Přejít na obsah

Lehké hučení serva


TomV

Doporučené příspěvky

to Diamant: Vidíš,co jsem ti říkal,nějak to odbývají. koupíš nové za 750 k a potom ho musíš nechat rozebírat kvůli opravám.Já už škodovku kupovat nebudu.

Myslis ze pokud koupis BMW, MB a podobne tak to bude v super kvalite a servis navstivis poprve na garancce na 50 tisicich?

Nebud blazen :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to tak černě neviděl! Zrovna min.týden jsem četl v nějakém motoristickém časopise článek o hodnocení kvality zpracování a spolehlivosti vozů,tak Octávka II byla celkově na 4.místě ze 138modelů,což si myslim je více než dobré.Nejsem žádnej zarytej upřednostňovač škodovek,ale já osobně mám se škodovkami´výbornou zkušenost,jezdím ročně kolem 100.000km,měl jsem OI jak 66 tak 81 kw,celkově jsem s nimi najel 792.000km (+- 5000km) a největší závada byla nefunkční natáčení lopatek turba(oprava v Bosch servisu 3500kč).OII mám něco přes 3měsíce(najeto cca 30.000km),jediné co jsem měl za závadu bylo cvakání ze spod.přístrojovky což způsoboval vadný program v ŘJ climatroniku,špatně ovládal klapky ve ventilaci,tak ho na počkání přehráli a je klid.

tomson:vím že ty si hodně stěžuješ na pazvuky,píšu to proto,protože můj známí má taky OII má na tom 17"kola a taky nařiká na pazvuky už od prvních km,tak jestli to nebude tím.Chápu tvé občasné rozhořčení,já sám jsem perfekcionista a nechutný puntičkář a jakmile něco není o.k tak mě to taky nasere,ale nemá cenu kvůli pár prkotinám odepisovat škodovku,která si myslím dělá velmi kvalitní auta.

Pro příklad, ted máme na firmě 4měsíce starou Audi A8 4,2 a s toho dva měsíce řešej v servisu křupání za vysouvací navigací,když jsem s ní jel předmin.týden na služebku tak jsem myslel že mě trefí a že tu navigaci vyrvu jak to křupalo a i na hladké dálnici,kolega který jel semnou taky kroutil hlavou jak u takového auta,které je mimochodem super,může dělat něco takovýho.Ted nás info.se servisu že to dělá nějaký držák přístroj.desky a že jí musej kvůli tomu vyndat a že oprava může zabrat ke 2.týdnům.

Schodou okolností jsme se s kolegou při cestě na služebku právě bavily o problémech s auty,on má od novýho roku novýho Fiata Croma diesel MultiJet(869.000kč),rozhodoval mezi OII Combi a zvolil Fiata a když jsem se ho zeptal jak to jezdí,tak řekl že spočátku byl nadšenej,ale ted je věčně v servisu,problémy s výkonem motoru,hučí mu převodovka-jdou tam i špatně kvalty,to už odstranily výměnou spojky,ale skříň hučí dál,problémy s centrálem,nezamykají se mu 5.dveře a když náhodou zamknou tak zas nejdou odemknout,no moc nadšenej nebyl,v závěru řekl že neví co ho to napadlo brát fiata že měl vzít OII,prý hned jak mu zkončí leasing tak jde fiat do světa.

Tím to tu nechci vychvalovat škodovku jako nej.auto na světě ale myslim si že ve své třídě je OII za ty peníze nejlepší volba a po zkušenosti se služeb.auty jiných značek můžu říct že strčí do kapsy i některé auta vyšších tříd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak! Netreba si robiť ilúzie, že u iných značiek je to lepšie. Ja mám vždy súkromnú Škodovku a firemné stále čosi iné a musím povedať, že Škodovka je ozaj dobrá voľba. V značkových servisoch mnohých renomovaných automobiliek pristupujú k opravám neraz veľmi neprofesionálne a opravy sa naťahujú a moja naštvanosť narastá.

Ale česť výnimkám, servis BMW u nás musím pochváliť, ostatné servisy by sa tam mali učiť, ako pracovať a ako pristupovať k zákazníkom. S Audi A8 máme bohaté skúsenosti, šéfove sa kazí vo firme už temer rok. A stále niečo vyskočí a potom sa to ťahá, kým to dokážu opraviť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

To Diamant :

Pred casem jsi zde po zakoupeni Tveho noveho "zlutaska" referoval o to, ze Ti chodi elektromechanicky posilovac i pri vypnutem motoru. Byla kolem toho myslim mensi diskuze, ale nevim jak dopadla / nebyl jsem tu.

Jak to tedy s tim Tvym posilovacem je ? Na jinych O2 to tak nefunguje...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 6 měsíců později...

ahoj pratele. Nedavno se mi zasvitila lampicka ze neco nefunguje v posilovaci rizeni.

zjistilo se ze je to snimac uhlu. servis vymenil. ale za chvilku zase se rozsvitila.

ted hlasi neplatnysignal momentu rizeni-g269.

po vykasovani jezdi se nejakych 700 km a zase se rozsviti,

byl jsem u elektrikare a zjistil ze posilovac perfektne funguje.

co s tim:? servis rika vymenit cele. a to stoji 22 tis Kc.

pokud vite pomozte. Mkcid

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Neviete niekdo ako treba robit beznu udrzbu na serve??Netreba niekde doliat olej??alebo premazať??Viem ze to je elektromechanicky a nie elektrú hydraulicky posilovač ale aj tak ma to zaujima,alebo je to bezúdržbové????Ao sa k tomu staviate???V servisnych kontrolach ani zmienka o kontrlole serva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Ahoj, po nastartování a otáčení volantu slyším ze začátku chvilkami hučet servo. Stalo se to poprvé po přezutí na zimní pneu 195/65 R15 z 225/45 R17 a nastavení geometrie. Nevím vůbec zda se dá do OII doplnit kapalina do serva, protože když mi u Astry G servo vydávalo podobné zvuky, byl to nedostatek oleje v nádobce. Má někdo zkušenost s podobným problémem, nebo dolíváním oleje do serva u OII, popřípadě zda není servo v OII čistě elektromechanické. Dík indet

Editováno: , autor: indet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

slabé hučení při otáčení volantem (při stojícím autě aby to bylo slyšet..) mi od nova dělala jak O1 tak O2,,,

kapalina se doplnit dá - černá hranatá nádobka - když vyšroubuječ víčko je na něm měrka....

Astry G mají problém s hučením (spíš ječením) serva.... za dva roky třetí servo v záruce..... Takže myslím že si to spojuješ Astra - Octa zbytečně... U astry je to je výr problém...

jinak myslím že O2 má klasickou kapalinu v servu, jenom čerpadlo je poháněno elektromotorem který se roztočí jen když pohneš volantem.... O1 měla stálý pohon čerpadla řemenící od kliky...

Editováno: , autor: 1.8T
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...