Přejít na obsah

Udrzba klimatizacie


cherubim

Doporučené příspěvky

a koukal do vyvěšeného tématu, než jsi tu založil nový téma???

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=31669

Dakujem, pozriem sa tam. Ja nie som skuseny uzivatel, nemam cas a nechcelo sa mi hladat. Chcel som odpoved na konkretnu otazku, nic viac. Ak vas moje "nove tema" obtazuje, tak ho vymazte, uz som dostal odpoved....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nechci to tam zasirat zbytecnymi hlaskami :D nejak se mi zda ze uz to nechladi jako za mlada, muze to byt uz starou kapalinou ? kdyz vymenite kapalinu zlepsi se chlazeni ?

stáří chladiva na to nemá vliv, je ale možné, že ti někudy postupně ubývá a pak to samozřejmě chladí míň - takže nová náplň rozhodně pomůže. Problém, ale může být i někde jinde. Utahaný klimakomresor, čidla, ŘJ, serva......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemôžem súhlasiť, vek chladiva má vplyv na chladiacu účinnosť. Chladivo po cca 5 rokoch aj keď neunikne tak sa znižuje jeho účinnosť. Treba vymeniť spolu s dehydrátorom. Ja mám cca po 1 minute a vonkajšej teplote 25C, ventilátor na 2 stupeň teplotu 8C vo výduchoch nad rádiom. Tak by to malo byť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak s tím zase nesouhlasím já, pokud se do systému nedostane vzduch (otevření systému na delší dobu a opětovné naplnění bez výměny odvlhčovače), není důvod k tak podstatné degradaci chladiva a potažmo výměny odvlhčovače. Pokud je v háji odvlhčovač, projevuje se to zamrzáním expanzního ventilu - klima přestává fungovat. Doma v ledničce přeci také neměníš náplň. Po pěti letech je spíše pravděpodobné, že náplň již není kompletní, čímž dochází ke snižování účinnosti. Chladivo trochu uniká prakticky vždy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

klima určitě zatěžuje motor, jestli poznáš rozdíl v průběhu dvou let, tak jsi dobrý ;) , ...stáří ložisek, řemene...atd atd

chladivo rozhodně nemění vlastnosti v průběhu času, u toho dehydrátoru to je jiné- je to vlastně filtr na bázi molekulovýho síta, jímá vlhkost- tu obsahuje každý materiál a záleží jak se z čeho uvolňuje(u rozvodů taflonovými hadicemi interval max. 3roky) a jak je klima často plní atd, v podstatě když je klima dobře udělaná z fabriky a nezasahuje se do ní ntak vydží klidně 10 let, jiné to je při častých-nebo dlouhotrvajících demontáží dílů klimy (havárka, opravy úniky)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Mám fábii a začala mi zapáchat ventilační systém. Potřeboval bych poradit jakým směrem vedou středový průduchy ventilace.Nedaří se mi tam dostal hadičku na nastříkání desinfenkce.Děkuji za radu.

Editováno: , autor: tommich
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...