Přejít na obsah

VYMENA BUDIKU U FI za RS


clen fabia teamu

Doporučené příspěvky

Shrnuto - přeprogramovat to lze (všechny ukazatele), musíš najít někoho, kdo má na to správný "vercajk". Na změnu podsvitu (i ručiček) tu už je vlákno. Jejich nasazování je potom jednoduché - je jedno, v jaké poloze je napíchneš, lze s nimi potom ještě "natvrdo" otáčet a tím docílit správné polohy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak že až sundáš plexi, tak si na podklad pod ručičkama chytneš polohu ručiček - tužkou si uděláš rysku na spodní hraně ručiček - na všech!

jde o to, že až sundáš ručičky a nasadíš je zpět, nebudeš se mít čeho chytit - aby ti to nekecalo (pjedeš 60 a na tacháči budeš mít třeba 40) chápeš ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jednoduše na nulu to nenastavíš...aby jsi chytil přesně polohu co tam byla je dobrý si to poznačit jak píšu, hlavně palivoměr....ono stačí tu ručičku u palivoměru dát cca o 2mm jinym směrem a už to dost skresluje, stejně tak ostatní ukazatele....chvilku jsem si s tím hrál a vážně to jde dost znát ;) PS: nehledě na to, že je to jednoduší - udělat 4 čárky tužkou :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A když si zeženu budíky z facelift z 1.4 tdi kde je uz origo 240 tak by to mohlo být nebo to musí být z 1.9 tdi :help:

ani to ti nepomůže, rozsah stupnice je prostě jinej = muíš mít do 220kmh - předfacelift ;) druhá věc je že veškerý facelifty budíky jsou stejný (diesel 1.4 i 1.9 TDi) s tím si bohužel nijak nepomůžeš :feve:

Ivomb: jasný, věřím ti....já jen píšu to nejjednoduší....přeci jen tužku má doma každý ;) VAG ani piplání paknení třeba :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Já bych to tu rád jen trochu oživil :). Pokud jsem to tedy z toho všeho zde správně pochopil, tak když prohodim budíky z RS do Fábie po facu tak by to mělo být bez problému ju? A ještě jeden ... je rozdíl mezi RS budíkama před facem a po facu? Díky moc :)

PS: Chtěl bych měnit kus za kus jelikož se mi nechce babrat s tím podsvícením plus mě na současných budících chybí kontrolka na dveře a kufr

Editováno: , autor: sansk8
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak výměna proběhla v pohodě, akorát se mi stala jedna nemilá věc, kterou bych vážně nečekal. Předpokládal jsem, že když mám Fabuli MR2007, že nebudu muset řešit palivoměr. Bohužel ukazuje obrácené a já se tedy ptám jakto? Co tedy tam mám koupit za plovák, když všude píší že se tam dává z faceliftu, který já už ale mám? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super díky moc, takže závěr je takový, že faceliftový plovák vyměnit za předface. Jinak poslední věc jestli se jde nějak vyvolat "defautní nastaví" hodnoty palivoměru, protože než jsem stihl říct mechanikovi že je ten palivoměr prohozen, tak mi pomocí diagnostiky hnul ručičkou. Vím že se tu ptám jak trouba, ale je to fakt strašne nepraktické držet nádrž pořád plnou aby mi to nekdě náhodou nezdechlo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Tak všechny problémy z budíkama, které jsem při výměně měl jsem vyřešil, ale dneska, když jsem startoval studené auto sem se chtěl kouknout na kotrolku žhavení, ale bohužel jsem zjistil že vůbec nesvítí. U předchozích budíků běhala na 100%. Auto startuje a jezdí tak jak má. (měnil jsem budíky z normanlních FL na RS). Nevíte někdo kde je zakopanej pes? Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

píšete tu pěkný bláboly. když vyměníš podklad s ručičkama tak večer uvidíš pěkný hovno a ne ručičky protože rs ručičky jsou červený a maj červený podsvícení. zelený podsvícení ty rudý neprosvítěj a dát tam bílí je odporný. někdxy se tim názorům tady celkem divim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...