Přejít na obsah

Vrzání na přední nápravě


Václav Š.

Doporučené příspěvky

Ahoj, přiznám se, že se mi to tady nechce moc prohledávat (je tu toho hodně), tak zakládám nové vlákno. Při pomalé jízdě je od přední nápravy slyšet jakési vrzání, především, když se točí volantem. Možná to vrže i při rychlejší jízdě, ale to už to není vzhledem k hluku uvnitř auta slyšet. Když jsem zkoušel auto na místě rozhoupat, nic slyšet není. Tedy jen při pomalé jízdě, když se otáčí volantem. Co by to mohlo tedy být? Díky za rady.

Felicia 1,6 r.v. 1997, posilovač řízení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když točím na místě, tak to nevrže. Na podzim jsem byl na zimní prohlídce v autorizovaném servisu, kde mi jednu manžetu vyměnili, prej aby se v zimě do toho kloubu nedostala voda a neříkali, že by ty klouby byly špatný. Ale je fakt, že to bylo už před půl rokem. Jinak bych řekl, že to vrzání je z levé (řidičovy) strany.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A udělá se ti mj. i jedno lupnutí ve volantu, jako bys měl vůli? Zkus otočit volant na maximum na pravo, nebo nalevo, pak zjistíš které kolo to dělá a rychle normálně se rozjeď, v tu chvíli ti to ve volantu lupne, jako bys měl vůli v řízení a pak zkus, stále na maximum otočený volant doleva či doprava velmi pomalu rozjet velmi pomalou rychlostí a jestli při tom uslyšíš vrzání až nepravidelné vrzání, tak ti to dělá homokinetický kloub. Tenhle problém mám já, ale zatím je to ok, homokinetický kloub se vymění až bude vydávat při otočeném volantu pravidelný vŕzající lupání. Dá se to taky zjistit tím, že se celé auto u mechanika zvedne, volant bude v poloze rovně a pohybem poloos se zjistí vůle.

Editováno: , autor: Joppien
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Takže je to tady. V půlce května to bylo jen vrzání, dnes to byl už neskutečný rámus při jízdě. Když jsem přijel domů, nestačil jsem zírat. Levý přední tlumič je zlomený, miska šoupe o kolo. Na pneumatice už je vyrytej rygol. Příští týden objednávám do servisu. Nevíte na kolik vyjde výměna předních tlumičů?

Dále moc prosím někoho s ETKOU, zda-li by mi nezjistil číslo dílu. Je to osvětlení SPZ, samozřejmě Felda. Mám na tom světýlku utrženou jednu packu a pořád vypadává. Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

Dobry den,

mam Felicii II 1,6 a stejny problem. Kdyz se rozjizdim, tak slysim v predni naprave lupani, ktere akcentuje v rejdu. Jenze: navstivil jsem jsem servis, kde mi automechanik rekl, ze by to mohly byt poskozene poloosy, klouby nebo manzety. Vsechno prohledl a pry je naprava v poradku. Lupani vsak stale trva, predevsim pote, co auto dele stoji. Nemohlo by byt za neprijemnym zvukem neco jineho nez mechanikem zminovane dily? Co radite? Predem dekuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...