Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...
630 témat v tomto fóru
-
Zdravím. Tohle forum je asi moje jediná naděje. Auto bylo už asi 10 automechaniků a nikdo si neví rady. Auto je škoda roomster 1.4 16v a na autě bylo vyměněný alternátor. Tenhle problém auto dělá už asi rok a nedaří se ho vyřešit. Děkuju moc za každý příspěvek. Doufám že mě zachráníte. Vypsal jsem tu všechno co mě teďko napadlo že auto dělá. -Při zatáčení vlevo nebo vrácení volantu doleva v nízké rychlosti pípá auto a ukazuje se symbol abs a ruční brzdy někdy vyskočí symbol volantu a probliknou všechny světla v autě jako například celá balubní deska a rádio se restartuje -občas se vypne posilovač řízení nejčastěji v nižší rychlosti, ale stalo se to i ve …
-
- 1 odpověď
- 720 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, prosím o radu, dají se vypnout zadní parkovací senzory u Roomstera 2009? Jedno čidlo stále píská při zařazení zpátečky. Nechce se mi za to utrácet, když i tak couvám na zrcátka. Díky moc za radu.
-
- 0 odpovědí
- 424 zobrazení
-
-
-
dnes jsem zjistil že mi pořád svítí zpátečka a nesvítí mi světla nad spz. u světel jsem vyměnil žárovky, koupil nové světla protože byla trochu prolezlá a zjistil na pátých dveřích v husím krku že je hnědý kabel trochu popraskaný (ale vypadá to jenom nap porušenou izolaci). omkl jsem i kabel který jde do světel a je mírně zaoxidovaný.. co s tím, vyměnit celou kabeláž nebo se dá nějak ta oxidace vyčistit? a k té zpátečce. svítí pořád i když nemám zařazenou zpátečku. nebude to nějaký spínač?
-
- 8 odpovědí
- 10,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Sníh spadl na opěrku ruky u řidiče a k když jsem ho hned vyštoural pryč, stejně vlhkost vyzkratovala ovládání okénka u řidiče. To se samovolně stahuje dolů a nevrací se. Dá se vytáhnout nějaká elektrická pojistka, aby se okno nedalo ovládat a samo se neotevíralo?
-
-
- 5 odpovědí
- 539 zobrazení
-
-
Zravim Chcem vymenit v mojom Roome 2007 pevne projektory bez natacania za klasicke pred-fl h4 paraboly. Ma s tym prosim vas niekto skusenost? Bude to fungovat? Treba nieco menit v elektrike?
-
- 61 odpovědí
- 21,6tis zobrazení
-
-
Vyměnil jsem ve fabii 2 (1.4 /63kw) hal.žárovky za led v mlhovkách a při rozsvícení mlhovek nebo přisvícení v zatáčce začne na palubce blikat žlutá kontrolka.Neví někdo jak tu kontrolku vypnout?Dík za odpověď.
-
- 2 odpovědi
- 753 zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli by byla možnost předělat manuálni klimatizaci za climatronic. Jedná se o vůz Roomster 1,2TSI 63kw 9/2011 a popřípadě kolik by to stálo, preferuji montáž na moravě. Děkuji za info.
-
-
- 21 odpovědí
- 27,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, Mám otázku, nedávno jsem si koupil HUD displej z Číny který zobrazuje rychlost, otáčky motoru, napětí baterie, atd. Funguje přes připojení do OBD-II portu odkud bere data o vozidlu. Zkoušel jsem ho v mé fabii rok 2009 před faceliftem a nefungoval. V návodu jsem zjistil že není schopný číst data z auta. Zkusil jsem ho v jiné Fabii která je po faceliftu a tam bez problémů fungoval. Chci se tedy zeptat kde je problém a zdá se dá nějak řešit. Vím že OBD port funguje protože přes něho čtu data pomocí Bluetooth Diagnostiky pro telefony přes kterou jsem mazal chybu která rozsvítila kontrolku motoru. Jediné co jsem na internetu našel je že je nejspíš problém v tom ž…
-
- 0 odpovědí
- 384 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, ucelený návod na dodělávku natáčecích světel na F2 jsem tu nenašel, takže zde přidávám mojí zkušenost. Vlastním F2 Combi 1.4 16V Ambition Tour (2014), tj. po faceliftu. V základu byly stříbrné pevné čočky H7, tj. tlumené H7 v čočce + dalšími H7 v parabole na dálkové. Dodělávka z H4 i z černých "Monte Carlo" H7 s magnetickou clonkou by asi obnášela odlišný checklist drátů, které je potřeba dodělat... Dále je asi podstatné, že moje auto má ESP, tj. i snímač úhlu natočení volantu - bez něj to určitě fungovat nebude. Co je potřeba pořídit: světla + jejich řídící jednotku se svorkovnicí + šrouby a nacvakávací matice na přidělání jednotky do kast…
-
