Přejít na obsah

Denní svícení


virgin

Doporučené příspěvky

Příteli okřídleného šípu,

pro laclacek - myslím, že když svítí světla pro denní svícení, nemají být v činnosti žádná jiná světla na vozidle. To Ty, ale asi slyšet nechceš, že? V Tvém případě bude složité Ti poradit protože si myslím, že DS máš velice nestandartně zapojeno. Jak to nikdo z nás neví. Proto Ti to může dělat takové psí kusy. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na skle je toto:

Na skle E4 7848, SJ-269LE, označení na skle DRL

Jsou to tyto na fotce.

Sranda je v tom,že jsem je koupil starší,ale na netu jsou v nabídce u více firem za celkem vysoké ceny a každý píše jinak.Někdo denní a jiný zase poziční.

Jde mi hlavně o to,že mám na autě levné číny na kterých sice je E4 + RL což by sice bylo platné,i když je mi jasné,že to tam vyleptali určitě jen na oko.Opravdovou homologací to asi neprošlo.Jsou to tyhle -

http://aukro.cz/denni-sviceni-16-diod-homologace-i1547260234.html

Jde mi ale o to,že ty levné mají světelný efekt minimální.Navíc se mi stává,že na mě občas protijedoucí zablikají.Beru to jako upozornění ,že nesvítím.Z boku to světlo totiž je vidět minimálně a je fakt ,že na autě nejsou oba světla v rovině.

Zato ty dražší a jinak značené svítí jasněni a díky lepším diodám je svit vidět i z boku.Zkrátka se to nedá srovnat.

Chci je proto vyměnit,ale i když jsem zatím s policií problém neměl,tak přece jen.Co kdyby.I když si myslím,že to už moc neřeší a nezkoumají.Pokud nenatrefí na nějaký extrém.

Tak co mi poradíte??

Díky :palec2:

To se asi musíš rozhodnout sám ;) Jestli to někdo řeší nebo ne,poznáš až tě zastaví.

Jinak z tý pidifotky není nic poznat,snad jenom,že jsou to nějaká světla :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

xcel som se spytat, ci je mozne napojit homologizovany LED pasik / http://www.autototal.sk/?page=product&category=0003600002&product=281 / priamo do serioveho svetla? POdla rozmerov, ako ma byt umiestnene denne svietenie by to sedelo.

Pre lepsie poxopenie, vid. obrazok.

355572-1601201103-th.jpeg

Dakujem za odpoved/e

Editováno: , autor: HITMIK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U světel "daylights" je zákonem určeno pouze jak vysoko musejí být nejméně a nejvíce měřeno od povrchu silnice a jak daleko minimálně/maximálně musejí být jednak od sebe, druhak od roviny bočního obrysu vozidla - žádné jiné ustanovení ohledně rozmístění se jich netýká. Samozřejmě nesmějí přitom zasahovat do jiných světel tím, že by zakrývaly jejich "aktivní svítící plochu".

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takže světla s modulem ... tedy mínus na mínus baterky, plus na plus baterky a spínané plus přivedeš na drát co jde k parkovačce :palec2:

a jen tak mimochodem, používej pro odpověď to zelené tlačítko dole "přidat odpověď" a ne to šedé "odpovědět s citací", když reaguješ na předchozí příspěvek, jinak si můžeš vykoledovat varování od moderátorů. Já bohužel nemám oprávnění v sekci elektrika editovat příspěvky (to mám pouze v sekci motor, nebo u Felicie), takže ti to nesmáznu (tu citaci) ;)

Editováno: , autor: Malta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím potřebuju, aby mi ty světla svítily až po otočení klíčkem zapalování do polohy 1,když dám kostru na kostru jedno plus na parkovačku a druhý přímo na baterku, tak mi to svítí pořád- (když samozřejmě rozsvítm normální světla, tak DRL zhasnou ), kde mám prosím najít plus, které se sepne až po otočení klíčkem. Moc děkuji za jakoukoliv odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem,

tak jsem to dnes vyřešil tak, že jsem černý kabel od DRL připojil klasicky na kostru, žlutý kabel jsem přivedl přímo na plus parkovačky (dal jsem tam elektrikářskou čokoládu) a druhé plus jsem připojil k alternátoru -( modrý kabel který vede do alternátoru). Světla jsem odzkoušel - po nastartování se rozsvítí DRL a po rozsvícení parkovaček se DRL zhasnou. Třeba to někomu pomůže:-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

chcel by som sa spytať , že ak si kupim ledkove svetla na denne svietenie, , či si ich možem namontovať podľa navodu, a či treba nato nejake povolenie, alebo papier že vyhovuju , alebo či to nema byť zapisane vtechnickom preukaze

a ešte by som sa sa spytal či stači ich napojiť , aby svietili len pri naštartovanom aute, myslim že obrisove nemusia pri tom svietiť,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

musia mať niekde na skle homologizáciu napr. ES alebo tak... nijaké iné povolenie mať nemusíš ani ich netreba zapisovať do TP a namontovať si ich môžeš aj sám...smile.gifwink.gif

ak si dáš denné tak svietia len oni, nič iné svietiť by nemalo... dokonca ani zadné svetla nemajú svietiť... proste len tie LED svetlá...

... a predchádzajúci príspevok sa podľa pravidiel fóra nesmie citovať... v tvojom prípade si mal prvý príspevok editovať... wink.gifwink.gif

Editováno: , autor: Louki1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...