Misubaro Vloženo 1. Duben 2009 Sdílet Vloženo 1. Duben 2009 v unoru me skoncila dvourocka a vcera jsem jel do servisu se zavadou hlucnych lozisek v prednich kolech.... myslel jsem ze to bude jen jedno kolo a nakonec jsme zjistily ze je chycene i to druhe... po dotazu na Skoda Mlada Boleslav jestli to jeste uznaji do dvourocni i kdyz uz nedavno skoncene, dvoulete zaruky nam bylo odpovezene, ze bohuzel ne ........ale nabidla 70% slevu na material a 50% slevu na praci .... tak jsem rad, ze jsem dostal tuto slevu. Docela me prekvapili. Bohuzel pro me se zavada /huceni lozisek/ projevila v poslednich peti dnech. Prv jsem si myslel, ze je to zimnima pneumatikama. Po prezuti vcera na letni, kdyz huceni neprestalo jsem si byl jisty, ze to je lozisko....jen me zarazi ze tak brzo, najeto 69.000 km. A samozrejme u me, kdyz neco odejde, tak to je vzdy do paru naraz dve dalkove svetla, naraz dve predni parkovacky a ted loziska v prednich kolech......mam to ja pech...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrmobil Vloženo 1. Duben 2009 Sdílet Vloženo 1. Duben 2009 motor máš jen jeden 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djpetr Vloženo 1. Duben 2009 Sdílet Vloženo 1. Duben 2009 Motor je sice single,ale airbagy sou v párech.Tedy nic nepřivolávám,ale pech je pech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 1. Duben 2009 Sdílet Vloženo 1. Duben 2009 hehehe koukam, ze mu prejem. Ja sem milej, me napadly jen pisty patejch dveri. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 1. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Duben 2009 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martt Vloženo 2. Duben 2009 Sdílet Vloženo 2. Duben 2009 Mám to samé, zítra jdu do servisu, mám najeto 52tisíc... ale ještě v záruce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Escrito Vloženo 2. Duben 2009 Sdílet Vloženo 2. Duben 2009 Ložiska uznají na záruku pokud je najeto 52t/km? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 2. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 2. Duben 2009 ....uznaji.....kdybych byl v zaruce tak by mi uznali i tech mych 68.000 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Escrito Vloženo 2. Duben 2009 Sdílet Vloženo 2. Duben 2009 To se divím, je to přece opotřebování jako pneumatiky. Nebo mají ložiska vydržet mnohem víc? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 3. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 3. Duben 2009 ..nevim kolik maji vydrzet loziska .....myslim si vsak ze jiste vice nez mych 68.000 km a dle jednani v servisu, kde mi rekli, ze kdyz bych mel jeste zarucni, tak to vymeni bezproblemu aniz bych neco platil. Navic tomu nasvedcuje jednani Skodovky, ktera mi dala jak jsem uz psal uvedene slevy.....musim podotknout, ze jsem mel dosti aut a nikdu jsem nemel problem z loziskama a to meli najeto vice nez uvadenych 68.000....daleko vice nez 100.000 proste tato zavada se mi vyhybala jak cert krize.....proto jsem byl docela prekvapen, ze po tak kratke dobe se loziska ozvala.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 3. Duben 2009 Sdílet Vloženo 3. Duben 2009 hmm ja mam zatim zkusenost pouze s formanem, ale tam sem loziska v kolech menil tak po 50 000Km. ne ze by to bylo nezbytne potreba, ale proste uz to bylo sem tam slyset. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 3. Duben 2009 Sdílet Vloženo 3. Duben 2009 Takze rikate jezdit, jezdit, jezdit, at se to stihne ve dvou letech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martt Vloženo 3. Duben 2009 Sdílet Vloženo 3. Duben 2009 (editace) Teď jsem se vrátil ze servisu a hučí to pořád. Vyměnili pravý přední ložisko, že bylo načnutý, udělali geometrii, mám přezout na letní a pak přijet... Tak nevím... Mám podezření, že to bude něco vážnějšího a myslím, že za tím je má drahá polovička, která jezdí jak čuně a že do něčeho brutálně vletěla (myšleno ďoura, je jich teď nějak moc). Jo a nic jsem neplatil... Editováno: 3. Duben 2009, autor: martt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 3. Duben 2009 Sdílet Vloženo 3. Duben 2009 (editace) hele kdyz menili to lozisko, prekontrolovali taky prachovky na napravach? Docela casto praskaj, pak se dostane bordel do kloubu a muze to hucet. Editováno: 3. Duben 2009, autor: Blacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martt Vloženo 3. Duben 2009 Sdílet Vloženo 3. Duben 2009 Já žiju v tom, že když dávám auto do autorizovaného servisu, tak to udělají dobře. Auta tam servisuju 6 let a vždy spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 3. