Přejít na obsah

Sněhová kalamita


johnxx

Doporučené příspěvky

Tak nam vcera napadl prvni kalamitni snih, doprava kolabovala, jak vlaky a busy, tak i osobni auta meli problemy. Absolvoval jsem vcera cestu krizem krazem po Brne na vecer a pak kolem 18 hod cestu na Vysocinu asi 65 km a mam hodne poznatku z teto cesty.

Takze cim bych zacal, no treba ze lidi neumi na snehu jezdit, jezdi jak hovada a pak nemaji byt ucpane silnice kdyz to nezvladnou. Dale jsem za celou cestu nepotkal jedine auto sinicaru, az 4 km od cile v male vesnici traktor s radlici a majakem, takze si myslim ze na to silnicari opet pekne sr..i. Dale me prekvapila v Brne Policie CR, ktera dopoledne merila rychlost v Lisni u Zetoru, misto aby pomahala a chranila na kazde druhe krizovatce, kde byla kolize a nemel kdo ridit dopravu, takze vznikaly dalsi nebezpecne situace a mesto se vice ucpavalo.

V zaveru bych chtel rict, ze nebyt silnicaru, kteri to opet nezvladly a ridicu, kteri svou agresivitou na silnici zablokovali havarii silnice, by zadna kalamita nebyla, ja jel pomalu, primerene povaze vozovky a dojel jsem do cile bez jedineho problemu.

Editováno: , autor: johnxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby jenom jezdit oni obyvatelé této republiky se na sněhu neumí pohybovat, až na pár vyjímek. Po cestě z práce jsem měl pod koly málem 3 lidi a to hned kousek od firmy šli nějací haranti po prostředku cesty, otáčí se na mě vidí mě že za nima jedu, ale neuhne, stojím na brzdě jak debil troubím a on se tomu ještě směje, pak u Kauflandu se nějaký starší pán ani nepodíval když vcházel na přechod, když viděl jak mi stojí kola a auto jede dál stejnou rychlostí skákal zpět na chodník a dokonce se i omlouval. A o řidičích se radši ani nezmiňuji.

Pár fotek té kalamity, kdybych našel fotky z loňska tak budou úplně stejné, jen letos je to ta kalamita :kuk:

post-1015-1263059800_thumb.jpg

post-1015-1263059817_thumb.jpg

post-1015-1263059829_thumb.jpg

post-1015-1263059843_thumb.jpg

post-1015-1263059860_thumb.jpg

post-1015-1263059872_thumb.jpg

post-1015-1263059887_thumb.jpg

post-1015-1263059894_thumb.jpg

post-1015-1263059915_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na silničáře bych nenadával. Spíš na hovada s letníma gumama a na kamioňáky, kteří nasazujou řetězy až když ucpou kopec. Osobně se musím silničářů zastat. Je to těžký, když na každym rohu musej tahat z příkopu vola, kterej neumí na sněhu jezdit nebo nema zimní gumy. Pak se nemůžeme divit, že je dlouho nevidíme. U nás na severu to zvládaj skvěle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako nedavam plnou vinu silnicarum, chapu, ze maji i jine povinnosti, nez projet usek a posypat, ale zase na druhou stranu, kdyz jedu z Brna usek dlouhy 65 Km, z toho asi 40 Km po silnici prvni tridy, tak jsem si rikal ze bych je nekde aspon mohl potkat.

Jinak letni pneu v zime-katastrofa, za to bych strilel, kor v takove kalamite.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

houmíku, nějaký téma se vždy najde :smich:

Pánové je to vážný s tou kalamitou, už jsem 3x zapadl s Feldou na úseku který má asi 10 metrů! Octou z garáže nevyjedu, to vůbec nehrozí a jestli zítra nepřijede mi to prohrnout traktor s pluhem, tak se bude jezdit busem, tomu říkám kalamita :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já nevim no, s octou jsem zatim vyjel všude a to to tady vypadá dost bídně. Na hlavních silnicích 10cm vyjeté koleje a cestáře člověk nepotká. Ale lidi co sedí za volantama sypačů za to nemůžou. Techniky a lidí je holt málo. Jo a taky mám novej koníček....odmetání sněhu z auta :-) dneska už 5x

Editováno: , autor: TonyRS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak podle toho co vidim na CT24 neni divu ze se stavaji nehody. Na snehu se nema jet rychle mnel nebo nemnel zimni pneu. Jak vidim jak se frci po te D1 tak mne beha husy kuze. Podle toho co jsem tam videl tak ten snih na kalamity ne vypada vubec, na vozovce 10-15cm snehu (vetsinou brecka) a je hned kalamita. Lidi se musi zviknout jak jezdit po snehu a pak ty silnicari potrebovat nebudou!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se všehrabkou není problém skoro vše projet, ale jsem opatrnej (možná až moc).

Včera kolem 23:00 jsem jel po státní silnici asi 60km/hod. Podle mě docela už vysoká rychlost,

protože vím, co to udělá jenom v třicítce.... No a dojel mě týpek s dodávkou a za ním ještě kamion....

Docela blázni :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlepší jsou "inteligenti" co si nezametou sníh ze střechy a potom s tím vyrazí na silnici. To je potom radosti za takovejma jet pár km když jim to nabírá vítr. Navíc občas sami ve zp. zrcátkách taky vidí kulový, takže pozor na ně. k Mám na mysli hlavně OA, u dodávky bych se na střechu taky neškrábal :) Na druhou stranu, když někde zabrzdí, sníh jim ze střechy slítne na přední sklo a stěrače to nepoberou, tak jsou někdy k vidění slušný tance :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě se nejvíc líbí, že porád v tv ukazujou jakou maj v Praze kalamitu! trochu sněhu a můžou se všici zbláznit. To u nás na vesnici napade 30cm a čekáme třeba 3-4 dny, než to protáhnou! ještě, že tu máme jednoho schopného zemědělce a protáhne aspoň hlanvní silnici, když na to silničáři tady u nás se.ou!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo Praha...ta je vyjevená ze všeho....když prší..když sněží...když mrzne.......jako by jinde nebylo víc sněhu nebo větší mráz......teď furt jen melou že ve Kbelích naměřili 38 cm sněhu.........asi by měli vyhlásit kalamitní-vyjímečný stav a hlavně stáhnout pana Béma z Antarktidy....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...