Říjen 5, 201014 r Ja jsem ted jel trasu Vyskov - Osvetim, 5 chlapu v aute, 140-160 po dalnici, po okreskach do 90, za 6,6l/100km.
Říjen 10, 201014 r Uz mam skoro 17000 najeto a ted jsem si vsiml, ze mi prumer stoupl na 6,3. Coz nechapu. Kdyz asi u 14500 byl stale 5,8 a noha mi nestezkla. Fakt me to dost prekvapilo.
Říjen 11, 201014 r Uz mam skoro 17000 najeto a ted jsem si vsiml, ze mi prumer stoupl na 6,3. Coz nechapu. Kdyz asi u 14500 byl stale 5,8 a noha mi nestezkla. Fakt me to dost prekvapilo. To je v pořádku, že neustále nepozoruješ spotřebu. Auto je na ježdění a ne na nervování s tou nebo onou spotřebou. Přeji hodně šťastných km.
Říjen 30, 201014 r Měl jsem konečně možnost vyzkoušet Yetinu s motorem 81kW 4x4 ve výbavě Experience na delší trase Česká Třebová-Olomouc a zpět. Je to 1/3 po dálnici zbytek I.třída a kousek jsem jel po okreskách. Spotřeba tam 5,7 zpátky 6,5. Průměr tedy 6,1 ve služebním režimu. Při tachometrových 130 to točí 2400 na 6-ku. Obsazeno dvěmi osobami cca 180kg celkem. Stav 8000km. Byl jsem poměrně dobře překvapen jak to jede. Při zpáteční cestě jsem tomu v Mohelničáku šlápnul na krk a zkoušel co to umí. Pravda je, že na 5-ku už to v těch cca 110km/h trochu ztrácelo dech ale jinak celkově spokojenost. Co mě naopak nemile překvapilo, byla subjektivně nízká účinnost brzd. Aby to pořádně brzdilo tak jsem na to musel hodně šlapat. Srovnávám s mojí OI 81kW a ta má brzdy dost jedovatý. Máte někdo podobnou zkušenost nebo je to jen vyjímka?
Říjen 30, 201014 r Dnes výlet Brno-Lysice-Brno, cca 60km a spotřeba 5,5l, jel jsem na úrovni rychlostních limitů a stejnak mě všici předjíždeli:) P.S. Jel jsem jen po okreskách. Upraveno Listopad 1, 201014 r od xxxjohny
Říjen 30, 201014 r Uz mam skoro 17000 najeto a ted jsem si vsiml, ze mi prumer stoupl na 6,3. Coz nechapu. Kdyz asi u 14500 byl stale 5,8 a noha mi nestezkla. Fakt me to dost prekvapilo. Nepochopil jsem, proč tady řešíte rozdíly spotřeby plus minus 0,5 l, to je nedůležitý rozdíl, mění se dle stylu jízdy a profilu trati 1) stejně nevíš spotřebu skutečnou,ale jen co ti řekne přesný-nepřesný měřák 2) Je jasné,že spotřeba u vysokého Yetíka s 4x4 je v těchto hranicích rozumná-naprosto odpovídající a jestli jednou jedeš za pár desetin víc nebo míň,tak si s tím hlavu nelámej,panč je to blbina.
Říjen 30, 201014 r ja mam sice 1,2tsi benzinacik 77kw ale pri 110 mi to zere 5,5 amenej..a pri 130 okolo 6,-6,5 ...takze tie vase spotreby dizlakove sa mi javia dost velke..(..hoci viem je yety tazky a hranaty ale aj tak.... No jen jestli si moc nefandíš, je otázka,jak ti to přesně vůbec tu spotřebu měří. V testech novinářů to při ustálené jízdě 130 km na dálnici ukazovalo spotřebu 7,8 l a to deklaruje víc lidí ve více testech. Že by Škodovka neznala možnosti tohoto auta a zvyšovala si spotřebu, když je skutečnost daleko příznivější? To si opravdu nemyslím. Když tady na ten motor šlápneš a bude tam víc lidí,tak budeš jezdit za 10 l ani nebudeš vědět jak. Jak říká klasik, optimismus je opium lidstva a občas smrdí blbostí. To myslím obecně, ne na tebe
Listopad 1, 201014 r Ne 10 ale i 15 l/100 bez problému. Kdo si chtěl koupit nějaký eko - vůz, tak měl jít do nějakýho hybridu. Podle koukání na spotřebu se nedá rozumně jezdit a je to pěknej vopruz. Pryč je nějaká radost z jízdy.
