Přejít na obsah

výmena brzdovej kvapaliny


TOMO

Doporučené příspěvky

Viete mi poradiť ako mám vymeniť brzdovú kvapalinu ? Najprv mám vypumpovať starú a potom doliať novú a odvzdušniť,alebo postupne pumpovať starú von a dolievať novú? Pri odvzdušnovaní mám mať zapnutý motor(kôli posilovaču brzd)? A pri odvzdušnovaní mam postupovať v tomto poradí(P zadne koleso,Ľ zadné, P predné , Ľ predné) alebo diagonálne (P zadné, P predné, Ľ zadné, Ľ predné)?

Koľko brzd. kvapaliny treba kúpiť?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ja to asi sverim servisu - mam octavku s ABS a EDS a ne zebych se bal - delal jsem to u vsech skodovek ale tady jaksi at mam jistotu ze vse delam dobre nemam. Amater ktery to dela. Radsi jim dam 3 stovaky a tak. Prej to delaj taky pri diagnostice s vagem. Takze asi maj pri tom odvzdus zapnute cerpadlo ABS a ventilky tam umele na vsechny kola spoustej a pokud tam mam eds tak zase povolujou tlak. Takze to bude asi o necem jinem. A navic maj u kola na odvzdusnovakuzarizeni - zpetny ventil - aby se jim nenasal zpetne vzduch.Ja vim ze pokud to smocim do kapaliny ve sklenicce ze to muze byt taky okej ale nasavam si starsi kapalinku.No asi ztoho delam vedu. Ja vim ze na te me Octavce je jeste puvodni a brzdi suprove a v zime super. Jak rozjizdeni tak brzdeni. a to je stare auto - 98 rocnik. U facka jsem to delal snad kazdy druhy rok , furt to nekde saklo achjo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne neide o to aby som ušetril par stoviek na servise, ale ja servisom vôbec neverím. Chcem mať istotu aka je tam kvapalina a ako je systém odvzdušnený.

Tak preto to chcem robiť radšej sám. A nemám tam ABS ani ESP ani žiadnu inú elektroniku, takže až taký problém by to nemal byť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Chtěl bych se zeptat.Chystám se na výměnu brzdovky u Fábie a potřeboval bych vědět,jaká je velikost klíče na odvzdušňováky.Dělal jsem to na 105ce a na Favoritu a tam byl trubkovej č.9.Je to u Fábky pořád to samé?Jinák množství brzdovky jsem se tu dočetl 0,5 - 0,6 l DOT 4,je to tak?

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Vyměnil jsem brzdovou kapalinu za pomoci odsávačky z Uni-maxu (Taiwan, cena 2300Kč) připojené ke kompresoru. K zakoupení mě motivovala dílenská příručka, která odsávačku předpokládá. Odsávačka je průhledná a kalibrovaná, takže je hned vidět, kolik kapaliny už se odsálo a včas dolít novou kapalinu do nádržky. Nejprve se odsaje kapalina z vyrovnávací nádržky a doleje nová. Poté opakovaně:

 

Pomocník sešlápne příslušný pedál (spojkový či brzdový) - zapnu odsávačku nasazenou na odvzdušňovacím šroubu - povolím na cca 10s odvzdušňovací šroub - utáhnu šroub - vypnu odsávačku - pomocník pustí pedál.

 

Pořadí: spojka, pravá zadní brzda, levá zadní, pravá přední, levá přední.

 

Množství odsáté kapaliny: spojka 0,1l, brzdy 0,2l (x4), celkem 0,9l (dle příručky). Já jsem protlačil systémem 1,5l kapaliny Syntol DOT4. Po výměně kapaliny zkušební jízda s aktivací ABS. STK bez problému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...