Motor
Dotazy a zkušenosti s motory
Podfóra
85 témat v tomto fóru
-
Mám takový dotaz ohledně Fabie II - 1,4 16 V. Je úplně nová, koupená asi před měsícem, najel jsem asi cca 1000 km. Když je venku horko, tak kolem 28°C minimálně (což teď pár dní bylo) a chci přeřadit z jedničky na dvojku (pak i občas z dvojky na trojku, dále pak je vše OK), tak má auto tendenci cuknout. Myslel jsem, že špatně pouštím spojku, ale když jsem si dal pozor, dělám vše stejně. Liší se to skutečně jen venkovní teplotou... Může mít teplota vliv na řazení?? Než bych s tím jel do servisu, chctěl jsem se poradit. Díky
-
-
- 8 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
-
Ahoj Roomsteraci, mam drobny problem. Objednal jsem si s vozem (Roomster 1,4 TDI 59kW, Sport) mimo jine i vybavu GPK4PK4 - Přídavná ochrana pohonné jednotky. Auto mám od září 2006 a teprve dnes po servisu po 30000 km jsem se pořádně podíval pod auto. Myslel jsem si, že ochrana pohone jednotky spociva v zeleznem krytu pod motorem ! Zjistil jsem, ze kryt pod motorem mam normalni plastovy. Rozumite tomu nekdo vice ? A muzete me rici v cem tedy spociva ta pridavna ochrana pohonne jednotky ? Doufam ze jsem neutratil zbytecnych 4000,- Kc anebo me jen zapomnel nekdo neco ve Skode namontovat (nebo me v nejakem servisu neco vymontovali?) Jeste jsem slysel na Internetu termin…
-
- 66 odpovědí
- 24,1tis zobrazení
-
-
Zdravim. Psal jsem na infolinku ohledne pouziti aquafobinu a podobnych pripravku na odstranovani vody z benzinu, tak zde uvadim vyjadreni, pokud by to nekdo take hledal. :-D ---------------------------------------------- Dobry den, jsem majitel noveho automobilu Fabia II s motorem 1.2 TSI 63kw. Chtel bych se optat, zdali je doporuceno ci zakazano lit do benzinu pripravky typu aquafobin/velfobin pro odstraneni vody z benzinu. V manualu jsem nic nenasel a na internetu take ne. Diky za brzkou odpoved. S pozdravem Vážený pane, doporučené palivo dle příslušné ČSN najdete v Návodu k obsluze. Výrobní závod Škoda Auto nedoporučuje mísit toto normované palivo, viz. Návod k…
-
- 3 odpovědi
- 8,4tis zobrazení
-
-
-
Ahoj všem mám Roomstera 1.6 benzín s přestavbou na LPG. Auto funguje tak, že při startování jde na béňo a po nějaké době při správné teploťe se sám přepne na LPG. Jezdím tak, že motor nechám zahřát a vyjíždím až po přepnutí. (v létě cca 30s a v zimě do 4 minut od nastartování - což stačí tak akorát na ometení sněhu a seškrábání ledu.) Teď k mému problému. Celou zimu sleduju jak mi pomalu klesá hodnota paliva podle počítače a ukazovanému možnému dojezdu. Teď, jak nastaly venku vyšší teploty a na auto svítí slunce, se tato hodnota změnila za cca měsíc o asi 120km, což je tak 3x víc než v zimě a to se v zimě motor zahříval delší dobu a tedy i delší dobu pracuje na benzín.…
-
- 16 odpovědí
- 10,1tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás , asi možná stupidní otázka , ale dal by se vyměnit tento motor? 1,2 HTP 51 KW za 1,6? A kolik by stála přestavba.
-
- 35 odpovědí
- 8,3tis zobrazení
-
-
Ahoj ma Roomstera 1,9tdi 77kW s DPF. Vzhledem k tomu že je autíčko poněkud žíznivé bo při 140km/hod točí 3000ot/min jsem se rozhodl dát tam 6ti kvaltovou převodouvku.Jelikož je tam většina věcí schodná s fábií mám vyzkoušeno že tam jde převodovka z Fabie RS.Dělal jste někdo něco podobného?Díky za případné věcné připomínky.
-
- 13 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny roomsteráky. Jak hodnotíte hlučnost motorů u roomstera ve srovnání s jinými auty. Snižuje se hlučnost motorů s najetými kilometry? Zatím jsem měl možnost jet s třemi vozy - 1.2 ( najeto přes 2000km) – jel jsem pár km, připadalo mi to přiměřeně tiché, 1.4(úplně nový) –jel jsem pár km, tak tady mi připadal motor zastudena dost hlučný, po zahřátí se to trochu zlepšilo, 1.2(najeto 300km) – tak s tímto roomsterem jsem jel asi 50km a motor byl dost slyšet, rozhodně víc, než stejný motor ve fabii. Jakou máte zkušenost Vy, zejména mě zajímá motor 1.4(uvažuju o něm). Jaká je podle vašeho názoru hlučnost tohoto zajetého motoru v roomstru ve srovnání např. s fabií …
-
- 107 odpovědí
- 30,8tis zobrazení
-
-
Tak si nějak v poslední době nemůžu odpustit postesknutí nad nabídkou motorů u škodovek. Měl jsem možnost si projet několik autíček zahraničních výrobců (škodovku, R, jsem při vybírání projel s komplet motorizací) a musím uznat, že nám (škodovce) začíná ujíždět vlak. Když začnu u nafty, u R: TDI 1.9 - slušný, výkonný, starý, drahý... a dosti těžký... TDI 1.4 - nekultivovaný, málo výkonný, vlastně také starý, poměrně drahý... 1.6 77kW - slušný, poměrně výkonný, žádný mladík, drahý... 1.4 63kW - nic moc, málo výkonný, také starší koncepce, slušná cena... 1.2 51kW - nic moc, málo výkonný, vlastně také starý, ještě slušnější cena než u 1.4... A to jsem četl i slyšel asi…
-
- 79 odpovědí
- 16,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Tazsie sa radila 1 a spiatocka. Spiatocka sa radila cez zuby. Nevypinala dostatocne spojka avsak nepravidelne, niekedy vypla bez problemov. Najskor skusali spojku ovzdusnit. No nakoniec musela ist von prevodovka a vymenili lamelu veko spojky uplné, ktoré bolo ohnuté pravdepodobne od výroby. Vymena spojky bola reailzovana v servise Skoda - Cyda Levice. Zaruku samozrejme uznali bez problemov.
-
- 6 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-