Pawouk Vloženo 25. Květen 2018 Sdílet Vloženo 25. Květen 2018 To může způsobovat i zapalovací modul. ale ten bych bez řádné diagnostiky jen tak na blind neměnil. Vyměň svíčky a uvidíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolek77 Vloženo 9. Červen 2018 Sdílet Vloženo 9. Červen 2018 https://forum.skodahome.cz/topic/128582-svíčky-12-tsi/?do=findComment&comment=2325720 až to celé nerozpisujem znovu... Moja skúsenosť s cukáním motoru CBZB ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajdo Vloženo 28. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2019 Tak môj príbeh je nasledovný: - Najazdených cca 140k km, pravidelné výmeny predpísaných komponentov až na palivový filter ... - 2019-06 @126k km ostatná výmena ojela, filtrov, rozvodovej reťaze, sviečky za Bosch - 2019-10 sem tam motor pri poriadnom zošliapnutí cukol, trocha ma to vystrašilo, ale stavalo sa to menej ako raz týždenne - Diagnostika žiadna chyba - 2019-11 sa už cukanie objavilo častejšie ale nejako som začal menej tlačiť na plyn tak to nerobilo - Diagnostika žiadna chyba, čistá .... dokonca ani chybná smerovka na prívese :) - 2019-12 cukanie je už pri každom rozjazde s rodinou, ak som sam tak skoro každý rozjazd, predbiehanie so strachom - Zaujímavé že to cukanie bolo len medzi 1800-2800 ot/min, pod týmto a nad týmto rozsahom nič a pri vyššom výkone ... napr. na temtomate na dialnici na 6R to cuklo pri jazde do kopca pri spotrebe nad 15l/100km - Vymenil som palivový filter, v ňom to nebolo, filter bol čistý žiadny kal, len mierne tmavší benzín z neho vytiekol - Tak som vemenil sviečky na NGK ... a ... bolo to v nich, tie Bosh vydržli cca 20k km, nie je na nich známka opotrebovania ani špiny ... PS: V servise krčili plecami, keď auto nevie čo s ním je tak servisák tiež nie. Už mi chceli meniť turbo .... Dúfam že bude pokoj do ďaljšej pravidlenej výmeny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 29. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2019 Že by fake svíčky vyrobené někde v Pákistánu, nebo tak nějak ? Kde si je kupoval ? I když stačí jen jedna z nich vadná a na běhu motoru a na tom cukání se to projeví. Pravděpodobně tak sporadická chyba, že to počítač nestačil zachytit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 29. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2019 já byh to viděl na zapalovací kabely, pokud jsou tam původní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajdo Vloženo 29. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2019 (editace) 2 hours ago, DušanV said: DušanV, ulakomil som sa na lacnejšie sviečky v AutoKelly, boli v sivej krabičke bez označenia, predavač ani nevedel kto ich vyrába. Zistil som až po otvorení krabičky, je na nich Bosch, logo Audi a žiadne ďalšie označenie ... Editováno: 29. Prosinec 2019, autor: Pajdo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 29. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2019 A k tem svickam mam osobni zkusenost ze vsech aut co jsem mel, ze nejlepsi jsou vzdy originaly koupeny primo v autorizaku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 30. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2019 Mě třeba výborně na mém předchozím 1.2 Tsi fungovaly české Brisky. Vyrábějí je speciálně pro motory Tsi od VW AG a naprostá spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 30. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2019 Na 1.4 16V AUA musely být taky jen origo NGK, jinak to cukalo. Mě čekají svíčky letos jak na 1.0 TSI, tak na 1.2 TSI, ale nechám to udělat v autorizáku. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 30. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2019 Teda příští rok, tento už to nestihnu :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
superrenca@seznam.cz Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 DOBRY DEN DNESKA PO 15 MIN JÍZDĚ MI ZACALO AUTO CUKAT A ROZSVITILA SE KONTROLKA EPC.DALE ASI PO 2 HODINÁCH STANI JSEM ZNOVU NASTARTOVALA A AUTO CUKA DAL NEVITE CO BY TO MOHLO BYT? SKODA FABIA 1.2.TSI DĚKUJI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 Auto rozeznalo caps lock. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
superrenca@seznam.cz Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 to muze byt uplne vsechno, ale osobni tip jsou zapalovaci kabely 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 před 45 minutami, superrenca@seznam.cz napsal: ? Nepoužívej CAPS LOCK. K autu - bez řádné diagnostiky je to prakticky neřešitelné a střílení od boku. Klidně to můžou být i ty zapalovací kabely, jak píše vormen, typicky je nakousne nějaká kuna. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
