Přejít na obsah

Divný zvuk od pravého kola

Vytlacil

Doporučené příspěvky

Potreboval bych poradit - kdyz auto stoji a uplne vytocim kola (at uz do prava ci do leva) a pomalu se rozjedu, tak v jedem okamzik se ozve zvlastni kovovy zvuk - jakoby kolo o neco chytlo nebo drhlo (tezko se to popisuje); udela to jen jednou a hned je klid, pri jizde je to bez problemu. Nevite, co by to mohlo byt?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Host Guest_fabka2004

mas ABS?

ak ano pripisal by som to tomu, je to normalne... v tom pripade to bude robit nezavisle od uhla natocenia kolies.

ak nemas ABS, tipujem na uchytenie

Odkaz ke komentáři

Host Guest_fabka2004

ked das kolesa rovno a pohynas sa, pocujes to iste?.. ak ano tipujem na 99% ABS

Otazka znie, robi to aj po zastaveni vodidla, nevypnuti motora a opatovnom pohnuti sa?,

ak ano, tak je chyba niekde inde,

ak to nerobi tak je to na 100 fukciou ABS a je to normalne

Odkaz ke komentáři

nie je to nahodou take lupnutie ked sa pohnes s vytocenymi kolesami? skus sa na parkovisku par krat posunut dopredu dozadu a pootacat pri tom kolesa do rozneho uhla. robi mi to tiez nieco take. ako keby bolo nieco uvolnene. klepne si pri prudsom pohnuti a zabrzdeni.

aha ale ako citam je to len po nastartovani u teba - tak nic, to bude zopnutie abs.

Odkaz ke komentáři

nie je to nahodou take lupnutie ked sa pohnes s vytocenymi kolesami? skus sa na parkovisku par krat posunut dopredu dozadu a pootacat pri tom kolesa do rozneho uhla. robi mi to tiez nieco take. ako keby bolo nieco uvolnene. klepne si pri prudsom pohnuti a zabrzdeni.

aha ale ako citam je to len po nastartovani u teba - tak nic, to bude zopnutie abs.

Tohle mi taky dělá, kolik máš najeto?

Odkaz ke komentáři

Nechtel jsem zakladat nove tema, ale posledni dobou pri prejeti i drobne nerovnosti a taky pri vytoceni kol mi neco jakoby "lupe" nebo jako kdyz "poposkoci pruzina" u predniho leveho i praveho kola(vychazi to jakoby z horni casti ulozeni kol) ... A po ranu, kdyz treba prejedu nejakou nerovnost, tak se mi zda jako kdyby melo cele kolo upadnout :(

Auti ma 40tkm a jezdi prevazne po meste. Nevite cim by to mohlo byt???? :unsure:

Odkaz ke komentáři

Nechtel jsem zakladat nove tema, ale posledni dobou pri prejeti i drobne nerovnosti a taky pri vytoceni kol mi neco jakoby "lupe" nebo jako kdyz "poposkoci pruzina" u predniho leveho i praveho kola(vychazi to jakoby z horni casti ulozeni kol) ... A po ranu, kdyz treba prejedu nejakou nerovnost, tak se mi zda jako kdyby melo cele kolo upadnout :(

Auti ma 40tkm a jezdi prevazne po meste. Nevite cim by to mohlo byt???? :unsure:

som na tom presne tak ako pises (24 tkm)

Odkaz ke komentáři

Myslím, že je to stále a pořád jedno a to samé a to nešťastné uložení horních tlumičů. Jestli tě to uklidní i po výměně tento pazvuk zcela nevymizí, jen se objevuje méně častěji (mám s tím své zkušenosti, měnil jsem ložiska horního uložení 2x) a dělá to většina Fabii, ne-li všechny, pravdou je, že některé méně, některé více. Proč to tak je netuším.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...