Listopad 1, 201014 r s mojí OI 81kW a ta má brzdy dost jedovatý. Máte někdo podobnou zkušenost nebo je to jen vyjímka? Podle mne jsou brzdy na Yeti "akorát". I když je pravda, že jsem neměl (díkyzato) příležitost brzdit "na krev". Jara
Listopad 1, 201014 r Brzdy se mi zdaji taky jakoby slabsi, ale pouze zezacatku chodu pedalu - uz jsem mel tu moznost si poradne pribrzdit a brzdi velice dobre - akorat je potreba na to vic slapnout. Vyhovuje mi to vic nez jedovky od zacatku. K te spotrebe - TDI maji prumernou spotrebu na spritmonitoru kolem 6,5 litru, 1,2TSI cca 7,3 litru a 1,8TSI asi 9 litru na 100Km. Vzhledem k tomu, ze spotrebu tam sleduji prevazne lide, kteri ji nejak "resi", tak prumerna u "normalnich" lidi bude asi mirne vyssi. Cili tvrdit, ze 1,2TSI napr. jezdi za 6,5 je nesmysl - normalni clovek bude jezdit plus minus za 8.
Listopad 2, 201014 r Kazdej se na to diva jinak. Nekdy jezdim eko a to sleduju spotrebu. A nekdy jezdim na cas. Hlavne dalky. A myslim ze to tu neni o tom kdo co resi, ale kolik to komu zere a jak je spokojenej. Upraveno Listopad 3, 201014 r od zzdeny
Listopad 2, 201014 r Mám 1.2 TSI služebáka a tankovací kartu, takže na spotřebu nekoukám a jezdím jak mě to baví, tak abych měl příjemný pocit z jízdy. Někdy tomu prostě šlápnu na krk a zazávodím si, někdy jedu jen tak pianko a vychutnávám si výhled na okolní krajinu, někdy vystřelím do kopce na plnej abych si vychutnal zátah a někdy zkouším ze zvědavosti dodržovat nápovědu řazení a jedu slimáka. Mohu potvrdit že celková dlouhodobá spotřeba se u mě zatím ustálila na 8.3 L / 100 km. Mám najeto necelých 4000 km. Takže asi takto nějak bude vypadat spotřeba motoru 1.2 TSI u řidiče, který spotřebu nehlídá. Upraveno Listopad 2, 201014 r od tentacle
Listopad 7, 201014 r Dnes prinesiem jednu veľmi dobrú skúsenosť s Yetíkom (naj. 12 500 km, 81kW 4x2). Cez víkend som sa bol trochu vyšantiť na chalupu vzdialenú 220km (popritom som šiel k zubárovi +100 km, k rodičom..). Spravil som 600km. Spotreba za toto obdobie je 5.2, čo by nebolo nijak výnimočné. Ale tým, že som jazdil po poliach, lesoch (krátkodobá spotreba cez 48 litrov) a po záchrannom letisku pri Sliači (teda diaľnica ZV-BB) skúšal čo dokáže - 190km. Myslím, že táto spotreba je fakt dobrý výkon. Som hrdý na to, že mám škodovku
Listopad 8, 201014 r Dnes prinesiem jednu veľmi dobrú skúsenosť s Yetíkom (naj. 12 500 km, 81kW 4x2). Cez víkend som sa bol trochu vyšantiť na chalupu vzdialenú 220km (popritom som šiel k zubárovi +100 km, k rodičom..). Spravil som 600km. Spotreba za toto obdobie je 5.2, čo by nebolo nijak výnimočné. Ale tým, že som jazdil po poliach, lesoch (krátkodobá spotreba cez 48 litrov) a po záchrannom letisku pri Sliači (teda diaľnica ZV-BB) skúšal čo dokáže - 190km. Myslím, že táto spotreba je fakt dobrý výkon. Som hrdý na to, že mám škodovku Tak to je super spotřeba ! Gratuluju JJ, kvalitativně Škodovka udělala mílové kroky kupředu. ... jen ta cenová politika, ach jo A propos, co to znamená " vyšantiť " ??? Něco jako vyblbnout, vyřádit ??? Upraveno Listopad 8, 201014 r od tentacle
Listopad 8, 201014 r Jel jsem teď přes Brno v nejhorších kolonách, furt jen brzda-plyn, cca 10km a průměř 8,4l. S benzínem bych to viděl tak na 12 a víc, teda podle zkušeností s 1,8T v Octavce.
