Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...
630 témat v tomto fóru
-
Zdravím, měl bych dotaz zda jde nějakým způsobem dokódovat funkci rozsvícení mlhovek při zapnutí dálkových světel. Ve VCDS jsem narazil pouze na vypnutí mlhovek při dálkových světlech. Nevíte někdo? Jezdím MANem a tam to takhle funguje. Díky díky
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Ahojte mam Roomster scou 2015 a po nastartovani sa mi zapinaju klasicke svetla . Chcel by som to prekodovat aby sa po nastartovani zapinali hmlovky namiesto normalnych svetiel . Nech hladam ako hladam tak to vo vcds neviem nikde najst . Mozete mi prosim poradit ako to prekodovat ? Videl som par scoutov tak jazdit .
-
- 3 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
-
Přestalo mě fungovat naklápění zrcátka spolujezdce. Do stran jde, ale dolu a na horu nefunguje. Někdo mi poradil koupit nový spínač ale po výměně je to stejné. Neměl někdo stejný problém abych věděl kde hledat? Jestli to je někde v konektoru nebo v tý harmonice u dveří. Moc díky.
-
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Dobrý den, auto nereaguje na centrální odemykání klíčků. Když otevřu dveře u řidiče a dám klíček do polohy 1, najednou vše naběhne a můžu odemknout centrál. Potom jdu domů a zkouším z okna centrál, ale po 10ti minutách zase nic. Jdu teda do auta a už to naběhne jen bez pár asistentů, ale můžu jet. Když přijdu po pár hodinách, zase vše v pořádku, ale až po otočení klíčku do polohy 1. Myslím, že by to mohl být zkrat v kabelech kvůli oxidaci. Na displej vždy naskočí ZÁVADA KONTROLY STABILITY ESC, ale jak výše píšu, po pár hodinách naběhne vše jako nové. Jinak diagnostiku jsem taky zkoušel. Vypsala chyby jako škrtící klapka zanesena, servo.... Ale je zřejmé, že ty chyby …
-
- 1 odpověď
- 10,1tis zobrazení
-
-
Po yapnutí kľúčika sa mi nerozsvieti kontrolka mazania na fabii 2 1.6 tdi r.v.2014 bojím sa že pri poruche mazania by ma neupozornila neviem kde hladať chybu za radu vopred ďakujem. oto.1350@gmail.com
-
- 1 odpověď
- 1,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den jdu si pro radu ohledně Fabie 1 1.4 TDI 55kw mnel jsem problem s radie kde mi vyhořel drátek tak jsem rozebral celou palubovou desku abych zjistil kde drátek vede drážek byl spálený tak že vedl holý drát ve svazku k vypínací světel kde byl zapojen a přemostění do pojistkové skříně drát sem odpojil rádio stále hrálo tak jsem to složil zpátky po otočení klíčkem semi nerozsvitily jak kontrolky na palubovce desce tak nenatahlo palivové čerpadlo a nejde nastartovat auto normálně točí po otočením klíčem ale kontrolky ani jedna se nerozsviti tak nesené čerpadlo kde může být problém děkuji za případné rady
-
- 2 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Mám elektricky ovládaný kufr na fabii 2, který se při rozjetí uzamkne, při zastavení musím vystoupit, otevřít zadní dveře a až potom mohu otevřít kufr, má to tak být? Nemělo by stačit když já otevřu u řidiče dveře a odemkne se mi kufr? Též když stojím a zmáčknu knoflík na odemčení všech dveří, kufr je stále zamčený. Též nevím jestli to tak má být. Děkuji vám za odpovědi jak to máte vy, hezký den
-
-
- 6 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím. Dodělával někdo přední mlhovky tušíte kde jsou uschované konektory . Děkuju
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Mám problém zo spínačom na chladiči pri teste teplota vody 104C a nezapina sa Sahara, ventilátor je ok keďže pri zapnutí klímatizacie sa rozbehne.Mám podozrenie na spínač, podľa VIN a škoda diely by tam mal byť trojpolový.Asi by to šlo otestovať spojeným dvoch pinov na konektore z kabeláže, akože zopol spínač,no neviem ktoré piny,tým by som vylúčil kabeláž,konektor,RJ ventilátora a bolo by isté že je to spínač, dík za odpovede.
