Jump to content

Rozmer pneu

Wajzzy
 Share

Recommended Posts

Dobry den, chtel jsem se zeptat ikdyz uz je trosku pozde protoze pneu mam doma.

Mam original litaky skoda z O1 R15 kde bylo pneu 195/65 a ted jsem si koupil pneu o velikosti 205/60 a jen by me zajimalo co mi reknou v pneu servisu a jesstli mam nahanet prodejce, jestli mi je vymeni.

Dekuji za radu...

Edited by Wajzzy

by yockey: To jsem chtel slyset, ze uz je nekdo ma protoze jsem nervni abych nemusel shanet ty 195/65(ted jen aby me pneuservis nezacal rikat, ze ty pneu tam proste nejdou :D).

by aaakecal: technicaku mam: kola na naprave 6Jx15 195/65R15 a jako alternativni je 6,5Jx15 205/60R15

Dekuji a lock

A jak pneu šířky 205 vypadá na 6J disku, to musí být docela nevzhledné. A co jízdní vlastnosti? Není to nebezpečné v extrémní situaci? Mám taky disky 6J R15 a přemýšlel jsem, že bych nové pneu pořídil 205/60 R15, abych trošku zlepšil jízdní vlastnosti zvětšním šířky pneu. Samozřejmě vím, že nejlepší řešení je koupit nové disky 6,5J R16 s pneu 205/55 R16. Mě šlo spíš o to, že při pořizování nových pneu je příplatek za rozměr 205/60 kolikrát nepodstatný.

A jak pneu šířky 205 vypadá na 6J disku, to musí být docela nevzhledné. A co jízdní vlastnosti? Není to nebezpečné v extrémní situaci? Mám taky disky 6J R15 a přemýšlel jsem, že bych nové pneu pořídil 205/60 R15, abych trošku zlepšil jízdní vlastnosti zvětšním šířky pneu. Samozřejmě vím, že nejlepší řešení je koupit nové disky 6,5J R16 s pneu 205/55 R16. Mě šlo spíš o to, že při pořizování nových pneu je příplatek za rozměr 205/60 kolikrát nepodstatný.

ja som dokonca kupil tu istu pneumatiku v rozmere 205/60 lacnejšie ako stala 195/65. a v tom vzhlade maš pravdu 205 na disku 6j vypada blbo ale inak všetko v poho.

Díky za fotky, kousek to přečuhuje ;) . V pneuservise nenadávali, že se jim to tam nemůže vejít? Já jen že brácha letos nechával obout letní Bridgestone ER300 Ecopia a na origo disk 6,5J R15 a v jednom servisu to po chvilce zkoušení zabalili a v dalším, když dali na patku závaží tak v zatáčce ustřelovaly. Jediné řešení bylo závaží na disk nalepit. Zřejmě problém ekologické pneu s jinou konstrukcí patky.

Díky za fotky, kousek to přečuhuje ;) . V pneuservise nenadávali, že se jim to tam nemůže vejít? Já jen že brácha letos nechával obout letní Bridgestone ER300 Ecopia a na origo disk 6,5J R15 a v jednom servisu to po chvilce zkoušení zabalili a v dalším, když dali na patku závaží tak v zatáčce ustřelovaly. Jediné řešení bylo závaží na disk nalepit. Zřejmě problém ekologické pneu s jinou konstrukcí patky.

nemas zac rad pomuzu... tak ja chodim do autorizovaneho servisu skoda v brne a tam jsem se bavil a normalka nic nerikal vyvazeny v pohode ale ptal se me kde jsem nechaval vyvazit kola na kterych ted jezdim a rikal neco o tom, ze to podelali, ze to zavazi tak nema bejt (nevim presne co myslel...) a to me delal pneuservis tak ja nevim :( komu uz verit :D Jinak to pneum je Barum polaris 2...navic nez jsem si je koupil tak jsem si precetl zde(myslim az predposledni tabulky...) http://www.pneumatiky.cz/info/pneu-technicke-info.html nevim jestli se tomu da verit ale podle toho by to melo bejt bezproblemu... mno uvidime v zime jak se to auto bude chovat...