Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...
631 témat v tomto fóru
-
Zdravím, nevíte náhodou jak si s tímto poradit? Svítí airbag. Kde to mám hledat, nebo na co se zaměřit.
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, mám chvilku Roomstera r.v. 2011, 1,4 16V. Zaparkoval jsem doma v průjezdě a auto jsem nechal odemčený celou noc. A další den po ránu jsem už nemohl nastartovat, při nastartování se auto snaží nastartovat, ale chová se jako by mělo tajnej vypínač paliva, nebo by neměl benzín. A na palubovce píše check deadlock. Vím, že to je SAFE systém, dle manuálu, bezpečnostní pojistka, že upozorňuje na aktivovanou funkci dveří, ale má tato funkce vliv, že auto nejde nastartovat? Či je to spojený i se spínací skřínkou, či imobilizérem? Zkoušel jsem startovat i s druhým klíčem, ale bezúspěšně, chovalo se to stejně. Nevím, kde mám hl…
-
- 0 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
-
Ahojte všichni, předem bych se chtěl omluvit, jsem tu krátce a absolutně netuším, jestli se to tu někdy řešilo nebo ne a prohledávat celé fórum, na rovinu, není čas. Pokud by někdo věděl kam mě odkázat nebo za stručnou odpověď, děkuji moc předem. Jedná se mi o tohle, mám Fabii II Combi 1,6 CAYA a druhé autíčko VW Polo 1,2 BMD, tak nějak postupně se učím co a jak, takže zakoupil jsem neorig. diagnostiku z číny (VCDS), nicméně v angličtině, ale funkční. Chtěl jsem se zeptat, jak správně diagnostikovat, nebo kde sehnat data. U motoru BMD jsou dílenské příručky s názvem myslím mechanika a vstřikování, v jedné z nich jsou hodnoty i s obrázkama pro diagnostiku moto…
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj vsem, Chtel bych se zeptat, zda BCM jednotka 6R7937087H umi coming/leaving funkci. Mam fabii 2011, elegance. Dale se chci zeptat, aktivoval jsem si na stejne jednotce funkci save lock (uzamkne auto po dosazeni rychlosti 15km/h). Auto se automaticky zamkne, ale po zastaveni je auto uzamcene i po vytazeni klicku ze zapalovani. Coz si myslim, ze je spatne. Ale i funkce odemceni auta po vytazeni klicku je aktivovana. Navic kufr zustava uzamceny i po vystoupeni z auta. Z minule fabie mam jine zkusenosti. Tam se dvere odemkly po vytazeni klicku ze zapalovani. Diky za postrehy..
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-
-
Roomster 2012, světla H7 čočky. Potkávací svítí obě stejně vysoko - seřízeno. Dálkové levé v pořádku ale pravé svítí do země. Nějaké nápady co s tím? Díky...
-
-
- 3 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, koupil jsem starší HTP BZG a asi po 10 minutách svícení auto nešlo natočit. Za pár minut to tak nějak chytlo. Baterku jsem vybral a dal na nabijecku z Lidlu. Po třech hodinách byla nabitá. Druhý den ráno voltmetr ukazoval 12,5V. Při startu napětí kleslo na 10,2V a auto jakoby lenivě naskočilo. Otáčky hned stabilní, asi 900 ot/min. Na volnoběh bylo na baterce 13,8V, při cca 2-2,5 tis ot/min 14,2V. V čem může být zrada? Dnes jsem koupil veškeré filtry, náplně a svíčky NGK. Může to být jima či spíše baterkou? Je mi divné, že baterka byla po třech hodinách nabitá desetinou, takže max dobila 12 Ah. Díky
-
- 19 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Dobrýý večer, mám problém, dnes jsem dostal nové rádio a chtěl jsem si ho připojit, jenže nějak nešikovně jsem vyzkratoval nějaké pojistky a vyměnil, ale teď mi auto nechce nastartovat, všechny pojistky zkontrolovány (jak u řidiče, tak u baterie) .. Už si nevím rady a auto zítra nutně potřebuji.. Nějaké rady?
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
prosím kde najdu v roomsteru releový box,zlobí mě parkovací asistent,senzory jsem prostříkl kontaktolem i kontakty řídící jednotky J446 a pořád to zlobí někdy funguje někdy né.
