Přejít na obsah

zapnuta klima a otacky


petoL

Doporučené příspěvky

já zase mám jiný problém-střídám dost auta a tedy nevím jak má klimatronic na AUTO rozdělovat vzduch.Zkuste omrknout jestli když to přepnete na AUTO tak to fučí jenom ty středový ofuky-okna nic,spodek nic.Mám takový zdání,že to bylo takový bezprůvanový a ted to fučí moc jenom s tych středových.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

trochu nechápu otázku a její směřování. jak chceš určit "jak má climatronic rozdělovat vzduch", když to záleží na proměnlivých podmínkách. pokud se shoduje nastavená teplota interiéru se skutečnou (tzn. je interiér vychlazenej a nebo vyhřátej), tak to zpravidla vhání vzduch krajníma výdechama, z prostředních, ze spodních a na sklo jde vzduch jenom málo. když je ale třeba zima, topí to hlavně na nohy, v létě čtyřma výdechama na palubovce apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vezmu příklad-30 stupnů ve stínu,rozpálený auto na 80, zapnuto AUTO-21,5

a fučí pořád jen 4prostřední-na nohy nic ani okna.Přijde mrak a začne pršet, venku se to zchladí třeba na 21,5 a pořád to fučí jenom ty 4 prostřední-ostatní ani trochu.Zamlží se okna a musím přepnout na okno.Zdá se mně, že to chladí pořád na plno bez regulace, nevím jestli to bylo tohle auto, ale zdálo se mně, že byl ten climatronik bezprůvanový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

norton-hned nad budíkama?ke sklu?Vrchní čidlo teploty je kde-tam není P6240079.JPG Ještě se musím podívat před schránkou na brejličky, jak jsou ty tři mřížky P1010017.JPG

Bojler-musím vyzkoušet ty výdechy jestli foukají rozdílně, ale myslím, že mně foukají stejně.Něco stím mám a musím přijít co :aggressive:

Editováno: , autor: petrumr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

nenajdu někde schema, jak climatronic má rozvádět a regulovat vzduch ?Mě se zdá (možná jsem citlivka na větr od jachtaření) že když je venku mín stupnů a klima nemusí tolik chladit, tak chladí na 100%.Koupím vnitřní teploměr a budu srovnávat. Ví někdo jestli se dá na climatronicu u FII vyvolat servisní menu jak u OI ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale přišel ;)

Výpis závad ECON + CIRKULACE, platí 444 pro žádnou chybu, 000 pro konec hlášení, návrat do normálu po stlačení ECON

Servisní menu ECON + NOHY + TĚLO + HLAVA, počet kanálů a jejich význam je ale odlišnej co do počtu i pořadí od ostatních Climatroniců, i těch jednozónových v SI/OI...

zkratek je víc, když sem si s tím poprvý hrál, tak se mně podařilo spustit i jakousi testovací sekvenci, kdy se otvíraly a zavíraly jednotlivý klapky, zvyšoval se a snižoval přívod vzduchu apod. v servisu na otázku, jestli nemají nějakej materiál, podle kterýho by se daly přizpůsobit parametry, jenom kroutili hlavou

mně by se hodily dva parametry:

- množství přiváděného vzduchu, protože jezdím poměrně často v pěti lidech a párkrát bylo trochu "vydejcháno"

- teplota po opětovném nastartování - typicky tankování - climatronic sice správně víc luftuje kvůli zadejchanýmu vzduchu, ale na můj vkus možná až moc studeným. přitom ostatním to nevadí, možná proto, že nechodí zvenku jako já ;)

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

tak, měl jsem čas v autě při čekání a tak jsem mačkal čudle. Bylo 0,5stupna a při vypnutí econ, se spotřeba nezvedla -pořád 0,4-0,5l/hod asi elektronika funguje a nebylo nutno měnit kompres. Potom sem mačkal snad všechny kombinace a nic se neobjevilo, akorát ty farady. :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono asi taky záleží na době stisknutí. Zkoušel sem se minule ptat v servise a krom diagnostiky o ničem nevíjou. Až bude někdy čas, tak to zas zkusim.

Umr: proč by se spotřeba zvedala? výkon se reguluje plynule podle potřeby a když je půl stupně, tak to nechladí vůbec. i odvlhčování se při té teplotě vypíná.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

třeba když je 12 stupnů a zapnu klimu, tak spotřeba stoupne o 0,3l a když je třicet, tak o 0,6, ale je jasný, že potom klesne podle toho kolik kompresor zvolí kompres.

Já sem ty tlačítka mačkal krátce, dlouze s prodlevou atd.Myslím, že na to je nějaký přesný postup a někde by se to mohlo najít? V rusku? :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...