Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...
631 témat v tomto fóru
-
Škoda Fabia II FL, 09/2010, CBZA, 125000 km Ahoj, včera na mě ráno začala blikat kontrolka dobíjení, blikala jenom chvilku. Tak jsem dojel ještě dojel. Večer jsem zas vyrazil na noční, blikla jednou. A dneska ráno když sem jel domu tak po pár km vypadnul posilovač, rozsvítilo se ABS a pípala nějaká kontrolka na selhání brzd. Samozřejmě jel sem jenom s dennim svícenim, bez stěračů, větráku i rádia a hodně defensivně s velkym rozestupem. Nakonec zhasnul i tachometr. No za občasnýho nesvícení kontrolky, se mi podařilo nějak dojet domu. Když sem změřil baterku, bylo na ní 11,9 V. Zkusil sem nastartovat a napětí dost kolísalo, občas se dostalo na normální hodnotu k…
-
-
- 17 odpovědí
- 28,6tis zobrazení
-
-
Zdravím odešla mi siréna alarmu (vytekly i baterky) na FII Před facelift 2008, číslo 1J0 951 605A HW: H03 SW: 0301 88908, mám možnost koupit sirénu 1K0 951 605C HW: H05 SW: 1501 20718. Otázkou je jestli jestli bude ta novější siréna fungovat (zda jste to někdo zkoušel) v popisu je že je pro FII 2010 a v origo servisu řekli že neví zda to bude fungovat. Děkuji za informace.
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den Prosím o radu ohledně praskající pojistky č.35(napájení spínací skříňky) a to při zapnutí spínače obrysových a potkávacích světel....následně nefunguje i podsvícení přístrojové desky a nesvítí obrysové světla.. Může to způsobovat nějaké vadné relé na světla??nebo samotný spínač světel??
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všetkých. Prosím o radu. Skúšal niekto prehodiť panel climatronicu z FII/R face do FII/R predface? Schémy mám, len či je to vôbec možné, kvôli rozdielnej elektrike. Ďakujem
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Mám dotaz ohledně mé fabunky. DO tam mám od Jablotronu CK-306w a při odemykání/ zamykání jen zabliká, ale neodemkne/nezamkne. Jde to pouze klíčem. A nejdou stáhnout okna ani když v zámku podržím klíč v odemykací poloze. Byl jsem s tím v servisu a nemůžou se s hlavní jednotkou spojit. Setkal se s tím někdo? Můžete mi poradit , co s tím? Děkuji
-
- 8 odpovědí
- 9tis zobrazení
-
-
Zdravím, prosím o radu. Dneska nám zcela bez varování nenaskočilo auto. Ještě včera v pohodě jelo, startovalo. - žádná kontrolka nesignalizuje problém - po otočení klíčkem naskočí všechno co má, po otočení do druhé polohy se ozve "cvak", není ani snaha otočit motorem - baterka má 100% Velmi by nám pomohlo auto po vlastní ose aspoň dostat do servisu, když už ne opravit, možnost diagnostiky nemáme. Specifikace auta: š. fabia 1,2 HTP, má najeto 93tis, rv 2011 Díky moc za tipy, co by to mohlo být.
-
- 12 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj lidi, chtěl bych se zeptat, přestala mi svítit jedna strana SPZ, nejdřív jsem myslel, že žárovka, tak jsem vyměnil a nic. No pak jsem si všiml dosti zaoxidovaných kontaktů. Ale také očištění nepomohlo. Zjistil jsem, asi to nejhorší, kabeláž na konci je uhnila, rozpadla. Poradí někdo, jakou přesně koupit kabeláž? Skoda-dily.cz nabízí spoustu, tudíž nevím co přesně koupit. Výměnu bych pak měl už snad zvládnout sám. Díky za pomoc.
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Prosím poradí mi někdo,kde najít snímač teploty G83 na motoru 1.6tdi CAYB? Píše mi to chybu 10938 a snímač nemohu nalézt. Díky
-
-
- 5 odpovědí
- 9,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všetkých. Vedel by mi niekto pomôcť s kódovaním ABS na Roomster 1,4 MPI rv 2014? Obj. číslo jednotky je 6R0 907 379 BJ. Ďakujem.
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, nikde na foru jsem tento problém nenašel, tak se na Vás obracím. Před týdnem jsem koupil Škoda Fabia 1,6 TDI, 66 kw, r.v 2010, výbava Elegance, dotažená z Rakouska. Na vozidle nefunguje vůbec žádná zvuková signalizace - zvuk zapnutého blinkru, nezapnutých pásů, zaplých světel při otevřených dveří či teplota - 4°C. Zkrátka vozidlo mi tyto věci vizuálně ukazuje, ale nevydá ani zvuk. Chci se vás tedy zeptat, zda se toto dá nějak vypnout/zapnout přes VAG či je to nějaká závada?
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím pani Hladam niekoho kto by vedel dokodovat do Fabie vRS 2012 launch control. Jedna sa o dsg7. Vopred dakujem za akúkoľvek pomoc
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
-
Na úvod se omlouvám, jestli se to tu řešilo, ale já nic nenašel... :-( Dá se nějak na F2 (pravděpodobně přes VAG) vypnout ono "pípnutí" při teplotě 4 °C a méně? Že se rozbliká údaj o teplotě mi ani tak nevadí, ale to pípnutí mě často poleká :-D.
