Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Když stojím např. na křižovatce a mám vyřazeno, jen volnoběh, palubní počítač ukazuje spotřebu tak, že problikává 0-2,2 litrů apod. Takže spotřeba průměrná roste.

Vloženo
Když stojím např. na křižovatce a mám vyřazeno, jen volnoběh, palubní počítač ukazuje spotřebu tak, že problikává 0-2,2 litrů apod. Takže spotřeba průměrná roste.

tak jsem to myslel presne !!!

• o 3 týdny později...
Vloženo
Tak já mám OI tdi 66kw a PP mi +/- ukazuje dlouhodobou spotřebu 3.6-3.8l/100km už asi 4 roky.Jelikož si píšu každé natankování tak jsem vypočetl průměrnou spotřebu po najetých 68000km 4.36l/100km.PP kecá dost,ale spotřeba skvělá ne? lol

Spotreba pekna, ale chudak to auto. To musis porad jen lechtat v nizkych otackach, chudák to turbo, to musi teda vypadat

Vloženo (editace)

Je normální, že mi PP ukazuje aktuální spotřebu při dojíždění na volnoběh na semafor třeba 3,9l/100km (kolísá to mezi 1 až 4,2 l/100km) jakmile zastavím aktuální spadne na 0,4 až 0,6 (podle teploty motoru)? Při dojíždění na zařazenou rychlost bez plynu ukazuje PP 0l/100km (ale to by mělo být OK - jak jsem se na foru dočet).

Aha tak jsem náhodou zabrousil na stránky spotreby.cz a ejhle mi byla objasněna situace s ukazatelem spotřeby...http://www.spotreby.cz/forum/neutral-vs-bez-plynu-o7/ . lol Njn jsem zatím se s oktávkou učím jezdit :palec2:

Editováno: , autor: lucky.jack
  • o 1 rok později...
Vloženo

Ahoj, mám Octavii I SLX TDI 81kW rv. 99, počítač mi ukazuje průměrnou spotřebu kolem 4,5l a méně ale spotřeba kterou jsem spočítal je někde okolo 6l. Neví někdo jestli se to dá nějak řešit ?

• o 3 týdny později...
Vloženo

Zdravím hoši. Zajímalo by mě, jestli se to dá nějak upravit na mojí octavii? Rok 2001, ale benzín... PP na maxidotu ukazuje asi o litr a půl možná o 2 litry míň, než je pravda.

Vloženo (editace)

plati to pro oboje, jen rok 2001 je prelomovy, takze ti to jit muze i nemusi, zalezi podle verze komfortu

pozna se to napr. podle popisu u teploty a palivomeru, s cisly je 3.g (ta uz korigovat nejde)

Editováno: , autor: zdesim
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Dobrý den.PP mi lže o spotřebě.Proti počítané mi ukazuje o jeden litr méně.Jde to nějak kalibrovat?Octavia I 81kw r.v.2004.Vím že ustarších modelů to šlo upravit o + - 25%.Děkuji.

Vloženo (editace)

I tak bys to nezkorigoval, páč mně se zdá, že to šlo max +- 15%.

Ale ten litr rozdíl je teda dost.

Já mám počítanou spotřebu za 10 měsíců 5,56 l/100km a PP mi teď těsně před cyklickým nulováním dlouhodobé spotřeby (99:13 hod a 4.210 km) ukazuje 5,3.

Takže chyba 0,26 l/100km, čili pod 5%.

Editováno: , autor: Wojnar
  • o 7 měsíců později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

ahojte.

mam taku "ulohu" : co by ste robili, keby ste mali Octaviu 2 a potrebovali prejst niekolko km, tak aby sa to nezapocitalo do "odo" teda vlastne nikam.

nieco jednoduche... co nezapise chybu do pamati a da sa lahko vratit naspat.

na niektorych autach sa da vybrat poistka budikov, neukazuje to potom rychlost ale km nezarata.\

dik

Vloženo (editace)

U OI jde odpojit kabel z čidla ujetých km na převodovce, funguje pak jen otáčkoměr.

Editováno: , autor: Luďa
Necituj poslední příspěvky!!

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...