Listopad 21, 201014 r Takže po 4000km mám průměr 6,7. Jezdím z 90% po městě. V týdnu jsem byl Brno-Praha-Brno a spotřeba cca 6,6-6,7, tachometrově 120-140km/h a 3 osoby v autě. Jinak včera jsem jel Brno-Znojno a zpět (2 osoby), je to kombinace dálnice a okresky, průměr jsem měl krásných 5,2l, ale to jsem se snažil jet poklidně v rámci rychlostích limitů Upraveno Listopad 21, 201014 r od xxxjohny
Prosinec 18, 201014 r Tentacle: Ano, presne to to znamená JOhny: Tak to gratulujem k takej spotrebe, ja som chcel najprv 4x4 125kW, ale polovičke sa nejak nepáčila spotreba o liter viac, potom že auto chce teraz, nie až v 6. mesiaci a mám z toho túto polopredvádačku s trochu menšou výbavou, ako som plánoval (xeny, bolero, climatronic, vyhrievane sedačky, trojramenny volant, parkovacie senzory aj vpredu - Experience)...
Prosinec 19, 201014 r Přepni si palubní počítač na jinou hodnotu a jezdi jak se ti líbí bez koukání na spotřebu. U 1,8 TSI už to taky neřeším, když chceš slušně jet, tak to stádo musíš nakrmit. Ahoj ja mám tiež u Cimbu čipnuté, 125kW TDI. Auto ide skvele, a trochu Ti závidím to 1.8 TSI kvôli akcelerácii a rozsahu otáčok. Žiaľ ja jazdím veľa km a benzín by ma zruinoval.
Prosinec 19, 201014 r Yeti 125kW 2.0 TDI zo začiatku v zábehu: pri ustálenej 120ke 6.5l l/100km pri 140ke to bolo 8.5l/100km pri 160ke to bolo 10l/100km po zábehu (3000km) to išlo asi o liter dolu pri vyšších rýchlostiach, pri 120km/h sa veľa nezmenilo keď som vymenil letné kolesá 225/50/R17 za zimné 205/55/R16, spotreba ešte znížila o 0.5l až 1l/100km, pričom na okreskách sa dá jazdiť teraz aj na 5-5.3l/100km po 30,000km úprava CIMBU, odvtedy: pri 140ke cca 6.5l/100km pri 160ke cca 7.5/100km zdá sa, že spotreby sú veľmi závislé od pneumatík, a veľa robí aj vstrekovací tlak a software, a aerodynamika. Vysoké rýchlosti budú pýtať veľa, omnoho viac ako placka typu O2. Do 115-120 km/h aerodynamika hrá menšiu rolu.
Prosinec 20, 201014 r U těch zimních jde spotřeba dolů pouze naoko, ve skutečnosti má kolo menší průměr a tedy ujede jako více kilometrů na 1 litr paliva oproti větším letním kolům. Po přehození kol spotřeba zase o nějakou desetinku stoupne. Jinak hodně šťastných a bezproblémových km na čipnutém voze. Zatím nás moc není. : palec2:
Prosinec 20, 201014 r Aj ja nad tým rozmýšľam, nieže by mi mojich 110 verných koníkov a 250 ňjútnov () nestačilo, ale prečo nie, Cimbu mi vie poskytnúť 128kW (175 koní) a 343Nm, čo sú veľmi dobré hodnoty. Akurát s tým musím ísť buď do Levoče (480km) a čakať dlho, alebo ku Mladej Boleslavi (snáď v lete). A tiež tých 20 tisíc korún sa mi zdá dosť, to sa len tak do automatu na kávu nevhadzuje tourudi: Ako to bolo u teba, povedz mi prosím o tom viac.
Prosinec 21, 201014 r U těch zimních jde spotřeba dolů pouze naoko, ve skutečnosti má kolo menší průměr a tedy ujede jako více kilometrů na 1 litr paliva oproti větším letním kolům. Po přehození kol spotřeba zase o nějakou desetinku stoupne. Jinak hodně šťastných a bezproblémových km na čipnutém voze. Zatím nás moc není. : palec2: Nemyslím si, že by menší průměr zimních pneu měl rozhodující vliv na spotřebu, troufám si říci, že 4% rozdíl v obvodu kola těžko někdo poznáte, rozdíl ve spotřebě (a předpokládám jej spíš do plusu tedy nárůst) bude spíš nutno očekávat vzhledem k zimním podmínkám (prokluz,jiný valivý odpor,styl jízdy v zimě atd.)
Prosinec 21, 201014 r No vidíš, ale keď ti to nabehá miesto 200 tisíc km 210, tak ti to až tak jedno nebude..
Prosinec 21, 201014 r No vidíš, ale keď ti to nabehá miesto 200 tisíc km 210, tak ti to až tak jedno nebude.. No jasně, pokud to přepočítáváš na 200 tisíc najetých opravdu jen v zimě na menších kolech, pak je opravdu při o 4% menším obvodu kola rozdíl 8 tisíc kilometrů a to v tomhle úhlu pohledu už rozdíl je a velký Upraveno Prosinec 21, 201014 r od WalkerT
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.