Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Orientace měrky oleje u 1.2 HTP

Zdarec,

stojím před motorem (čelem), vytahuji měrku a dotaz:

žlábek v měrce má být prohnutý ode mě nebo ke mě ?

Dotaz je z důvodu rozdílu při měření cca 5mm.

• 4 týdny později...

od tebe

pozeral som do manualu a nic sa tam o tom nepise, vazne to ma az taky vplyv?

• Autor

pozeral som do manualu a nic sa tam o tom nepise, vazne to ma az taky vplyv?

Vyzkousej to, dela to 5 mm pri odectu

• 9 měsíců později...

Ahoj, mám fabii HTP 51kW. Kdy se měří olej za tepla nebo za studena? Dole přikládám postup měření oleje dle TPI od škoda. Myslíte, že u mého auta jelikož je to 51kW je postup stejný? díky za odpovědi.

post-40837-0-74741700-1296583557_thumb.j

• 1 rok později...

Zdravím,

měl bych dotaz, jestli se u motoru 1.2 HTP 51 kw (r.v. 2007, modelový rok 2008) měří olej za studena nebo u zahřátého motoru?

v návodu k autu se píše, že u motoru 1.2 HTP 47 kw se měří při zahřátém motoru, akorát pokud vím se tento motor do Fabie II nikdy nedával, jenom do Roomstera, takže jsem z toho zmatený, jestli mají v návodu chybu a myslí 44 kw nebo je tím myšlen 51 kw, který by měl být technicky stejný s verzí 47 kw

• 4 roky později...

Zdravím chlapy. Potřeboval bych poradit nemůžu zjistit stav oleje v motoru 1,2 htp 51 kW. Kdy se měří za tepla nebo za studena.  Za tepla nic neukazuje merka.  Děkuji 

tak , logicky se ma merit pred jizdou, takze za studena

takze , kdyz si prelozim ten cerveny ramecek:  olej merim az po jizde nebo behem jizdy ... nic nepozoruju, ale v pripade, ze je najednou hladina pod C a nemam u sebe olej,  nesmim pokracovat v jizde .. trebaze, jsem do ted ujel x stovek km, protoze pred jizdou merit hladinu je nesmysl .. rikal vyrobce  ... :-D

Že s vám pletu do smysluplné diskuze, já to zkoušel na teplém i na studeném a rozdíl nestál za řeč.

protoze, kdyz se lije nova napln je taky studena ... normalni clovek u vsech aut  udrzuje hladinu na rysce uprostred, za studena ...

dával jsem jen co je v návodu ... ovšem olej, pokud kontroluji já, tak též před jízdou. Vím že je olej stečený pěkně ve vaně, u teplého za a) se mi nechce čekat až steče, za b ) po příjezdu do garáže na to nikdy nevzpomenu a potom zase platí za a) :D

• 7 měsíců později...

V tématu se tedy objevil chytrý článek z manuálu výrobce, ale chci se ještě dotázat na orientaci té měrky.. je někde skutečně určeno, jestli výřezem k sobe nebo od sebe, jak řeší nahoře DEFIANT?

• 1 rok později...

Opucuji toto staré téma ne z důvodu, že bych se nudil, ale protože mi BZGčko začíná žrát po 130tis. km olej, tak měřím olej poměrně často: ano, žlábek měrky odemně ukazuje o cca 5 mm víc než když je žlábek ke mně. Na studeným motoru ukazuje měrka víc než je šrafovaná oblast, za tepla ukazuje o 5 mm míň.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.