Srpen 9, 200817 r Tak na SK to majú policajti jednoduchšie. netreba žiadne % priepustnosti . Tu jednoducho na prednom skle a na oknách predných dverí nemožu byt žiadne folie . Na zadných dverách a zadnom skle možeš mat tmavé aké chceš . Jasne že pod foliou musí byt viditelné označenie atestu. Musíš mat kartičku od firmy ktorá to montovala. Na kartičke je okrem typu auta a VIN napísaný typ folie a počet skiel na kolkych je folia (to preto, aby si si nedal firme nalepit iba zadné sklo a ostatné by si si dolepil sám lacnejšími foliami ) kolko % zatmavenia to je, to tam neni písané. Ja mám tie najtmavšie a som spokojný
Srpen 11, 200817 r ja mam predni 72procent s atestem pokud tam nemas stitek s napsanou propustnosti tak mas problem štítek mám a mám i v homologačním listu zapsáno že zatmavení bylo provedeno na všech oknech vyjma předního. A pokud se mnou budou chtít čepice něco řešit,zvednu telefon,vytočím DAS a právník mu to vysvětlí
Srpen 11, 200817 r Vždyť bez klimy si neumíš představit jízdu ne....???? ale ked mas male dieta tak na klime moc nepojazdis
Duben 4, 201015 r ja mam predni 72procent s atestem pokud tam nemas stitek s napsanou propustnosti tak mas problem nic osobniho, ale problem maš ty protoze octavky všechny bez vyjjímky maji tonovaná skla z výroby a to nejslabší te právě kolem tech 70%, tkaže firma co ti to dělala tam nalepila další zatmavení a tím pádem výsledek je míň než 70%. zkus si přečíst tento článek spousta lepičů ti nakecá cokoliv aby to prodali, chce to najít seriozni fimu ktera rekne narovinu jak to je.
Duben 4, 201015 r Já byl foliovat včera. Borec mi rovnou řekl, že ze zákona nesmí být na origoš tónovaných sklech žádná fólie, že má známé co jezdí na Slovensko, a pokud je na předním skle fólie 20% a méně, tak konkrétně na Slovensku je to za 150 Euro. V Polsku za 100 zl do kapsy policajta. Nechal jsem si na předek dát fólie 35% - to prý policisté ještě povolují.
Duben 5, 201015 r přesně tak, lepiči aby měli kšeft prodají a nalepí cokoliv a kdekoliv i s nějakou kartičkou na kterou stejně nikdo při kontrole nehledí a na toleranci pomáhat a chránit bych nesázel. Na origo tonovaných sklech předních dveří z výroby už nemá folie co dělat riskujete flastr nebo tahanice u správního řízení + další poplatek 1000 k flastru, případně problém na stk. Já budu lepit jen od B sloupku dozadu.
Duben 5, 201015 r ...... tolerance no, ono se nám na silnici se na tebe odvolávat asi moc nepomůže, jestli někdo chce ať ti při srážce s volem věří, oni to nafotí zadokumentujou a ještě si uděláš výlet dle místa přestupku k projednání a když se ti to stane 300 km od komína tak se to kurňa prodraží a nehledě na případnou nehodu, kdy likvidátor jistě rád své pojiťovně pár tisíc ušetří .......
Duben 5, 201015 r To je jasné, každopádně tak hovoří zkušenosti těch, kteří to mají na autě a už je stavěli.... :-)
Duben 20, 201015 r Ja jsem si nechal dělat skla u firmy www.tonovani-ostrava.cz .Nenasel jsem lepsi ceny, takkovy mladý klučina mi poradil a vysvětlil co se muže a co ne.Cena super jetšě jsem dostal slevu a nemám problém.
Duben 20, 201015 r Ja jsem si nechal dělat skla u firmy www.tonovani-ostrava.cz .Nenasel jsem lepsi ceny, takkovy mladý klučina mi poradil a vysvětlil co se muže a co ne.Cena super jetšě jsem dostal slevu a nemám problém. Díky za info, jaké fólie máš na autě Takže prosímtě, jaké fólie máš ty ? Díky
Duben 21, 201015 r Cca měsíc mám folie od firmy ze Zlína.Přijedou,potřebují jen bezprašnou,osvětlenou garáž s elektrikou.Doba 1,5-2hodiny,cena 3860,-kč/Octa.I sedan/.Přední 70% propustnost,zadní a kufr podle přání /50,30,20,10 a 5%/.Homologační štítky na oknech + vystavení protokolu.