-
- 5 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
Ahoj, Prosím potřeboval bych poradit s výběrem jednotky komfortu pro vůz Fabia II r.v 2007 před Faceliftem. Vůz je z výroby osazen centrálním zamykáním bez DO. DO jsem doinstaloval neoriginální jednotkou. Nyní ale neoriginální jednotka DO odešla. Podle všech informací co jsem zjistil, když vyměním jednotku komfortu za jiný typ, tak by měla jít naučit originální dálka. Moje aktuální jednotka komfortu je 5J0 959 433. Jakou bych měl zakoupit, aby mi originální dálka fungovala(nejraději bych koupil tu nejlepší, co umí vše, abych to už nemusel řešit, když si vymyslím i další úpravy vozu). Dále se chci zeptat, když budu jednotku měnit, budou…
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, resim Fabii 2 rok 2005 a nefunkcni oba dva zadni zamky dveri. Koupil jsem starsi originaly a ani jeden neni funkcni. Ve starych ani v novych po zamknuti nic necvaka. Propiskal jsem kabelaz z B sloupku ke konektoru zamku a vse v pohode. Jde nejak odzkouset funkcnost zamku doma na stole? Tzn ze bych pripojil nejake napeti a zamek by zamknul popr odemknul? Jinak palubak ukazuje otevrene i zavrene dvere podle mikrospinacu v poradku na novych i starych zamcich , s tim problem neni. Jen to proste nezamyka. Musim rucne zamknout pres skvirku ve dverich primo na zamku. Mate nejaky napad co s tim? Diky za kazdou radu :)
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
-
Ahoj. Nějak se mi esteticky víc líbí fabie který maj místo spodních mlhovek a světel pro denní svícení ty černý plastový krytky. Jde přepojit paralelně kabely který jdou do obyčejných spodních žárovek 21W denního svícení do žárovek H4 hlavních světlometů? Co na to vypínač, pojistky a kabely-jejich dimenzovanost? Potom jak to udělat s připojením hlhových žárovek v nárazníkových světlometech? Přední mlhovky nepoužívám a nikdy mi nechyběly. Co se stane když bych konektory co jdou do mlhových žárovek prostě odpojil a zaizoloval je? Nezmagořim nějak elektroinstalaci? Půjde mi pak rozsvítit na druhej poloze vypínače zadní mlhový světlo?
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
Ahoj.Mám takovej problém.svítí mi kontrolka otevřených dveří ale jen když dveře otevřu při zapnutém klíčku a pak ho vypnu tak už nezhasne.musím znovu zapnout zapalování a zavřít dveře vypnout klíček.A nesvítí ani podsvětlení budíků při zapnutých světel a vypnutém klíčku a s tím spojený gong taky nefunguje když nechám rozsvíceno?setkali jste se už s tím někdy?
-
- 13 odpovědí
- 14,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, kolegové. Asi před 14 dny mi v Roomster Scout 1,6 TDI CR začal zlobit ventilátor zajímavým způsobem. Naprosto ignoruje nastavení rychlosti otáčení, takže i když mám nastaveno jen na 1. stupeň, klidně fouká naplno. Po čase třeba ubere, pak si zase přidá, prostě otočný volič je mi v tu chvíli k ničemu. Ventilátor lze pouze vypnout. Jinak si dělá, co chce. Neřešili jste to někdo? Stalo se to zničehonic, při 1. stupni se prostě najednou rozjel úplně naplno a od té doby takhle zlobí. Když dám režim AUTO, tak otáčky pravidelně kolísají po několika sekundách. Stalo se mi to už jednou, ale to se na chvíli sám rozjel a pak umřel. Tenhle je asi rok a půl vyměněný. Předem d…
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Mám malý problém.Mám Fábii II 1.2 51kw r.v 2008 kod BZG s automatickou klimou. Jak jede auto na volnoběh,bez zapnuté climy je vše ok.Jakmile je zapnutá clima a auto jede na volnoběh,tak se mi zapíná ventilátor na chladiči asi každých 25 sekund vždy na 10 sekund a pak se vypne.Asi to dělá i za jízdy,ale to já neslyším,takže těžko říct.Je to normálníříve jsem si toho nevšimnul tak ted navím jestli to je normální,nebo to je nějaká chyba?Má někdo nějaký tip čím by to mohlo být?Ještě mě napadlo,že poslední dobou se mi špatně vracejí otáčky na volnoběh jak jede klima.Ma to takový divný zvuk tak jestli mi tam nechybí olej v kompresoru.
-
-
- 20 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám problém s Fabii 2 po faceliftu (rok 2012) a to takový, že není podsvícená polovina otáčkoměru s teplotou motoru. Na netu jsem četl, že tam jsou všechny obvody připájené a je to podsvícené LED diodami. Nevíte, na kolik by vyšla případná oprava? Předem díky za rady.
