Přejít na obsah

koberce v podběhu kola


DRYVER

Doporučené příspěvky

Cau nezkousel jste nekdo uz predelavat ty latkove (kobercove) podbehy kola (nadkoli) a misto nich dat z plastu. - konkretne jsem myslel treba z golfa V , nebo z cehokoliv jineho . Ted jsem mel jednoho na zvedaku a videl jsem ze ta predni cast co jde az pod naraznik je stejna s oktavkou II.

Proste ta latka se mi nezda z duvodu toho ze to zmokne, nasaje vodu, sul z cesty a pak se to v tom drzi nez to vyschne... Z plastu to okape, nic do sebe nepohlcuje atd atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sice jsem to nezkousel, ale pokud vim, tak ta latka by mela lepe tlumit hluk od odstrekujicich necistot od kola...sice je pravda ze je to dost tenky ale stejne se to tak neozyva jak kdyz ten bordel dopada na plast...jinak na BMW jsem videl ze davaj na ty podbehy takovy plastovy vystupky, neco jako srst jenom z plastu ktera hezky tlumi ten hluk pri dopadani toho bordelu na podbeh, jen asi to bude jeste chvili trvat nez to zacne delat koncern :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

DRYVER máš pravdu a plně s tebou souhlasím také mi to řešení nepřipadá rozumné, nehledě na to že ta textílie drží spoustu nečistot a smetí a ty ani wapkou z toho prostě nedostanu. Plast by byl určo lepší i za cenu , většího hluku v zímě při jízdě po komunikaci ošetřené kamínkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no a hlavně ten materiál nemůže sát vodu. To je myslím zbytečná starost.

Jak nemuze sat vodu? kdyz jsem je mel v lete sundane, snazil jsem si je oplachnout proudem vody - bezuspesne. To sem provadel nekdy rano a odpoledne byly porad mokre a kapala mi z toho voda. Takze saji vodu 100 %. Nebo jestli jde o hluk tak to mohli z vnitrni strany potahnout podobnym materialem (tak nejak to ma resene peugoet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja by som povedal ze neni dolezite ci to saje vodu, ale ci tu vodu prepusti az na plech, save to moze byt ale hlavne ze to je nepriepustne, cize sa ta slana sra..ka nedostane az na plech, jedine miesto kde sa moze dostat ten bordel na plech je v miestach dier kde je to upevnene srobami, ale to sa dostane aj pri tom plastovom....a v tych miestach ked to mas dobre utiahnute tie skrutky tak to pekne tesni ten podbeh takze sa tam vela toho bordelu aj tak nedostane, ja si myslim ze to maju soudruzi ze Skodovky vychtane, jedine o by mam ohlo znepokojovat je bordel ktory sa moze zachytavat za prednym podbehom ktory sa tam dostane z odtokovych kanalikov pod prednym oknom, ale to uz je asi tiez oproti OI vychytane, este som to nerozoberal tak neviem kolko sa tam toho mohlo za ten rok co auto mam nahromadit, ale az bude na jaro teplejsie tak to asi zhodim a preventivne vycistim, inak ak sa to niekomu nezda tak si myslim ze by nemal byt problem to strieknut gumoasfaltom z druhej strany toho podbehu pripadne plech pod nim, ale to uz je podla mna velmi hardcore riesenie :)

dnesne karoserie vydrzia viac ako cela mechanika auta (ak ovsem neboli "odborne" opravene po havarii)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Krásně jsem to poznal u OI combi, první byla Elegance, tam byly podběhy blatníku s "kobercem", druhá byla tour "jen" s plastovýma a bylo to sakra znát hlavně za deště, zpočátku jsem myslel, že mám pootevřené zadní dveře, šustělo to od zadních kol o poznání více, já bych neměnil za plast ani náhodou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si plastové polepil kobercem a jsem spokojený. Nevím proč by to mělo něčemu vadit. Vždyť i ten origo koberec je přilepen na plastovém podkladu. Jo a shora (strana co je uvnitř a není vidět) jsem tem plast natřel gumosfaltem, BODY 910. To utlumilo kluk od kol ještě víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

pokud se nepletu tak je to kyselina ktera pozira vlhkost a pokud vim tak lak karoserie nema moc rad kyselinu (vid vtaci trus)... :palec2:

uplne to staci nastrikat ten koberec z opacne strany gumoasfaltem co se ted prodava ve spreji, kdyz das 2 anebo 3 vrstvy ten nastrik na ten podbeh z opacne strany tak to jiste bude hezky tlumit hluk a na 100% to taky nebude prosakovat pres ten koberec ;)

ale to uz je takove to babrani se v pisecku, nac delat neco co uz je vymysleny, ono ta ochrana je dostatecna tak je zbytecne se s tim patlat navic... to je pro ty, kdo maji spoustu volneho casu a nevi co s nim...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...
  • o 3 týdny později...
Máte někdo zkušenost s Vivid Auto? Dneska jsem tam byl na konzultaci zatlumení. Velice ochotný člověk, velká snaha pomoci, žádné tahání peněz z kapsy atd. Na druhou stranu dílna neprofesionální, málo světla, skladiště a bordel. Na první pohled by se člověk spíše lekl, než hledal profesionalitu.

 

Svezl se s autem a tvrdí, že by mělo stačit potáhnout STB Bomb na zadní nadkolí a uložení tlumiče, plus vylepit nejtenčím materiálem podlahu. že by to mělo stačit k tomu, dostat pryč z auta hluk, co tam jde. Jak je Váš názor? Máte s nimi někdo zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

čau , jak píšete podběhy potažený kobercem tak to není koberec jeko koberec co máte v obýváku je to specialní propylát který se drhchá  na cca 10-15cm vysokou deku pak se jehlama uhutní na cca 1cm  a ten pak jede do mašiny kde se nahřeje (na jiné auta jede jedena vrstva propylátu silná fólie a druhá vrstva propylátu) standartně jen jedna dal jde do lisu kde se tam vylisuje na požadovanej tvar podběhu nože ji ořícnou procvakaj díry na šrouby uchycení a je to , takže je to koberec kterej je spečenej nesající vodu jinak je to opravdu tlumení od hluku kamení a vody

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...