Duben 21, 201015 r budu je dávat asi ve Zlíně nemám to daleko za měsíc taky jsou tam 2 firmy tuším Trieste a Vařecha, jezdí asi ta první že? Škoda nemám prostory.
Duben 21, 201015 r Co jse tyče toho Vařechy ve Zlíně tak mužu jen doporučit,opravdu pěkně udělane a nejsou žadne problemy s bublinami atd.Ma kvalitni americke folie,ktere nejsou sice nejlevnějši ale možna je lepši jsi připlatit třeba tisicovku oproti těm "super" levnym ale vysledek určitě stoji za to
Duben 21, 201015 r jo o firmě Vařecha se tu už psalo a hodlám se tam vypravit před svým prvním jadranem autem.
Duben 22, 201015 r budu je dávat asi ve Zlíně nemám to daleko za měsíc taky jsou tam 2 firmy tuším Trieste a Vařecha, jezdí asi ta první že? Škoda nemám prostory. Ano,jedná se o Trieste.Rychlá a kvalitní práce.
Květen 12, 201015 r Mám Octu combi tour a rád bych si udělal folie kufr a možná i sezení vzadu. Jakou propustnost by jste doporučili?? A zvládnu sám koupit folii a nalepit?? Nebo je lepší to nechat udělat-ted není tolik penez. Co rozdíl propustnosti: kufr (dát 5-20%) a zadni sedadla (40-50%)?? Nějaká dobrá duše poradí??? Děkuji
Květen 13, 201015 r záleží na vkusu ... já mám vzadu 5% na kufru a zadních oknech, na předních mám 35% propustnost..... záleží na tobě.... 5% je tak, že zvenku není dovnitř vůbec vidět, 20% je jen mírně zatmavene, 35% skoro jako origoš aspoň mě to tak přijde... doporučil bych ti nechat fóliovat odborně, vyhneš se problémům a dostaneš atest...
Květen 14, 201015 r záleží na vkusu ... já mám vzadu 5% na kufru a zadních oknech, na předních mám 35% propustnost..... záleží na tobě.... 5% je tak, že zvenku není dovnitř vůbec vidět, 20% je jen mírně zatmavene, 35% skoro jako origoš aspoň mě to tak přijde... doporučil bych ti nechat fóliovat odborně, vyhneš se problémům a dostaneš atest... V první fázi by mi šlo o kufr a ten jsem si myslel, že udělám sám-tam snad je jedno, jestli mám atest, nebo né??? Nebo bude nějaký problém??
Květen 14, 201015 r o foliích je to ho tady mraky, já jsem se právě rozhodl pro jednu firmu ve Zlíně, dávám propustnost 70% od B sloupku, nechci mít černou rakev a vidět z auta i v noci.
Květen 15, 201015 r doporučím pročíst témata tady na fóru o fóliích a kouknout na netu atest by měl být určitě... neatestované fólie ti neprojdou na technické a u PČR
Květen 15, 201015 r přečíst zde : http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_registrace_a_schvalovani_vozidel/Schvalovani_vozidel/Stanovisko_MD_k_upravam_skel_vozidel.htm a zde : http://www.tinter.cz/autofolie/clanek/tonovani-autoskel-ministerstvo-dopravy-a-autofolie-5/
Květen 16, 201015 r hoši já si nemůžu pomoct, ale furt tady řešíte naprostý koniny. Každej ví, že na předních má být propustnost 70% a dál je to fuk.. resp pro šťourali čelní 100% propustnost. Je to o toleranci posuzujících - jak polišů, tak na STK. Např já na své octě mám sunset a 30% zatmavovací folie - min. středu jsem byl na STK - naprosto v pohodě s kartičkou a atestem, nejednou mě zastavoval na okrese policajt s tím, že mě svítí jako denní svícení mlhy a mám zatmavený folie - lákačka pro poliše. Vždy řeknu, že vše je seriové, svícwní dělali v autosaloně a na skla mám atesty a VŽDYCKY! pohoda. Takže hlavně přeju "příjemný" policajty a lidi na stk
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.