superrenca@seznam.cz Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 Dobře zkusím to dát na diagnostiku a podívám se na prekousani už jsem slyšela ze jim 1.2.tsi chutnají potvoram ale díky za tip Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mironemethi Vloženo 29. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2020 zdravim potrebujem poradit motor trha pri rozjazde resppri pridavani plynu do kopca trha robilo to pri studenom motore ale teraz to robi aj pri zohriatom menene sviecky cistena klapa pri napojeni na pc nic neukazuje zrada je vcom kto poradi/otacky neklesaju/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PyroSVK Vloženo 29. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2020 Skusil by som ist po zapalovacich kabloch. Je tu myslim aj tema na to tak postuduj. Dost casty problem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sumar Vloženo 29. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2020 Ahoj, měl jsem podobný problém, cukalo to za studena, pak i za tepla, v autě z vydechu (na vnitřní cirkulaci) byl cítit "vyfuk" byl to ten plastovej ventil co se rad uklepava (obtok turba?) Dělalo mi to tak 2 měsíce, pak nouzak. Třeba pořadi někdo jiny jak se ten ventil jmenuje, ja auto prodal i včetně všech papíru ze servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kinciak Vloženo 9. Únor 2021 Sdílet Vloženo 9. Únor 2021 Zdravim páni,podarilo sa niekomu vyriesit ten problem s cukanim?mne to robi pri zahriatom motore,zaradeny 4ty alebo 5ty stupen a plyn az na podlahu.citit rozbiehanie no pri otackach 1800 az 2000 to zacne sklbat.vymenene mam sviečku,kable,cievku,rozvody...zatrasie to i za studena,no pomenej.na volnobehu je to tiez citit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajdo Vloženo 9. Únor 2021 Sdílet Vloženo 9. Únor 2021 Vymenil som Fake Sviečky Bosch (kupovane v kamennej predajni žltej farby, bol na nich iba nápis Bosch nič iné) za NGK ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas F Vloženo 31. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2021 (editace) Ahoj, čtu tu vaše problémy spojené s vadnou elektroinstalací (svíčky, kabely..). Vypisovalo auto při této závadě nějaké chyby, rozsvítil se MILL apod.? Sestra má 1.2 TSi CBZA 63 kW 2012. Auto má cca 90kkm, za dva týdny jde na rozvody (krásná řehtačka :D ). K věci - během posledních dnů při akceleraci zaznamenala, že motor začal na chvíli vibrovat - vše bez chyb. Občas se to objeví, občas ne. Lije do toho obyč benzín z Shell bez aditiv. Trochu to vypadá, že natankovala blbé palivo (poslední tankování polovina července, začalo předevčírem), ale čekal bych, že kdyby byl problém v palivové soustavě, tak by se to někde zapsalo, zablikalo.. a ono nic. Edit: Tak prý se při tom "jevu" zvýší aktuální spotřeba cca o 10 l. Takže to vypadá, že chvíli jede bez jednoho válce. Edit 2: Tak nakonec asi zapalovací modul... Editováno: 24. Srpen 2021, autor: Tomas F Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kinetic17@email.cz Vloženo 29. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2021 Moje zkušenost s obcasnym cukanim 1.2 TSI 63kW 245tis km, které se projevovalo predevsim (ale nejenom) při studeném motoru při první jízdě dne, nejvíce po deštivých nocích a při větší akceleraci (bylo snadné shodit auto do nouzaku s půlkou rozsvícené palubky): Zapalovací cívka. Cena Bosch 2tis. Další možné příčiny ve vašem pripade: zapalovaci kabely cca 1300Kc. Odvzdusnovaci ventil (ve skutečnosti prisavaci) v pravé horni části motoru může být ulomeny nebo jeho průchodka zpuchrela-kolem moji byl olej-zpusobuje nasávání falešného vzduchu- cena 500Kc. Svíčky, popř. Pokud nějaký chytrak dá vazelínu na kontakt svicky a kabelu. V mém případě to vyřešila až cívka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas F Vloženo 10. Září 2021 Sdílet Vloženo 10. Září 2021 Hola, nakonec to byl nejspíš opravdu ten zapalovací modul. Respektive poslední věc, kterou vyměnili a po které to přestalo.. auto má už skoro měsíc po opravě a od té doby klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucie Krysková Vloženo 17. Únor 2023 Sdílet Vloženo 17. Únor 2023 Zdravím, mám Fabii 2 1.2TSI 63kw. Před měsícem se mi stalo, že mi auto začalo na 3,4,5 při vyšších otáčkách, respektive prudčím přidání plynu cukat. Tak jsem pak natankovala prémiové palivo a bylo ok. Asi týden zpátky to začalo zase dělat. Je čerstvě měněný olej, palivový, olejový, vzduchový i kabinový filtr. Svíčky jsou dělané při 92000km. Auto má momentálně najeté 118000km. Benzin mám vervu 100 plnou nádrž. Dnes při jízdě, kdy jsem zkusila víc šlápnout na plyn a rozjet to, mi to začalo skákat a nakonec hodilo kontrolku EPC. Po znovu nastartování kontrolka pryč, ale auto pořád skáče.. Nějaké rady? Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.