hawkehi Vloženo 20. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2007 (editace) A teď babo raď..... Tak a po včerejšku mám další nemilou zkušenost a ABS.Po 360km se včera vracím domů,celou cestu vše v pořádku.Potom jsem přijížděl na křižovatku,chci trochu přibrzdit,sešlápnu pedál a ozvalo se škrčení jako bych táhl něco po zemi-snad od předních kol,vibrace jsem cítil i v pedálu.Vypadalo to jako by mi upadlo kolo.Tak brzdu povolím,sešlápnu znova a vůbec mi pedál nešel sešlápnout,jako by mechanická překážka.Naštěstí to bylo při rozjezdu takže jsem nejel moc rychle a zabrzdil jsem ručkou.Potom jsem se normálně rozjížděl ozvalo se opět škrčení,brzda šla už sešlápnout a najednou se rozsvítila kontrolka ABS a škrčení přestalo! Dneska jedu do servisu,uvidím co zjistí,jsem z toho pěkně na nervy- ku...!! Editováno: 20. Srpen 2007, autor: hawkehi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hawkehi Vloženo 21. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2007 A teď babo raď.....Tak a po včerejšku mám další nemilou zkušenost a ABS.Po 360km se včera vracím domů,celou cestu vše v pořádku.Potom jsem přijížděl na křižovatku,chci trochu přibrzdit,sešlápnu pedál a ozvalo se škrčení jako bych táhl něco po zemi-snad od předních kol,vibrace jsem cítil i v pedálu.Vypadalo to jako by mi upadlo kolo.Tak brzdu povolím,sešlápnu znova a vůbec mi pedál nešel sešlápnout,jako by mechanická překážka.Naštěstí to bylo při rozjezdu takže jsem nejel moc rychle a zabrzdil jsem ručkou.Potom jsem se normálně rozjížděl ozvalo se opět škrčení,brzda šla už sešlápnout a najednou se rozsvítila kontrolka ABS a škrčení přestalo! Dneska jedu do servisu,uvidím co zjistí,jsem z toho pěkně na nervy- ku...!! Tak jsem včera byl na diagnostice a hlásí levý přední snímač ABS-tak snad to bude ono.Jdu ho vyměnit ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel Vloženo 24. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2007 Tak jsem nechal vyměnit snímač LP a vše je opět v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hawkehi Vloženo 27. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2007 Tak už mám taky čidlo vyměněno a vypadá to zatím v pohodě,snad nic nezakřiknu.JInak čidlo 480,- to celkem jde,ne?Ve Škodovce mi nabízeli origo za 1800,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rinda Vloženo 18. leden 2008 Sdílet Vloženo 18. leden 2008 zdravím hoši, včera po návštěvě STK v Brně jsem se dopátral po výčtu na VAG, že je zjištěna závada pod číslem 04FC. Dále mi bylo oznámeno,že se jedná snad o závadu na Hydr.čerpadle s následným popisem "Systém nenačetl žádné mezní hodnoty". Proveden výmaz a nastavení do 0 závad. Po zkušební jízdě opět stejný problém, start kontrolky zhasnou, rozjezd ABS se zapne kontrolka. Po dobu jízdy rožnuta.Stále dokola. Doporučení, začít výměnou brzd.kapaliny. Jedná se o vůz Oct. 1.8 - 20V 92kw r.v.1997 Díky za každou informaci. Zdravím z Brna Richard. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 22. leden 2008 Sdílet Vloženo 22. leden 2008 (editace) No, ve VISu jsem to tvoje číslo chyby nenašel... Tak jsem si ho přeložil z hexa, a ejhle - 01276 Taky jsem měl problém s ABS, stejné chování, STEJNÝ kód chyby, a to : 01276 - Hydraulické čerpadlo ABS (V64) 16-10 - signál mimo toleranci - Sporadicky Takže - můžeš mít problém s napájením čerpadla, já po poradě tady na fóru jsem "na tupo" oškrábnul cínovou plochu 30A nožových pojistek v pojistkovém bloku na akumulátoru (nové jsem někam zabordelil ), který jsem navíc vyhodil ven, protože pod jeho plastovým nosníkem jsou 2 šrouby s ukostřeným silovým vedením, které jsem odšrouboval, oškrábnul kabelová očka, prostříkal i s pojistkami něčím jako je Kontaktol, vrazil vše zpátky, VAGem vymazal závady, a ABS běhá jako zamlada . Musím to ještě napsat do svého postu, každý by podle mě měl napsat, jak svůj problém vyřešil, pro poučení druhých.. Snad ti to pomůže, hodně zdaru! Editováno: 22. leden 2008, autor: Viktor X 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tdííí Vloženo 22. leden 2008 Sdílet Vloženo 22. leden 2008 no kamosovi svitila za jizdy kontrolka ABS a byl spatnel brzdovej spinac u pedalu.po vymene vse OK.ale bylo to na IV Golfu TDI-cku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 22. leden 2008 Sdílet Vloženo 22. leden 2008 Začni pravdu pojistkou ve skříni na akumulátoru. Bývá to častá závada, že je zaoxidovaná Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 23. leden 2008 Sdílet Vloženo 23. leden 2008 Vyvést extra pojistku.