Přejít na obsah

17 vs 18


KRYSIMLADE

Doporučené příspěvky

Kaziku já měl 18tky Luxony a právě kvůli českým cestám jsem je prodal. Byla to docela vyklepaná jízda, hlavně po příčných nerovnostech - superb je fakt dlouhý. Teď jsem jezdil na zimních 16tkách a to byla paráda. Komfort ale na úkor vzhledu. No a zítra jedu pro Trifidy 17". Takže budu pak schopný porovnat 16" - 18". Jinak vzorek u těch 18" Continental ContiSport2 by za sezónu na polovině. A prodej mi taky docela trval. Jo a spotřeba na 18" byla o 1,5L/100Km víc jak na 16". Uvidím jak to bude na 17"...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, je fakt, že mam Laurel 17", přezul jsem na letní (kvůli problému se zimáky) a cesta do Amsterodamu byla perfektní - jako "za mlada". Pak přituhlo na 1-2C a cesta zpět byla celkem kostitřas - asi ta letní guma fakt ztuhne dost. Takže jako ukázka možných 18" bych měl srovnání, že to fakt příjemní cestování není. Rozhodně tedy i dálnice a cesty na západě mají občas vlnění a sem tam výtluky.

 

Tedy koupim nejspíš Luny pro zimáky a bude.

 

Díky za názor :)

Editováno: , autor: Kazimir80
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Mám tam 18" Luxony a je to ok. Proti 16" to bude vždy rozdíl, ale teď to neplave v zatáčkách. Mám dotaz na majitele 18" kol na kolik je foukaj? Já mám mít správně 2,2 předek zadek pro motor 2,0 TDI 103 kW, ale to mi přišlo málo. Bylo mi doporučeno pneuservisákem z AutoJarov to foukat o 0,1 až 0,2 baru víc kvůli životnosti. Takže teď mám 2,4 a pohoda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkušenosti : na 18 (225,40,continental) jsem jezdil minulou sezónu oproti 17(225,45,continental) docela změna. Sedmnactky jsou určitě pohodlnější. Hodně záleží na pneumatikách a vzorku. Rozdil ve spotřebě ve městě je cca.1litr.na dalnici jsem žádný rapidní rozdíl nezaznamenal. Kdybych převážně nejezdil po Praze dal bych na supa zase osmnacky. Sedmnactky mu moc neslusej,ale porad lepší jak šestnáctky.

Editováno: , autor: Loki666
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já už můžu porovnat 16" (zima) vs 17" a 18" léto. A musím říct, že mi připadá že ten podovzek byl laděnej na 17". Je to nejlepší poměr komfortu a držení v zatáčkách. Jezdím teď na 17" AL kola Trifid s pneu Barum Bravuris 2 225/45/17 a je to opravdu pohoda. Žehlí to nerovnosti jako prase. Vyzkoušel jsem si všechny 3 možné rozměry a 17" na léto je asi nej!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ty 18ky prostě lákaj, občas mně to teda zásobuje nerozhodností, ale ze všech stran slyším od lidí kolem sebe, ať se na to vybodnu. 16ky jsem zkusil a to auto desně plavalo - což na dálnicích po Evropě teda nic moc. 17ky letní mi přijdou trochu tvrdší - Dunlop, ale nejvíc se mi co do komfortu a jízdní stability libíly zimní 205/50/R17. Kdyby byly povolený letní 225/50/R17, jdu do nich.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak moje zkušenosti po roce, original letní TRIFID 17", přes zimu jsem měl 16".

 

Teď jsem přezul zpátky na 17" a rozdíl je opravdu znát. Zima na 16" byla absolutně pohoda, krásný kočár.

"17" jsou opravdu tvrdší a poznám každou nerovnost, takže říkám, 17" je takový zlatý střed, autu děsně sluší, spotřeba je skoro stejná, jen jdou více cítit.

 

Celou zimu jsem uvažoval, že půjdu do 18" SIRIUS, ale teď vím, že to nemám cenu. Zlatý střed jsou "17".

Jak  už tu někdo psal, auto je fakt laděno na "17".

 


 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak už jsem to přehodil na 18" sice je to teď trakař, ale proti zimním je za jízdy nyní ticho "jako v hrobě". Navíc to teď zase pěkně drží na cestě, na 16" se to dost smýkalo.

Vy co máte 18" jaké používáte pneu, budu totiž muset letos koupit nové, už mám sotva 3mm vzorku. Teď tam jsou Continetály Sport Contact 2 a co do vlastností, hlučnosti dobré, ale výdrž  cca jen 30 tis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také jsem letos řešil nové gumy. Hledal jsem a nakonec jsem vzal Nokian zLine 225/40 R18 XL a za 2 450 Kč/ kus.

Mám na nich cca 10 000 km a spokojenost. Říkal jsem si, že pokud životnost se udává na 18" cca 20 000 km, tak při mém nájezdu 40 000 km ročně je to dobrá cena.



 

Editováno: , autor: Prochy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nakonec jsem místo kupování gum vyměnil auto :D , takže od teď jsem na 17", které jsou skutečně pohodlnější, ale 18" stejně vypadali nejlépe, co už.

Ale každopádně ty Continentály Sportcontact 2 na těch 18" byly super gumy, drželo to jak přibité a ani navodě nebyl problém, navíc byly velmi tiché.

Editováno: , autor: Lancelot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

tak jsem se projel se supem na 18" s continentalama, pak jsem tu samou trasu projel se svym na 17" s dunlopama. 18ky mi přišly nějak jemnější, ale auto se na dlažkách třáslo úplně hrozně. Se 17kama mam pocit, že ten podvozek dostával větší pecky od děr, ale auto se netřáslo tolik a příjemně se pohupoval. Ptal jsem se kolegy, říkal, že až obuju Continental, nebo Pirelli, že to bude ještě lepší, že Dunlopy jsou obecně tvrdý pneu.

 

Takže halt 18" tam, kde neznají dlažky a díry v silnici :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

... tak jsem si na víkend ze služebáku půjčil Luxony s Continetalama 2 a projel se zatim kolem městkýho parku v centru, kde jsou kočičí hlavy - tak půl hoďky. Zatimní zkušenost, je to koza skákavá. Na těch 17 i s "tvrdýma" Dunlopama je to auto klidnější a daleko líp akceleruje. Jediná skutečnost 18tek - "vypadá to super" asi víkendem skončí s radostným prohlášením "neprodělal jsem na tom to zkusit" :D

 

K.

 

EDIT: tak jsem udělal menší vejlet, závěr je takovej - nedá se na tom rozumně jezdit (trakař hadr), k tomu spotřeba +0,5

Editováno: , autor: Kazimir80
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...