Přejít na obsah

USB

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak mě už rozčilovalo kupovat veškeré kabely 2x, do noťasu a do auta, tj: USB a 12V autokonektor. Takže jsem se rozhodl udělat do interiéru výstup na USB, který bude vhodný pro napájení GPS, mobilu, a dalšího. Je to vyrobeno ze zakoupené redukce 12V na USB, dokoupena koncovka na USB, vybroušena díra do plastu a hotovo, práce na jedno odpoledne i se svačinou a večeří :D

post-30047-1253224366_thumb.jpg

post-30047-1253224360_thumb.jpg

Snad se to někomu bude hodit jako inspirace

Vloženo (editace)

Já nad něčím podobným přemejšlel taky, ale protože moje elektro schopnosti končí na smotání dvou drátů do sebe a vomotání izolačkou, zvolil sem pro mě nejjednoduší a nejefektivnější řešení. A hlavně je přenosný do jakýhokoliv auta s 12V, ale i 24V zásuvkou.

Mám ve Hráškovy 4 zásuvky-po volantem, u ruční brzdy, u spolujezdce vpředu a v kufru, takže to není problém.

post-5139-1253363913_thumb.jpg

post-5139-1253363924_thumb.jpg

post-5139-1253363932_thumb.jpg

Editováno: , autor: Luďa
Vloženo
Já nad něčím podobným přemejšlel taky, ale protože moje elektro schopnosti končí na smotání dvou drátů do sebe a vomotání izolačkou, zvolil sem pro mě nejjednoduší a nejefektivnější řešení. A hlavně je přenosný do jakýhokoliv auta s 12V, ale i 24V zásuvkou.

Mám ve Hráškovy 4 zásuvky-po volantem, u ruční brzdy, u spolujezdce vpředu a v kufru, takže to není problém.

Co to je, jak to funguje a kolik to stojí...??

• o 2 týdny později...
Vloženo

Cena cca. 150kč, dá se to koupit skoro v každém elektru. Je to redukce s autozásuvky (12V) na USB (5V), používá se to pro napájení GPS,mobilů a dalších věcí z USB.

Jen je občas problém např. u GPS, že si GPSka začne myslet že je synchronizována s počítačem a přepne se do módu, takže už nenaviguje :D

Vloženo (editace)

Funguje jednoduše: Vrazíš to do autozásuvky a a už ti to funguje. :)

Mrkni na ALZA.cz. Spoustu jich najdeš T A D Y .

Docela zajmavá a univerzální je tadle , má spostu nástavců. :)

post-5139-1255197695_thumb.jpg

Editováno: , autor: Luďa
  • o 3 roky později...
  • o 5 měsíců později...
Vloženo (editace)

Zdravím lidi, mám do taky nad rádiem v těch čudlíkách (mám tam dvojUSB... na jednom jsou 3A pro tablet na druhém je asi 1A, to nevím, je to vykuchané z 12V cigareťáku na 5V usb micro a proud neuvádí) nabíjí to krásně :) (Testováno doma při připojení na PC zdroj) .

Ale teď bych to potřeboval připojit do auta na 12V spínaných klíčkem, které si chci vzít z rádia, ale problém je, že kabely barevně naprosto nesedí s tím, co jsem různě našel na webu... jediné, co sedí je barva země :D

zde přikládám barvy kabílků vedoucích do rádia... dle rozkresu pinů na rádiu jsem určil, že ten modročerný je trvalých 12V, páč je zapojený do paměti rádia a i do pinu, který má být spínaný klíčkem, ale ten tam není, páč to jde zapnout i bez klíčku. modrej je napájení antény a zbytek je barevně naprosto mimo mně známé normy.

post-86037-0-60697200-1387529964_thumb.j

Editováno: , autor: Kirisek
Vloženo

Co ten modročerný?

Jinak jestli jsem tě pochopil, hledáš svorku 86s, tu najdeš i ve spínačce.

Případně si zjišťuj měřákem, která svorka se chová tak, jak potřebuješ.

post-85370-0-36101500-1388497712_thumb.p

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...