Přejít na obsah

Auto má za jízdy divný zvuk


kenny_fx

Doporučené příspěvky

Ja mam uplne stejny problem. Najednou slysim od predni napravy (asi od predni napravy :) takovy silnejsi valivy zvuk, takovy hukot. Kdyz to rozjedu a vyradim, je to slyset docela dost, kdyz je motor vytocenej nebo hraje silneji radio tak ne ;) Tak nevim co to je, u zimnich gum jsem si rikal ze by to mohly byt zimaky, ale mam letnaky, takze nevim. Spatnym vyvazenim to asi nebude, to by to nejak vibrovalo do volantu ne? Takze asi fakt loziska :( Brzdy jsem ted vpredu menil (jen desky), tak tim to snad nebude. Menil jsem ted i tlumice, protoze byly uz uplne v hajzlu, tak si rikam ze ty vadne tlumice co uz trochu obouchaly pneumatiky asi i uplne dodelaly loziska, je to mozne?

Ted jsem ale zjistil ze kdyz jedu a dam uplne plny rejd doprava, slysim tam nejake silnejsi zvuky, spis jako bouchani, to ale asi lozisko neni (prijde mi to jako kdyz by neco bouchalo do toho plechu co kryje brzdy...

Rikal jsem si ze je to holt ted hlucnejsi, ale ze se nic nedeje. Cetl jsem ale ze se muze i kolo kousnout a pak hodiny a to uz neni sranda.

Co ta loziska, kolik tak ta sranda stoji. Dost jsem videl ze lozisko kolem litru a vymena tak do 500. Meni se pak rovnou sada, nebo jen jedno. Pripadne teda obe kola tak trojicicka?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

stejny problem na octavii 1.9tdi z niceho nic to huci jak traktror na balonech tak nevim cim to je poradite co stoji vymena lozisek pac nejsem zrucnej abych to menil pred barakem

tie loziska pred barakom ani nevymenis

treba vylisovat a nalisovat (bezne nemame doma lis :D )

bacha na cidlo ABS, stoj pri tom co to lisuje a ani oko s neho nespusti. mne menili 3 krat loziska a dva krat s toho ti idioti ujebali cidlo "nechce sa im to vytahovat, ani sa im necudujem ono tam casom vrastie :D "

Editováno: , autor: 1phantom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ložiska - strasny hukot.

Ja som zistil ci je nafigu takto: demontujes koleso, uvolnis matku co je na poloosi, lozisko by malo byt pevne" naboj+celi otoc, bez moznosti vôle"

Takto špatný ložisko nezjistíš.Vůle tam je i u nového ložiska a je to normální.Vůle mizí až po správném dotažení stř. matice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
kolega v práci říkal, že mu to taky hučelo u zadních kol a byly to silentbloky...

Tak to ze to jsou loziska se pry pozna tak ze se pri jizde meni smer ze strany na strany. Pokud se meni intenzita hluku v zavislosti s tim jak zatezuju kolo, jsou na vine asi loziska. Dobry je i zkusit prezout na jine pneu a pokud je to stejne, je to zrejme lozislo. Podarilo se mi koupit FAG pres CC-autodily, je to asi nejlevnejsi co jsem kde nasel, cena asi 750 korun sada na jedno kolo, takze 1500, za dvojcicku mi to pan v servisu vymenil (je to pry prace na cely den) a uz je to vsechno v cajku...

Ondra

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja nevim. Neni to znackovy servis, ale pan co opravuje auta a hlavne Skodovky a VW a vzdy daval super cenu. Rikal ze se to musi cele odstrojit, vyndava se cidlo ABS, musi se to vylisovat, nalisovat apod... Ja tomu teda prd rozumim, ale zajimalo by me jestli by to nekdo udelal levneji nez za 1000 korun jedno kolo... Myslim ze ve Skodovce by to stalo vic... I kdyz ted mam super zkusenost s Porsche Praha Prosek, davaji tam slevu 50 procent na praci pro starsi auta a to jen tak nekdo nedava...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
Mam rovnaký problem,zvuk sa meni podla rychlosti,60-80 najviac,na zaciatku-studeny motor to nepozorujem.Budu to pravdepodobne loziska vpredu ak opravim dam info.

1.8 T,20V,2004

Tak som to "opravil".Po zime 08-09 som vymenil letne pneu predne do zadu a zadne do predu kvoli vasiemu opotrebovaniu predných.Hluk isiel z prednej pravej napravy.Ked som kolesa na pravej strane vratil naspat na miesto z predchadzajucj letnej sezony hluk sa stratil.Toto ma napadlo ked za jazdy som mal hluk a ak zacalo prsat hluk sa na chvilu stratil/klzka vozovka na zaciatku dazda/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...