nemá cenu tam dat nějaký úplně obyčejný ložisko co potom brzo odejde, to za tu práci asi nestojí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 27. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2011 (editace) Já bych to pravě taky viděl na ten FAG ale nikde jsem nenašel jaká to bude kvalita i když je to z německa. A ješte dotaz Proč musím pak vyměnit i ty matice? Editováno: 27. Listopad 2011, autor: DonnJarda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 27. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2011 FAG se osazuje v prvovýrobě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 28. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2011 Samojistící matice se má po povolení vyměnit aby byla zase stopro.Je to na každým. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomualdo Vloženo 26. leden 2013 Sdílet Vloženo 26. leden 2013 Tak ted resim stejnej problem na LP kole. Do 50-ti km/h jeste OK, ale nad uz je to docela slusnej hluk, ktery pri zatoceni doleva zesiluje. Zvlastni je, ze doted jsem nic nepozoroval - zacalo to znicheho nic. Muzou za to treba mrazy (-10 °C)? :-( Akorat si jeste rikam, ze u auta, ktery ma najeto 55tis. km je to docela brzo... ledaze by nemelo 55tis. ale vic, nekupoval jsem ho jako novy. Asi se zeptam u prodejce (kupoval jsem ho s 28-mi tis, kilometrama dva roky stary) jsem zvdavej na jeho vytacky ;-) Situace je vic nez jasna.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 27. leden 2013 Sdílet Vloženo 27. leden 2013 Pokud je to při zatočení doleva silnější, bude to spíš ložisko v PP kole, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomualdo Vloženo 28. leden 2013 Sdílet Vloženo 28. leden 2013 no to si prave rikam taky, nicmene huceni jde od leveho...jsem z toho trosku jelinek. Budto blbe slysim, nebo u moji oktavky nefunguje fyzika, anebo je to jina zavada.... Jeste jsem volal do znackovyho servisu, kde mi sdelili, ze vymena bude koštovat neco okolo 4000,- docela me to zarazilo, kdyz vymena zabere dle servisu 40 minut. To je to lozisko tak drahy? Ja pocital, ze bude stat neco okolo 1000,- Kc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysko Vloženo 28. leden 2013 Sdílet Vloženo 28. leden 2013 pridam svoj osobny poznatok. ak sa ti nieco nezda, alebo nesedi jak pises fyzika tak najprv vyskusaj dvihnut predok daj dole kolesa a nastartuj roztoc na rychlost kolesa a potom vyrad a vypni motor aby zostalo ticho. zle loziska musis pocut ten valivy hluk sa neda nepocut. a bud mas zle predne loziska alebo.... alebo jak ja po vymene prednych lozzisiek hluk neprestal a potom som menil zadne a tie su este drahsie jak predne.. teda ak sa ti nieco nezda mozu to byt zadne . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomualdo Vloženo 31. leden 2013 Sdílet Vloženo 31. leden 2013 Tak dnes rano jsem oktavku odvezl do znackovyho servisu v Kralupech nad Vlt. Moje podezreni se potvrdilo - bylo vadne leve predni lozisko. Komplet cena byla 2777,- Kc. (lozisko 1380,- Kc, zbytek je prace plus drobny instalacni material). Tak snad to nejakou dobu vydrzi..aspon tech 100 tis. km :-) Myskovi diky za poznatek. Premyslel jsem nad tim a myslim, ze by i slo, dat auto ciste na hever a zkusit kolo roztocit rukou. Myslim, ze by to melo byt taky slyset... No ale jsem lajk, tak tady jen tak placam :-) Vsem preju spoustu kilometru bez poruch a hlavne bez nehod! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 31. leden 2013 Sdílet Vloženo 31. leden 2013 Premyslel jsem nad tim a myslim, ze by i slo, dat auto ciste na hever a zkusit kolo roztocit rukou. Myslim, ze by to melo byt taky slyset... No ale jsem lajk, tak tady jen tak placam "neplácaš" ...ide to poznať aj takým roztočením rukou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robik5 Vloženo 1. Únor 2013 Sdílet Vloženo 1. Únor 2013 Tomualdo: A je v té ceně i geometrie? Ložisko stojí do 800Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomualdo Vloženo 3. Únor 2013 Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 No co jsem na to tak koukal, tak ve vyuctovani o geometrii neni ani carka. Jeste jsem nasel, ze ta uvedena cena za lozisko je bez DPH. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robik5 Vloženo 4. Únor 2013 Sdílet Vloženo 4. Únor 2013 Pořád to říkám, že jsou to zloději. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.novot Vloženo 4. Únor 2013 Sdílet Vloženo 4. Únor 2013 (editace) je tady někdo kdo vyrobí stahovák na ložisko . Nechce se mi dávat 2k za sadu. Editováno: 4. Únor 2013, autor: lukas.novot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OvaaDiuS Vloženo 4. Březen 2013 Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 (editace) Cau vyrobit by to pro mě neměl být problém mám k dispozici CNC soustruh i frézku, taky bych potřeboval, ale bohužel nemám výkres. Kdo mi dodá výkres tomu bych to udělal v klidu i zadarmo nebo spíš za poštovné . EDIT: No a rozebírat se mi to vůli naměření nechce bo na to momentálně nemám čas ani místo kde bych to udělal a kdyby někdo věděl i rozměry na stahováky silentbloků to by taky nebylo na škodu Editováno: 5. Březen 2013, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek a edituj příspěvky !!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kluvo Vloženo 4. Březen 2013 Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 ja som menil lozisko pred 2 tyzdnami v Skoda servise original lozisko 50€+drobny material12€+ praca 13,99€ /0,75Nh Mam zaruku na pracu 6 mesiacov a na material 2 roky tak naco vymyslat doma menit, Prave swom menil doma a po cca 10 km zacalo hucat ,a mal som problem ho reklamovat lebo sa vyhovarali ze bolo neodborne namontovane 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sita Vloženo 15. Duben 2013 Sdílet Vloženo 15. Duben 2013 Tak kdyby někdo potřeboval info, teď jsem měnil ložiska na svojí O1. Ložisko z těhlice vylisujete přes vhodnou podložku (já měl tu sadu za 2k). Horší je to s vnitřním kroužkem na náboji. Tady na obr. č.15 http://www.autoopravy.eu/index.php?akce=2&id=176 je vidět jak se to může dělat rozbrusem. Mě to takhle nešlo, doporučuju se na to předem připravit tak, aby se to dalo sklepat. Já jsem přivařil ke kroužku takové Učko z pásoviny, zavěsit přes trubku na špalky a přes další Učko trochu větší sklepal. Kdo má reverzní kladivo, nebo něco na ten způsob tak nemusí nic bastlit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mart92 Vloženo 14. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2013 Zdravim, právě jsem měnil přední ložisko na octavii a po nalisování náboje jsem si všiml že jsem zapoměl zajistit ložisko segrovkou..je to velký problém?bez zničení ložiska náboj ven asi nevylisuji.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 14. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2013 skúsiť to môžeš,ale je to tak 90:10,že ložisko bude KO Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 14. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2013 Tak já bych asi bez toho zajištění nejezdil, myslím, že je to tedy velký problém. Ven ho asi bez poškození nedostaneš, i když tam není zatuhlé a zarezlé a nově namazané, ale i tak se myslím zničí. Takže tě čeká zřejmě opět výměna za nové ložisko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mart92 Vloženo 14. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2013 už mám objednaný nový, tak v týdnu to vyměnim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.