Přejít na obsah

Slevy na nový vůz???


luke46

Doporučené příspěvky

A nemůžete být pánové shora diskutijíci kapku srozumitelnější, nechápu váše připomínky

umr tady zase plácá z hladu, spamuje a netuší která bije. marže obchodníka nemá až na specifické výjimky nic co dělat s výbavou. procenta jsou stejná na stupně výbavy, motorizace i příplatky. občas se stane, a dřív to bývalo hlavně u akčních modelů, že z doporučené ceny je marže třeba jenom třetinová, tzn. se obchodník podílí na té dané akci. v poslední době se tohle týkalo třeba motorizace 1.4/55kW u Octavie Tour Sun, šlo ale o zcela okrajovou motorizaci (za 10 000Kč navíc byla 1.6/75kW). část marže se liší u jednotlivých obchodníků podle různých kritérií, o tom bych nerad mluvil. ale není to nic významného.

do marže vstupujou taky tzv. podpory, kdy Škoda

  • kompenzuje nějakou novou akci u skladových vozů (může to být jenom dorovnání ceny nebo sleva za chybějící výbavu)
  • jinou probíhající akci (např. v Edition CZ není zahrnutý motor 1.2 a 1.4TSI ve verzi Elegance nebo motory 1.9TDI, ale skladová auta jsou podpořena slevovým paketem, aby byl vůz prodejný)
  • jednoduše Škoda potřebuje operovat s cenou, ale ne veřejně
    • např. "přípravy" na příchod nějakého zlevnění (loni na jaře měl např. Roomster u každé motorizace mimo HTP podporu 30 000Kč a následně přišel model Style Plus 1.4/63kW se slevou 40 000Kč)
    • "ochrany" jiné akce (aktuálně běží akce TSI Start a Family a nebylo by chytré snižovat jejich atraktivitu tím, že bude veřejně prezentovat slevu na motory HTP)
    • krátkodobého podpoření prodeje modelu (např. na jaře 2008 byly velké slevy na skladové Roomstery a Style 1.4/63kW se včetně výbavy dalo pořídit za 342 000Kč místo za 412 000Kč)

281 000 Kč za holotu je jeste predrazeny. :kuk:

To co má v avataru se za holotu dá označit jenom velmi obtížně, je to minimálně Style s paketem Plus nebo Sport II. No a když budeme produkovat moudra o předraženosti, možná by bylo zajímavé vzpomenout si na Style 1.2/47kW za atraktivních 369 900Kč a srovnat to s nabídkou 1.4/63kW s výrazně rozšířenou výbavou a metalízou za 299 900Kč. Ceny jsou v porovnání se západem velmi, velmi nízko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky si to říkám,prodejce chtěl dostat auto z domu,tak řekl,že dá slevu,trochu zabrečel a vydělal třeba ještě 20tkč.Možná dal starý ceníky a sleva byla na světě. :palec2:

Style začíná na 299 900Kč. Drtivá většina aut se prodává s minimální nebo dokonce mírně zápornou marží.

Chápu pánové, že asi pohled na aktuální ceníky bude pro dříve kupující stresující . Ale zkuste mu nekazit radost. Informace nemáte a i v tom nejhorším případě dostal velmi dobrou nabídku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Heleme se, Blacky zase nemá co říct k tématu, tak maže příspěvky ostatním...

zmizik: já sem se dostal na cca 9,5 s tím, že byla využita tzv. sleva pro cílové skupiny. Škoda je ráda, když si ju kupujou doktoři, obchodníci, právníci, veterináři nebo objemově zajímavé povolání jakou jsou autoškoly a taxikáři. ke klasické marži se přidává podle modelu určité procento. problém je (aspoň teda v ČR) trochu v tom, že je omezená kombinovatelnost s ostatními akcemi. takže loni už to byla jenom standardní akční cena minus marže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bojlere-já sem jenom napsal,že odborník když nezná výbavu,tak nemůže dělat nic,jak můžeš vědět kolik byla cena z výroby,podle tebe,když auto nemá al disky,rádio,závěs atd je cena stejná? kdyby to mělo.