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj Včera jsem nechal v zapalovači zapnutou vyhřívací dečku sedačky a vymlátil baterii. Ráno jsem připojil k nabíječce a po hodině se pokusil nastartovat. Startér točil, ale auto nenaskočilo...poraďte prosím jestli se něco musí aktivovat (myslím imobilizer v klíčku), nebo jen napětí je stále malé. Odpoledne budu startovat znovu...zatím nabíjím a jsem v práci. Mám benzinový motor TSI. Děkuji za každou odpověď.
-
- 9 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Nevíte prosím někdo, jestli a jak se dá zobrazit hodnota napětí baterie v multifunkčním palubním počítači u Fabie II před jízdou a po nastartování? Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám na roomsteru originál tažné ( není dopsané do TP, ale je tam od výroby, takže tipuju, že zkrátka není dodělávané kdoví kde ) a má bohužel 13 pinovovou zásuvku. Půjčil jsem si vozík se 7pinovou zásuvkou, který je běžně provozován na Fabii I a je plně funkční, i když je asi 30 let starý, doma vyráběný. Vozík jsem připojil přes koupenou redukci. Hned po připojení nefungovalo na vozíku jedno zadní světlo a brzdová světla. ( i přes to, že den předtím na fabii fungovalo vše) Nicméně jsem to na asi 10km jízdu neřešil s tím, že roomster má brzdová světla dostatečně vysoko a jsou vidět. Po asi 3km se rozsvítila kontrolka EPC a následně jsem zjistil, že odešla pojistka br…
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, napadá vás jaká by mohla být příčina, případně co zkontrolovat? Pojistka řídicí jednotky tažného zařízení je v pořádku a jinou pojistku pro tažné zařízení jsem nenašel. Jedná se o originální tažné zařízení, rok výroby 08/10. Ještě jsem našel v dílenské příručce pojistku na reléovém boxu, ale je to příručka pro předfaceliftový model, tak nevím, jestli to bude stejné. Jedná se o pojistku "svorka 30 tažného zařízení 25A".
-
- 1 odpověď
- 5,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, je možné dodělat elektrické zrcátka do Fabie výbavy ambition? Nechala tam Škodovka konektor pod tapecírunkem nebo se musí koupit celej svazek kabelů do dveří? Dík za rady :-)
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Ahojte, vedel by niekto ako viem zmeniť jednotku aktuálnej rýchlosti na palubnom počítači? Typ auta je Škoda Fabia ročník 2011. Skúšal som pozerať v manuále ale nenašiel som nič ako to zmeniť. Ďakujem za rady.
-
- 8 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, má niekto skúsenosti s použitím 25W HID do 2000lm? Podľa legislatívy takéto výbojky nepotrebujú ostrekovače ani auto-leveling (viď. Rapid). Rozmýšľam že by som niečo také poriešil do svojho auta, tak by som chcel počuť nejaké vaše skúsenosti, resp. rady. Diky
-
-
- 31 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
-
-
Dobrý deň chcel by som sa opýtať čím to môže byť, že keď kľuč vytiahnem zo zapaľovania, vystúpim z vozidla, nejde mi zvuková signalizácia, že mám zapnuté svetla. Za odpoveď ďakujem
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj vespolek. Loni ke konci roku jsem si koupil novou autobaterii. Stará začala vždy po pár dnech blbnout a v těch mrazech co byly už nešla skoro vůbec. Jenže hned po výměně jsem si říkal že netočí tak, jak bych čekal, ale neřešil jsem to až tak moc. Jenže teď v poslední době už se problém objevuje častěji. Už musím baterku dobíjet a po pár dnech sotva točí startérem. Včera jsem nechal omylem zaplé parkovačky asi hodinu a baterku to totálně vycuclo. Což si myslím, že je špatně. Jak by šlo lajicky zjístit s použtím třeba multimetru, jestli je v čudu baterka nebo špatně dobíjí altík? Během jízdy si žádných poklesů nebo zvýšení napěí nevšímám.
-
-
- 28 odpovědí
- 17,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém s ABS. Nejdříve se mi při jízdě rozsvítila kontrolka ABS a ABS přestalo fungovat, vyzkoušel jsem zastavit, vypnout motor, znovu nastartovat a kontrolka zhasla a vše bylo OK. Tohle se mi za cca 100km cestu stalo dvakrát, pokaždé pomohlo zhasnutí motoru a nastartování. Druhý den se ráno navíc rozsvítila kontrolka ( ! ), kontrolka motoru a přestal jít tachometr a vypnutí/zapnutí motoru nepomáhá. Auto jsem měl píchnuté na diagnostice a ta ukázala - "trvalá závada ABS - přečtěte závady z řídící jednotky ABS". S řídící jednotkou ABS se diagnostika nedokázala spojit. Kontroloval jsem pojistky na baterce, pojistky uvnitř a nic jsem neo…
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím mám problém. Začalo být zima a mě se samovolně občas odemkne q odskoci kufr. Zatím to udělalo pri vytazeni klíče ze zapalování a pri vypnutí motoru asi 3x během dvou dnů. Mám nakodovano automatické zamykání za jízdy. Má to nějak souvislost? nechce se mě chodit zavírat kufr. A mám měsíc namontovano tazne.
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Nemáte někdo kodování pro řj airbagů 1C0909605F, 6 airbagů+vypínání airbagu spolujezdce.
-
- 18 odpovědí
- 14,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, může mi, prosím někdo poradit, kde a jakou pojistku má airbag? Ve schématickém zobrazení pojistkového boxu ji nemůžu najít. Jedná se Škoda Roomster, 1,4, r.v. 2007. Děkuji.
-
- 4 odpovědi
- 14,3tis zobrazení
-