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 3. Duben 2009 Takze rikate jezdit, jezdit, jezdit, at se to stihne ve dvou letech ...haha...asi tak a jeste se modlit at se to po...e na obou kolech,,, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martt Vloženo 9. Duben 2009 Sdílet Vloženo 9. Duben 2009 Tak vyřešeno. Hoši v servisu se nepodívali i na levé ložisko... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 9. Duben 2009 Sdílet Vloženo 9. Duben 2009 lemplove. aspon kafe ti doufam dali. ja smeto asi zakriknul, vcera se zacalo ozyvat lozisko v pravym kole. musim to hodit na zvedat a proverit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emkon Vloženo 9. Duben 2009 Sdílet Vloženo 9. Duben 2009 Jak se projevují ta hlučná ložiska? Klepáním, hučením, vibracemi...? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 10. Duben 2009 Sdílet Vloženo 10. Duben 2009 huceni, svisteni. Proste takovej zvuk, kterej tam predtim nebyl. Navic to muze i trochu klepat jak se opotrebovanim stycnych ploch zvetsuji vule. Extemni pripad je "vysypani" loziska. to uz ale u dnecnich temer bez vyjimky zapouzdrenych dost dobre neni mozne. Kdyz se ti pri jizde nezda, tak to hod na zvedak, nebo hever, zatoc kolem a ve svisle ose se pokus snim zahybat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martt Vloženo 10. Duben 2009 Sdílet Vloženo 10. Duben 2009 (editace) Jak se projevují ta hlučná ložiska? Klepáním, hučením, vibracemi...? Jak píše nahoře Misubaro. A u mě bych to přirovnal k jemnému vrčení, které roste tak od 30km/h a víc do už hodně znatelného hučení. Klasická poučka, že v zatáčkách hučí vadné ložisko víc na zatížené straně se u mě nekonala, hučelo to téměř rovnoměrně. Žádné vibrace a chvění ve volantu. A že napoprvé neodhalili? To je jasný, mechoš odhadl stranu, rozdělal, ložisko bylo načnutý, vyměnil a myslel že je hotovo... Editováno: 11. Duben 2009, autor: martt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 (editace) jestli mohu poradit, dost se toho psalo v FI, v Instalačních manuálech je můj návod na výměnu, kdyby někdo chtěl tady: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...BEisko&st=0 Editováno: 11. Duben 2009, autor: Jar_da Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 17. Duben 2009 Sdílet Vloženo 17. Duben 2009 Ahoj. Dnes se mi stala zvláštní věc, asi to nebude ložisko, ale nechtěl jsem zakládat nové téma a nikde jsem to nenašel. Takže k věci. Při rozjíždění jsem slyšel od předního levého kola zvuk, jako když praskne pružina nebo něco podobnýho a od té doby když zatáčím doprava při větším rejdu ozývá se od kola takový plechový zvuk, jako kdyby se něco dřelo. Nevíte, co by to mohlo být? Každopádně zítra pojedu do servisu, ale kdyby mi někdo z vás mohl poradit, co se mohlo stát. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Escrito Vloženo 17. Duben 2009 Sdílet Vloženo 17. Duben 2009 Taky jsem jednou takový zvuk slišel, jako nějakou prožinu ale žádné dření a nic jiného u mě není. Byl to zvku pružiny jak z nějakého filmu jak tam dávají rúzné zvuky. Myslím si že to udělala pružina od pérování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 17. Duben 2009 Sdílet Vloženo 17. Duben 2009 (editace) Nejdřív mě napadlo, jestli se tam nedostaly kamínky, ale zneklidňuje mě ten zvuk, který tomu předcházel. Potom mě napadly ty ložiska, ale je divný ten zvuk, ten mi na ně moc nesedí a taky je to jenom při tom natočení kol. Zítra dám vědět, jak jsem dopadl. P.S. Navíc v neděli potřebuju jet do Brna. Editováno: 17. Duben 2009, autor: mambo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.