- 3 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, na roomsteru mi z ničeho nic začalo svítit ABS a kontrolka brzd červeně bliká. Diagnostika vyčetla závady 01201 a 01200. Zkontroloval jsem 2 pojistky v interiéru a ty jsou v pořádku, silné plechové pojistky nad baterií také v pořádku ale vedle těchto silných pojistek je nad baterií ještě jeden malý box na nožové pojistky a v něm se při aktivaci ABS přepálí 5A pojistka. Když jí vyměním vše zhasne a funguje zdánlivě normálně ale ve chvíli kdy donutím ABS sepnout prudkým sešlápnutím brzdy tak se pojistka přepálí a ABS nefunguje. Drátek od pojistky je tenký červený. Je to na výměnu ABS? Popřípadě prosím o rady. Dekuji
-
- 0 odpovědí
- 457 zobrazení
-
-
Máte někdo zkušenost s předěláním klasickejch světel H4 na projektory H7? Hledal jsem to tady na foru a nenašel... Jestli jsem to někde přehlídnul tak se omlouvám a můžete mi prosím poslat odkaz. Slyšel jsem, že prý stačí přehodit dva piny v jednotce ale zatim nevím detaily jak to udělat. Díky za každou radu..
-
-
- 63 odpovědí
- 48,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Nevíte někdo je-li možná, případně co vše obnáší dodatečná montáž ASR?
-
- 37 odpovědí
- 17,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím mám Roomster a posledné 3 dni pozorujem že po zosliapnutí brzdového pedála a uvolnení cvaka niečo v kufri mne to príde ako relé a zvuk ide z pod bočného plastu v kufri z levej strany a to isté cvakanie sa prejavuje aj keď prepinam prepinacom svetiel z polohy 1 do polohy 0 teda z parkovačiek na deňné svietenie tak sa chci opýtať či mal niekto tento problém alebo či je to normálne prešiel som celé fórum ale túto tému som nenašiel ďakujem za pomoc
-
- 6 odpovědí
- 790 zobrazení
- 1 sledující
-
-
čaute, mam problém s zamknutím šoférových dverí, pozrel som husací krk, tam bol prelomený bielo fialový káblik, ten som napojil , začala už blikať dióda tak som si myslel že okay , išiel som to vyskúšať ale stále nezamkne konkrétne dvere. Ovládanie diaľkove zamkne všetky dvere len šoférove dvere nie, keď kľuč dám do zámku, tak ani vtedy ale ostatné zamkne, keď otvorím dvere auto vidí že som dvere otvoril a rozsvieti sa aj svetlo. Diagnostika mi píše chybu 03301 nedôveryhodný signál ( dvere šoféra)
-
-
- 5 odpovědí
- 786 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, dneska rano mi prestalo fungovat odemykani dalkacem tak jsem zkousel odemknout manualne a klic mi tam nesel ani strcit coz je divny protoze pred 14 dny jsem klickem normalne auto odemykal. Tak jsem zkusil odemknuti kufru dalkacem a nasledne i zamknul. Kdyz jsem se dostal pres kufr do auta tak jsem zevnitr normalne auto odemkl a nasledne i bez problemu nastartoval, po dojeti slo opet zamknout ale odemknout uz ne, nevite co s muze byt? Klic mam jen jeden a baterka byla udajne menena v breznu myslim ze je to napsane i servisce. Diky
-
- 2 odpovědi
- 902 zobrazení
-
-
Přátelé, prosím o pomoc. Žena má Roomstera rok, je to 2015 1.2 TSI. Manželce na Roomsteru přestalo svítit denní svícení. Nefungují ani potkávačky. Rád bych mrkl na pojistky. Jenže nějak mám chaos které. Po procházení topiků v tom mám hokej. Resp.: Nepřijde mi že chyba bude v pojistkách, protože nefungují obě světla DR a nefungují i obě světla DR. DR je řešeno nějak divně. Roomster oproti mojí octavii nemá senzor. Spínač teda není automatický. Dení svíceníí ale je namontované u mlhovek a zdá se originál. V pojistkové skříni ovšem není vypínač, jak sem dohledal v některém z topiků. Za přepínačem světel nemám ani relátka. Našel jsem ale relé kousek níž. 2 velké a jedno polov…
-
- 7 odpovědí
- 820 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, prosím o radu, pokud to někdo už řešil. Škoda Fabia 2 rv.2009 1.2htp 44kw Auto jsem měl na dílně z důvodu opravy kabelu k čidlu opotřebení brzd..již v ten den svítilo abs kvůli PP ložisku (normálně jsme vyčetli přes diagnostiku) Při opravě kabelu jsem měl odpojenou baterku, po opravě jsem vše zapojil ale hned po zapnutí klíčku začala blikat ručka a přestal fungovat rychloměr + v zatáčkách blbne digitální ukazatel paliva (z půlky padne na rezervu atd). Potom co se tohle stalo jsme auto napíchli a nejde se spojit s ABS, pojistky v autě a v motoru OK, napájení do jednotky jde, ale ptám se po čem ještě jít..před tím než se zajelo na dílnu a…
-
- 0 odpovědí
- 718 zobrazení
-
-
Zdravím všechny, mohl by mi někdo poradit jakým programem půjde vyčíst pin z budíků a případně který program umí i upravovat ujetého km kvůli výměně ať jsou stejné jako na starých. Díky za reakce
-
- 1 odpověď
- 765 zobrazení
-
-
nevíte někdo jestli se da dodatečně namontovat kontola tlaku v pneumatikách?