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rinda Vloženo 29. leden 2008 Sdílet Vloženo 29. leden 2008 Vyvést extra pojistku.... Zdravím všechny, a díky za typy, závada odstraněně uplná blbost, bylo to způsobeno pojistkou nad baterkou.Po vyjmutí a kontrole a vsunutí zpět se již závada neopakuje,ABS plnně funkční,následná kontrola přes Vag u bratránka,proveden výmaz z paměti a doposud bez problému. Tak ještě jednou všem zůčastněným za pomoc či radu. Zdraví Richard Brno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 8. Únor 2008 Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 Ahoj, mám oktu rok 01 4x4 PD. Dnes jedu a za jízdy se mi rožne kontrolka ABS...tak to chcípnu, nastartuju a zhasne .... celé odpo v pohodě ...večer nastartuju, jedu a svítí pořád !!!! nepomůže ani chcípnutí... na VAGu to nebylo, ale co může být příčinou ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 8. Únor 2008 Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 Mě přesně takový grymasy dělala prasklá spínací skříňka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 8. Únor 2008 Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 Tipnul bych pojistky na baterce. Vyndat vyčistit, prostříknout a myslím, že to bude fajn. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škodovák Vloženo 8. Únor 2008 Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 Bohužel v mém případě to bylo čidlo ABS na levém zadním kole Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 9. Únor 2008 Sdílet Vloženo 9. Únor 2008 Kolik stojí čidlo na kolo ? kde ho tam přesně najdu ??? Pojistky na baterce ??? vím jen o pojistkách vlevo na palubce !!!! Snad to nebude spínačka, jak jsi to poznal ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škodovák Vloženo 9. Únor 2008 Sdílet Vloženo 9. Únor 2008 Kolik stojí čidlo na kolo ? kde ho tam přesně najdu ??? Pojistky na baterce ??? vím jen o pojistkách vlevo na palubce !!!! Snad to nebude spínačka, jak jsi to poznal ??? Čidlo mě stálo kolem 600,-kč. Bude asi nejlepší když to necháš projed Vagem aby ses mohl zaměřit na jednu věc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 9. Únor 2008 Sdílet Vloženo 9. Únor 2008 (editace) Kolik stojí čidlo na kolo ? kde ho tam přesně najdu ??? Pojistky na baterce ??? vím jen o pojistkách vlevo na palubce !!!! Snad to nebude spínačka, jak jsi to poznal ??? Na akumulátoru máš tu černou krabičku, kde jsou připojené kabely a jsou tam také asi tři pojistky. Tak ty pročisti. Bude možná stačit je párkrát vytáhnout a vrátit zpět. Nic tě to stát nebude a myslím, že bude problém tam, u oktávek to často zlobí. Editováno: 9. Únor 2008, autor: KaJe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 9. Únor 2008 Sdílet Vloženo 9. Únor 2008 Takze jsem mrknul na ty pojistky u baterky, trosku jsem je ocistil a vypada to OKI, od ceho to jsou jeste pojistky, ABS a ty dve ??? Jinak kde jsou umisteny ty cidla ABS u kol ??? a VAG mi pripadne najde konkretni cidlo ??? Snad to ale byly jen kontakty u te baterky, díkec za radu :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr E Vloženo 10. Únor 2008 Sdílet Vloženo 10. Únor 2008 Jinak kde jsou umisteny ty cidla ABS u kol ??? a VAG mi pripadne najde konkretni cidlo ??? Když sundáš kolo, tak tam uvidíš takový dirkovaný talíř, ted nevim jestli před nebo za kotoučem, a přímo na něj kouká čidlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škodovák Vloženo 10. Únor 2008 Sdílet Vloženo 10. Únor 2008 Je to za kotoučem to uvydíš.Jo a Vag ti napíše které je to kolo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 12. Únor 2008 Sdílet Vloženo 12. Únor 2008 Takže kontrolka opět poblikuje, když svítí, tak nejede ani ABS,takze na VAG :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škodovák Vloženo 12. Únor 2008 Sdílet Vloženo 12. Únor 2008 Takže kontrolka opět poblikuje, když svítí, tak nejede ani ABS,takze na VAG :-( Je to úplně stejný jak jsem to měl já chvíli svítila potom zas ne a nakonec svítila už pořád.Je to čidlo ABS.Zjisti si na Vagu který to je vyměn a bude vše O.K. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtg61 Vloženo 12. Únor 2008 Sdílet Vloženo 12. Únor 2008 vydrz do ctvrtka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 12. Únor 2008 Sdílet Vloženo 12. Únor 2008 vydržím, neboj :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vinca Vloženo 18. Únor 2008 Sdílet Vloženo 18. Únor 2008 taky me sviti kontrolka, ale ECP a porucha motoru, pomuze taky vycisteni pojistky? lebo je zakopany pes nekde jinde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.