Až bude mět fotky,kde bude vidět výbava,příplatková výbava atd.tak budeme znát cenu opravdovou.Ekkare abys ses nepřidal, ani sis nevšimnul,že bojler vložil cizí citaci,nevím proč je vkládá,každý to pochopí,možná vy dva asi néé :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bojlere-já sem jenom napsal,že odborník když nezná výbavu,tak nemůže dělat nic,jak můžeš vědět kolik byla cena z výroby,podle tebe,když auto nemá al disky,rádio,závěs atd je cena stejná?

Jaký je název vlákna? Slevy na nový vůz. Tu vypočítáme tak, že vydělíme konečnou cenu doporučenou cenou. Jakým způsobem se nižší ceny dá dosáhnout jsem napsal. Jestli to nechápeš, zdůrazním, že na dosaženou cenu auta nemá druh mimořádné výbavy nebo stupně výbavy (až na naprosté výjimky, viz. výše) žádný vliv. Je tedy jedno, jestli je doporučená cena vyšší o 10 000Kč za metalízu nebo za paket Plus.

Mimochodem, z jeho avataru jde stejně poznat, že jde o Roomster minimálně ve verzi Style..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebudu se dohadovat,ale bylo by dobrý napsat co je za tu cenu a jestli se za něco ještě připlácelo.Např já jsem měl eleganci edici 08 za 309tkč-v té ceně byly hagusy.Za závěs a zámek jsem připlácel zvlášt 14tkč.Katalogovou cenu si každý zjistí.Tímhle myslím tu výbavu a bez,nebo s výbavou se auto může lišit i 100tkč. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebudu se dohadovat,ale bylo by dobrý napsat co je za tu cenu a jestli se za něco ještě připlácelo.Např já jsem měl eleganci edici 08 za 309tkč-v té ceně byly hagusy.

Je úplně jedno, jakým způsobem prodejce zlevní. Je na něm, jestli nabídne výbavu navíc a o to menší slevu může poskytnout. Spousta prodejců zlevňuje tím, že nabízí příslušenství, na kterém je mnohem větší marže a tolik nekrvácí. Ostatně člověk se nemůže divit, když jedou za faktickou nulu a jakštakš je živí servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem. :) Netušil jsem, že vzbudím se slevou takové emoce...holotu Roomstera určitě nemám. Pro jistotu jsem Vám nafotil svou fakturu, která snad dokáže, že nelžu. Co nákupu předcházelo. Obvolání 17ti autosalónů, omezení výběru na čtyři...a v jednom jsem se dohodl. ;)

Mám Škoda Roomster 1.2 TSI Style s paketem Plus(Rádio Swing, mlhovky, alu kola, park. senzory...), dokoupena barva Nightfire + dokoupeny gumové koberečky a loketní opěrka.

Sleva 50000 Kč bez DPH - Celkem 60000 Kč. Finální cena 281 199,60 Kč.

Btw. Na fotce je auto již na zimákách. Ty jsem zdarma nedostal. :) Ač jsem se snažil. :-D :-D :-D

post-58188-0-08131800-1292363150_thumb.j

Editováno: , autor: Sasa2002
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ostatní nabídky byly podobný a nebo byla tahle zdaleka nejlepší? 60 000Kč slevy určitě není jenom tak. V době objednání běžela akce se zimníma kolama zdarma, prodlouženou zárukou a 0% leasingem. Tak je možný, že bylo při platbě v hotovosti jako možnost akční snížení ceny včetně těch kol a záruky. Záruku ti mohli naúčtovat a obratem zlevnit, kola mohli prodat někomu jinýmu a tobě o jejich cenu zlevnit. Každopádně cena je to velmi hezká.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne ne platil jsem hotově.  Leasing mi byl nabídnut, že dostanu gumy. Ale to jsem odmítl. Chci auto vlastnit sám a vybrat si pojistku kde chci já. 

No na takové slevě jsem se dohodl pouze u Horejska. Jinde byla sleva max. 10 - 15 %. Ale v některých jsem byl dokonce hned upozorněn, že slevu nedávaj. :) Ale jednání o ceně probíhalo celkem týden. :) Myslím si, že už jim byla cena jedno...hlavně ať jsem pryč. :-D :-D :-D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...