-
-
- 48 odpovědí
- 28tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravíčko nemáte někdo výpis can id těchto budíku chci si to zapojit doma ale Arduino s can busem mi našlo jenom 2 can id a to je 320 a 420 tak kdyby náhodou tu někdo měl seznam id jak tachometru otáčkoměru atd byl bych převelice rád
-
- 0 odpovědí
- 379 zobrazení
-
-
Mám problém se zadníma senzorama. Při nastartovaném motoru (a zařazení zpátečky) stále pípá levý senzor, jako by tam byla překážka, ostatní senzory normálně fungují, na rádiu se zobrazuje, že je vlevo překážka. Když motor vypnu a zapnu jen klíč v zapalování, vše funguje jak má, vše je v pořádku. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Nevíte co s tím je?
-
- 7 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, chcem sa spýtať mal niekto problém s napätím na snímač otáčok kľukového hriadeľa? Ide o to že som na tomto konektore nameral 2,5V. Snímač mi ukazuje odpor 480omov čo predpokladám že je ok. Aké má mať napätie pri prvej polohe kľúča? Predpokladám že tých 12V by tam malo byť. Auto mi neštartuje. Diagnostika hádže chyby 01314 a 01317 (dajú sa vymazať sem tam sa vráti 01314 do rj klimatizácie). Pri pokuse o štart neukazuje žiadnu hodnotu otáčok. Kabeláž ku snímaču je ok. Chýba bude v RJ auta? Čo myslíte. Ďakujem za pomoc.
-
- 1 odpověď
- 463 zobrazení
-
-
Zdar, dostal jsem novou fabii combi facelift a mám dva doatzy: 1) jakpak to má multifunkční volant pro toto vozítko - když kouknu do konfigurátoru je v nabídce mfvolant s ovládáním jak radia tak bt mobilního telefonu, ve škodovce jsem se na to dotazoval a říkali, že to má vlastní podvolantovou jednotku, akorát mi nedokázali říci zda je shodná s Oct II fc.? Nevíte někdo jak to je, hodně lidí mi tvrdí že je to blbost a že žádnou podvolantovou jednotku nemá (bohužel už má ) 2) sice je to asi z jiné sekce, ale při připojování autorádia swing mi nesedí konektor antény, autorádio mí dva shodné vstupy pro anténu a ani na jeden to nejde zacvaknout. Tam musí být ně…
-
-
- 76 odpovědí
- 28tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Dobrý den, (Fabia 2 - 1.2 TSI 63kW, r.v.2011) chtěl bych poprosil o radu ohledně světel. Nesvítí potkávací ani dálková světla. Žárovky a pojistky jsou v pořádku. Dálková světla fungují na "probliknutí" při tahu páčky blinkru k sobě. Rozsvícení dálkových světel poloha páčky blinkru od sebe - nesvítí. Myslím, že problém bude v přepínači světel, nebo vadné spínací relé světel. Konektor na přepínači není ani zakouřený nebo natavený plast a všechny ostatní pozice fungují. (denní svícení, parkovačky, mlhovky - funguje) Je možné nějak zjistit nefunkční relé? Nevíte, které relé to přesně je? Mám pouze relé na pozici 4 s číslem 53 a relé na pozici 13 s čís…
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-