Publikováno Duben 5, 201015 r Orientace měrky oleje u 1.2 HTP Zdarec, stojím před motorem (čelem), vytahuji měrku a dotaz: žlábek v měrce má být prohnutý ode mě nebo ke mě ? Dotaz je z důvodu rozdílu při měření cca 5mm.
Duben 30, 201015 r Autor pozeral som do manualu a nic sa tam o tom nepise, vazne to ma az taky vplyv? Vyzkousej to, dela to 5 mm pri odectu
Únor 1, 201114 r Ahoj, mám fabii HTP 51kW. Kdy se měří olej za tepla nebo za studena? Dole přikládám postup měření oleje dle TPI od škoda. Myslíte, že u mého auta jelikož je to 51kW je postup stejný? díky za odpovědi.
Listopad 25, 201212 r Zdravím, měl bych dotaz, jestli se u motoru 1.2 HTP 51 kw (r.v. 2007, modelový rok 2008) měří olej za studena nebo u zahřátého motoru? v návodu k autu se píše, že u motoru 1.2 HTP 47 kw se měří při zahřátém motoru, akorát pokud vím se tento motor do Fabie II nikdy nedával, jenom do Roomstera, takže jsem z toho zmatený, jestli mají v návodu chybu a myslí 44 kw nebo je tím myšlen 51 kw, který by měl být technicky stejný s verzí 47 kw
Únor 26, 20178 r Zdravím chlapy. Potřeboval bych poradit nemůžu zjistit stav oleje v motoru 1,2 htp 51 kW. Kdy se měří za tepla nebo za studena. Za tepla nic neukazuje merka. Děkuji
Únor 28, 20178 r JiVi, není pravda ... je potřeba číst návod (červeně vyznačené pasáže) kontrola oleje.pdf
Březen 6, 20178 r takze , kdyz si prelozim ten cerveny ramecek: olej merim az po jizde nebo behem jizdy ... nic nepozoruju, ale v pripade, ze je najednou hladina pod C a nemam u sebe olej, nesmim pokracovat v jizde .. trebaze, jsem do ted ujel x stovek km, protoze pred jizdou merit hladinu je nesmysl .. rikal vyrobce ... :-D
Březen 6, 20178 r Že s vám pletu do smysluplné diskuze, já to zkoušel na teplém i na studeném a rozdíl nestál za řeč.
Březen 7, 20178 r protoze, kdyz se lije nova napln je taky studena ... normalni clovek u vsech aut udrzuje hladinu na rysce uprostred, za studena ...
Březen 7, 20178 r dával jsem jen co je v návodu ... ovšem olej, pokud kontroluji já, tak též před jízdou. Vím že je olej stečený pěkně ve vaně, u teplého za a) se mi nechce čekat až steče, za b ) po příjezdu do garáže na to nikdy nevzpomenu a potom zase platí za a)
Říjen 27, 20177 r V tématu se tedy objevil chytrý článek z manuálu výrobce, ale chci se ještě dotázat na orientaci té měrky.. je někde skutečně určeno, jestli výřezem k sobe nebo od sebe, jak řeší nahoře DEFIANT?
Únor 17, 20196 r Opucuji toto staré téma ne z důvodu, že bych se nudil, ale protože mi BZGčko začíná žrát po 130tis. km olej, tak měřím olej poměrně často: ano, žlábek měrky odemně ukazuje o cca 5 mm víc než když je žlábek ke mně. Na studeným motoru ukazuje měrka víc než je šrafovaná oblast, za tepla ukazuje o 5 mm míň.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.