Jump to content

klesá okamžitá spotřeba na volnoběh

PavelOD
 Share

Recommended Posts

Ahoj mám octu TDI 66 kW rv 2004 zhruba 1 rok takže nemám velké zkušenosti, ale co mi přijde divný tak okamžitá spotřeba na volnoběh (když stojím) byla po zahřátí 0,6 l/h (to bylo na jaře a v létě) a teď to začalo klesat a už tam mám 0,4 a dokonce začalo problikávat 0,3 l/h. Přitom se mě zdá že to začalo víc žrat. Poslední spotřeba byla 7.5 l (je teda fakt že jezdím krátké trasy po městě).

Ale ta okamžitá spotřeba je divná, hlavně že to pořád klesá. A taky se mi zdá že je to lenivější.

Na jaře jsem byl za Humlem ten mi proměřoval na váhu vzduchu a naznal že je vpořádku.

Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti?

záleží na teplotě motoru a venkovní teplotě myslim taky trochu podel toho to propočítává, tak jako tak je to jen orientační pokud si přepočítáš spotřebu podle km a dotankování nikdy nebude stejná jako ukazuje palubní počítač (nesedí to ani u AUDI tak mužeš být v klidu) teď je vyšší kvuli chladnýmu počasí

• 1 month later...
záleží na teplotě motoru a venkovní teplotě myslim taky trochu podel toho to propočítává, tak jako tak je to jen orientační pokud si přepočítáš spotřebu podle km a dotankování nikdy nebude stejná jako ukazuje palubní počítač (nesedí to ani u AUDI tak mužeš být v klidu) teď je vyšší kvuli chladnýmu počasí

Jenomže jemu klesá?