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, nenašel jsem stejný dotaz tak zakládám nový.. Zajímalo by mě jestli máte někdo zkušenosti s montáží antény z rooma po faceliftu na rooma před fl? Nová anténa je podle mě praktičtější - kratší. Chtěl bych jí vyměnit za původní. Mám problém v mičce, když jí nesklopím je vše ok, ale někde vás donutí anténu odšroubovat, což u mě nejde tak jí povolím a utáhnu horizontálně se střechou, jenže pak to pěkně binkne do střechy, když kartáče jedou zpět Taky se mi už stalo, že jsem anténou škrnul v podzemních garážích, sice jen trochu ale jo. Díky za nározy a tipy.
-
-
- 17 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
Přestala mi svítit jedno obrysové světlo. Chtěl jsem vyměnit žárovku, bohužel nejsem schopen tam dostat ruku. Je tam málo místa. Je na to nějaký trik? Děkuji
-
- 3 odpovědi
- 6,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, potřeboval bych poradit kam vedou kabely od světla zpátečky. Z ničeho nic mě přestala svítit zpátečka. Tak jsem zkoušel proklemovat konektor od čidla na převodovce a zpátečka nesvítí.Pojistky jsem kontroloval a jsou v pořádku. Akorát mě zaráží že v manuálu je to pojistka č.6 a na krytu pojistek je to č.22 Žárovky jsou funkční. Potřebuji poradit kam vedou kabely od převodovky, abych je mohl prozvonit a zjistit jaký je v háji. Kabely od konektoru jsou v pořádku, takže to bude ulomený někde po cestě k pojistná.Díky za informace
-
-
- 7 odpovědí
- 27tis zobrazení
-
-
-
Zdravím. Zaujímalo by ma či je na poistke stále napätie pre svetlo spiatočky alebo je tam iba vtedy, ak je zaradená spiatočka? Momentálne to nemám čím odmerať tak preto sa radšej pýtam.
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych Vás požádat o radu ohledně demontáže krytu autobaterie (viz. příloha) u FII FL 1.6 TDI 77kW. Kryt disponuje třemi packami, zároveň po odklopení krytky + pólu jsou dvě matičky, které drží na + pólu plíšek. Může mi prosím někdo poradit, jak postupovat při demontáži krytu, abych mohl vyměnit baterii? Díky Všem za rady.
-
Zdar, dnes se mi stala velmi nemilá věc. Měnil jsem žárovku na vozíku a jelikož je to prehistorický stroj a já nemehlo, moc to nešlo. Nějak jsem ji tam narval, přijel s nastartovaným autem a připojil vozík (což šlo taky ztuha). V tu chvíli na autě vypadlo osvětlení SPZ. Myslel jsem, že je to schválně, ale vypadly i přední a zadní obrysovky a pouze na levé straně (opravoval jsem pravé světlo na vozíku). Ajťácké metody typu vypnout a zapnout nezafungovaly a překvapivě ani výměna žárovek. Znepokojilo mě, že konektory měly rozdrolené těsnění a kolem žárovek byly nažloutlé, samotné žárovky v zadním světle zčernaly (což mohlo být i opotřebením, jedna už vypadávala). Vše ostatní…
-
- 2 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
-
Prosím o radu skoro stále mi svití kaslík u spolujezdce roomster v klidové pozici zavřený , stačí klepnout na dvířka a hned zhasne , ale zatřesete autem a znovu rozsvítí .Už mi to 2 x vybilo baterii po delším stání , ted jsem vyndal žárovku a vše OK . . Prosím kde je nejaký vypínač - mikrospínač na dvířka - panty , kde je asi špatný dotek . Jak se k němu dostanu , nebo jak to opravit . Vyndal jsem světlo v kaslíku ( je v kaslíku nahoře v prostředku ) je stejný jako v kufru a tam nic není na světle , myslím tu páčku s pružinou. jako u Fabie 1 . moje světlo je https://www.skoda-dily.cz/nahradn…
-
- 13 odpovědí
- 8,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, hledal jsem, nenašel jsem, tak zakládám nové téma. Objevil se mi problém s podsvícením ručiček u budíků, viz foto. Nikdy mi nijak nepřišlo, že by měli svítit, až když jsem večer na semaforech zastavil vedle jiné fábie a jí ručičky svítily Tak za prvé dotaz, mají či nemají svítit. A za druhé má někdo nápad co s tím? Fabia rv.2010 Předem díky
