Přejít na obsah

Oprava mřížek ventilace


DKx

Doporučené příspěvky

Jak je všeobecně známo, jak Octavia tak i Fabia má příliš křehké "žaluzie" mřížek ventilace, zvlášť jsou-li rámečky lakované, nebo přes ně přetažena fólie. Vylámou se malé tyčinky co určují tu správnou pozici a točí se to tam jak chce .. a je to škaredý.

Tak jsem se pustil do opravy. Možná je to už staré, ale napadlo mě místo těch tyčinek dát kousek špendlíku.

Postup je jednoduchý - vyndáte ty špatné lopaky, v kleštích nad plyňákem rozžhavíte celý špendlík (ti co mají elektriku mají smůlu :p ) a rychle ho vmáčknete na místo, kde byla ta původní tyčinka. Postup opakujete tak dlouho, dokud není dost hluboko a nedrží sám. Pak pomocí druhých kleští odlomíte špendlík na požadovanou délku a jemňounce zakápnete vteřiňákem.

A je to ! Jednoduché a efektivní. Je ale dobré použít krejčovský špendlík místo toho obyčejného na nástěnky, protože ten je daleko pevnější a neohýbá se.

post-25-1148411522.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten obrázek se moc nepovedl :D

To ne, jsem si toho vědom. Foceno mobilem, ono je to příliš malé na dobrou fotku, ten můj (M75) to nedokázal dostatečně doostřit.

Co se týče demontáže - samozřejmě ne. Musí se celý ten výdech vyloupnout z palubky, pak z něj sundat rámeček a až pak se dají lopatky vyndat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...