-
- 3 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahoj potřeboval bych radu odborníků... Jde mi o stahování oken u škoda Roomster. Vypozorivak jsem tento problém po nastartování mi jdou od řidiče stahovat všechna okna mimo právě u řidiče... A, po stisknutí tlačítka otevření okna řidiče mi okno poskoci o kousek a v ten moment přestanou reagovat i ostatní tlačítka.. Ale na ostatních oknech jdou. Myšleno spolujezdec a zadní nereaguji jen ty u řidiče. Je problém v tlačítka nebo je jiný problém? Po opětovném vypnutí a zapnutí reaguji až si stisknutí tlačítka okna řidiče.... Nějaký tip co stim??? Díky moc
-
- 8 odpovědí
- 6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Jen malá otázka. Má Roomster trippling na blinkry? A jde rádio z O2 do Roomstera? ( rozměrově )
-
- 17 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat. Občas se mi stane, že se mi během jízdy rozsvítí kontrolka ASR. Svítí až do konce jízdy. Pak když znovu otočím před startem klíčkem, tak normálně zhasne s ostatníma kontrolkama a za jízdy už se nerozsvítí. Stává se to jen občas. Máte někdo zkušenost? Dagnostika načetla. ,, Řídicí jednotka protiblokovacího systému (ABS) - žádná komunikace“ Nevíte na co se zaměřit? Děkuji
-
- 12 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Mám F2 rok 2008. Mám tam 2x DO ktoré je oddelené od kľúčov, a často blbnú so vzdialenosťou a funkčnosťou. Výmena baterky vždy pomohla, ale len na krátky čas. Uvažujem nad kúpou DO s vystrelovacím kľúčom. Pozrel som si, že ide pomocou VCSD pridať nové DO, tak to aj tak plánujem spraviť, akurát mám k tomu pár otázok. Momentálne DO má len zamykanie a odomykanie (myslím že je tam aj tá funkcia na elektronické okná, ale to nepoužívam). Keby si objednám DO ktoré má aj tlačidlo na odomknutie kufra, fungovalo by mi to? A ako je to s imobilizérom? Moc sa tomu nerozumiem. Ale teda, keď pridám nový kľúč, tak sa to z neho nejak automaticky načíta, alebo trepem blbosť…
-
- 5 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Pani pozdravujem,uz som zúfalí ziadam o pomoc.Fabia 2 1.4 16v 63KW 2008.Po nastartovani niekedy sa rozsvieti ABS ESP SERVO a pipa Ručna po opatovnom startovani vsetko ok.Skusal som uz: rozobratie abs konektoru a vystriekanie (bol cisty),kontrola a podotahovanie poistiek nad baterkou,vymena baterie kedze vag vypisoval aj slabe napatie,teraz to uz nepise na vag.Po vymene baterie bol dost dlho klud a teraz to zacalo znova. Co mam este skusit?vymenit paskovu poistku na vrchu baterie?moze tam byt neviditelna prasklina? Ďakujem za kazdu radu Log-JHHH-TMBCC65J883201681-145400km.txt
-
- 11 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den,chci se zeptat mám ovladač označení 1JO 959 753 DA na boku 40/07 našel jsem jiný ovladač má stejné označení krom na boku má jiný 21/07 bude tenhle pasovat na originál přední část klíče nebo musím mít označení na boku 40/07 viz fotka aby to sedělo tak jak má ten ovladač a klíč dohromady?Děkuji
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, v kastlíku autorádia mám kromě hnědé a černé kostky tuhle zelenou. Zjistil jsem, že se patrně jedná o prostřední žást miniiso konektoru, ale zatím nikde nemůžu najít, k čemu slouží a význam jednotlivých vodičů (hnědo-žlutý a žluto zelený). Ví někdo něco bližšího???
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj. Dnes ráno se mi nerozsvítily potkávací světla. Vše ostatní funguje (dálková, mlhovky, přístrojovka ...) svítí i kontrolka na přístrojové desce, dokonce i akustická signalizace cinká. Kontrola žárovek OK, pojistky OK, zkouška výměny vypínače (z manželčina Citiga) bez efektu. Na pojistkách proud je, ale na paticích žárovek ne. Nemůže to být relé? Nad pojistkovým blokem vidím pouze dvě 643 a 53. Za všechny rady předem děkuji.
-
- 5 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Ahoj - chtel bych poprosit o radu - dostal se mi led do ventilatoru na chladici - ten se nemohl tocit a zacal se tavit.Auto se nejspis prehralo - ventilator jsem odpojil jenze zaroven zacalo smrdet z topeni uvnitr vozu.Zacal jsem rozeb. palubni desku(nejsem mechanik tak to jde pomalu)citim z tama spaleninu jako tavici se kabel..plast..da se s tim jet pouze s otevrenym oknem..a smrdi to i studene .... chtel jsem se zeptat co se muze uvnitr toho boxu tavit ? je tam nejaka kabelaz ? dostanu se do utrob toho boxu s vymenikem ?ventilator funguje na vsechny rychlosti ....smrad se siri studenym i horkym vzduchem... .... ..cim dele jedu tim je intenzita zapachu vetsi.... dekuji m…
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-