-
- 10 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všem. Manželká má Fábii Monte Carlo 1,2 TSI - stáří 4,5 roku a najeto cca 22 tisíc. Již asi dva měsíce pozoruji, že klimatizace neběží jak má. To vše jen za jízdy, když se stojí tak běží normálně. Tak a teď k problému :-). Prostě neběží plynule, ale jako dýchá. Přidá ventilátor, ubere ventilátor, pořád dokola. Interval cca 2 až 3 sekundy. Jak se zastaví, tak to běží plynule. A zároveň s tímto problémem (možná je to náhoda) pozoruji, že v tu chvíli přestává hrát rádio. Ztratí signál a začne trochu šumět (vím že signál je dobrý). Nějaká rada? Díky moc Štumby
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, potreboval bych trochu poobjasnit fungovani zasuvky zapalovace. Mam nabijecku na mobil a pri jizde jsem ji zapojil a nic. Dlouho jsem patral, cim by to mohlo byt. Pojistky jsou dobry. Zkousel jsem FM transmitter, ten fungoval. Az pri urcitem (dost velkem) zatlaceni to najednou zacalo nabijet - povolim a prestane. Pokud to chapu dobre, tak na spodku te zasuvky je "+" (to kolecko) a cely ram kolem je "-". Po dlouhem hledani na netu jsem narazil na tip ohnout trochu ty vnitrni pacicky. Sice nechapu, jak to muze pomoct, kdyz cely ten ram je "-", ale zabralo to. Ted aspon kdyz vlozim nabijecku presne na ty pacicky, tak nabijeni funguje. V jakekoliv jine poz…
-
- 5 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, objevil jsem rozpojený konektor k odlučovači oleje. Po jeho spojení se odpálí pojistka SB1 (servořízení, elektronika motoru). Posilovač řízení je nefunkční, proto byl konektor od odlučovače od předchozího majitele rozpojený. Znamená to, že odlučovač nefunguje, když není zapojený kabel? Je to kabel k nějakému čidlu? Stane se něco, když nebude kabel spojený? Děkuji za odpovědi. Martin
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám Škoda Roomster 1.9tdi, kod motoru BLS a potřebuju schema zapojení konektoru snímače polohy klikovky, byly vytrženy kabely. Pomůže někdo? Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den, blbne mi světlo v kufru, jednou svítí, jednou zas ne, někdy až po delší době. Měl by být prý problém v mikrospínači. Ted mám na Vás dotaz, kde se nachází, jak rozdělat zámek? Mám foto. Případně prosím o radu nebo návod. Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Dobry den, koupil jsem Fabii 1.2tdi (2012) a blbne tomu ventilator. Vzdy se roztoci jen na vterinu a pak se na vterinu vypne. Kdyz nastavim rychlost na 50%, tak se bude roztacet na 50%, kdyz to nastavim na 100%, tak se bude roztacet na 100%, ale vzdy je to jen v intervalech 1-2 sekundy toci, 1-2 sekundy netoci. Jednou za cas se to neroztoci vubec, ale vetsinou to funguje v tech intervalech. Mam system Climatronic, a je jedno jestli je to na funkci "auto" nebo bez ni a jestli je zapla klima nebo ne. Take nezalezi na nastavene teplote. Nevite cim by to mohlo byt?
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
ma nekdo v aute climatronic, potreboval bych neco vyzkouset u me se mi zda ze to blbne...... kdyz bezi klima na auto a potom chci zmacknout econ, mam zato ze by melo na displeji zhasnou auto a svitit jen econ ale me se zobrazuje oboje takze AUTO ECON. muzete to nekdo prosim vyzkouset?
-
-
- 305 odpovědí
- 96,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, nevíte prosím, proč má palivové čerpadlo dvě relátka ? 10.1 - relé palivového čerpadla (natlakování paliva) 14 - relé palivového čerpadla
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-