Motor 1.2 HTP
671 témat v tomto fóru
-
Dobré odpoledne, Tak jsem tu zas, střelec s Fobií 1, 1,2htp 2004 47kw. Už jsem navštívil 19 servisů z toho 14 absolutně nevědělo co to může být a zbylé servisy mě poutali na chyby jenž si osobně nemyslím, že by to mohlo být ono. Budu rád když si poslechnete videjko a zkusíte odhalit CVAKAVÝ zvuk který je někdy pravidelný ale ve většině případu nepravidelný. Opravdu jsme nepřišli na závadu, ale už mě to trošku rozčiluje a rád bych to "opravil" aby se nekazili další věci s tím spojené případně. Díky všem za shlédnutí a názor. Ps videjka dávám do přílohy tak zkuste omrknout jestli poznáte problém. Já už sem celkem beznadějný a více servisů po Praze google nenašel. Nav…
-
-
- 18 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
-
Cautete, som majitelom F1 47kW(BME), naj.114000. Par dni dozadu sa mi rozsvietila zlta kontrolka, v serv. na diagnostike zistili vadnu l-sondu za katal., ktoru nasledne vymenili. Vymena pomohla na cca.300km. V servise mi povedali ze to bude uz len katalyzator, ale vyhodit 300€ pred vianocami Dnes som sa pripojil cez VAG(vcds) a vyhodilo nasledovnu chybu. 1 Fault Found 18528 - Post-Catalyst Oxygen (Lambda) Sensor Correction; Bank 1: Too Lean P2096 - 007 - Short to Ground - Intermittent. Ak to je predsa kat., tak je mozne pouzit aj univerzal za 80-100€ ? Dakujem za rady.
-
- 8 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, na desce mi svítí kontrolka motoru. Diagnostika ukazuje závada na čidle klepání motoru. Čidlo vyměněno za nové, kabely zkontrolovány. auto jedu v pořádku. nikde se nic neprojevuje, prostě jede na jedničku. chyba vymazána a vždy vyskočí zas znova. nesetkal se někdo s podobným problémem. díky.
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, Chci se zeptat jak to přesnějí funguje s výměnou řídící jednotky s budíkama. Chci se zeptat přesnějí, které kódy budu potřebovat, když budu měnit obojí.. Řešil jsem tlak oleje v autě a občasné blikání IMO + svítícího motoru Tlak oleje Jedná se o soft poruchu, motor byl kompletně repasovaný a dělal to i předtím.. Jedná se o to, že dva měsíce zpátky to měl mechanik a kontroloval čidla, tlaky v motoru, mazání, olej a podle něj je vše v pohodě. IMO + zamykání Občas se stane, že špatně přečte klíč a bliká IMO - řeším to zatím jen vytažením klíčku a po chvíli vložením zpět ať si ho znova přečte... …
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravim pani. Som majitel 47 kW AZQ s namontovanym LPG, najazd 287t km. Zacalo sa mi ozyvat spod kapoty pravidelne kovove klepanie a rad by som pocul vase nazory na moznu zavadu. OPIS: klepnie zacne byt badatelne po niekolkych km pri jazde konstatnou rychlostou nad 90-100 kmh. Ked zastavim, vypnem motor klepanie prestane a opat sa objavi po 10 km. Stalo sa vsak aj to, ze zvuk sa znovu objavil az po 200 km. Klepanie hned zmizne ked vytlacim spojku a taktiez postupne stichne pri zrychlovani, povedzme z 110 na 130. Znovu zacne hned ako ustalim rychlost. Sporadicky sa stane, ze zvuk pretrvava aj ked spomalim na 60kmh a dam motor do zaberu. Vtedy som si vsimol ze k…
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Fabija 1 motor 1.2 htp 12 ventil prisava falosni vzduch do prveho valca diagnostika hlasi chudobna zmes prvi valec zhodil som filter upchal skrtiacu klapku rukou motor zhasol. Ked som to urobil z otvorenim vieckom na nalievanie oleja a z upchatou klapkou motor isiel pekne na volnobech dalej čo si otom mislite skoceni rozvod a nedoviera ventili na sani alebo tesnost hlavi ventillov driekov keby bol podpaleni ventil to by isiel len na 2 valce a nepravidelne tlaky sa da povedat ze ok motor ma 240 tisic ale nedava my to zmisel kto mal podobni problem mimochodom cievky nove sviecky takisto kompresija merana tlakovi test uniku som nerobil tesnosti ventilou
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všetkých. Poprosím vás o radu s nasledovným problémom. Na fabii 1.2 HTP (47 kW, 2007, 100 000 km) som si všimol, že pri vypnutom zapalovaní, resp. po vypnutí motora sa ozve tichý bzukot škrtiacej klapky, ktorá sa úplne uzatvorí (do vodorovnej polohy) na cca 10-15 sekúnd. Potom cvakne rele a klapka sa vráti - pootvorí do zhruba voľnobežnej polohy. Toto sa v min. 10 minútových intervaloch opakuje, podotýkam, že pri vypnutom zapalovaní, t.j. aj pri odstavenom a zamknutom aute - STÁLE. V servise tu fabiu napichli, ale neukázalo to žiadne chyby a radia mi samozrejme tú drahšiu variantu - vymeniť celú škrtiacu klapku. Stretol sa už niekto s týmto problémom? A čo by ste…
-
- 36 odpovědí
- 38,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím Už si nevím rady. Koupil jsem fabii která po týdnu přestala mazat, blikala kontrolka mazání a začal rachtat motor. Vymenil jsem olej cerpadlo, filtr + olej. Ještě jsme odendavali ventil víko jestli se to nepřidřelo na vačce ale vše v pohodě. Po smontovaní nechce chytnout. Nějaké rady kde by mohla být chyba ? diky
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, motor po ujetí par km přestává táhnout, nejde do otáček... vag hlásí tyto chyby: 16726 - snimac polohy vack./klik.hridele (G40) : signal snimace prilis maly P0342 - 35-10 - - - Sporadická 16706 - cidlo otacek motoru (G28): zadny signal P0322 - 35-10 - - - Sporadická 17796 - ridici jednotka: nefunkcni P1388 - 35-10 - - - Sporadická 18088 - resetu odolny nouzovy chod P1680 - 35-10 - - - Sporadická 18011 - ridici jednotka: selhal vlastni test P1603 - 35-10 - - - Sporadická 17966 - pohon skrtici klapky (G186): chyba v el. obvodu P1558 - 35-10 - - - Sporadická Readiness: 0000…
-
- 15 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Dobrý den měl bych dotaz ohledně silnějšího htpčka. O co se jedná, kdýž stojí třeba 2 hodiny venku, už v těchto mírných mrazech nechce chytnout. Nastartuje se a pak chcypne, při dalším pokusu, už chytne, ale rozbíhá se jako, kdyby naskakovaly válce postupně,znatelně vibruje celým autem. Při výjezdu z garáže žádné problémy nejsou. Otáčky po nastartování ihned klesnou na nějakých cca 900, předtím myslím po nastartování běžel na nějakých cca 1200. Kdyby jste s tím někdo měli zkušenost prosím poraďte.
-
-
- 140 odpovědí
- 92,6tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Ahojte, mám dotaz... Víte někdo jak vyměnit držák řídící jednotky? Čekal jsem odšroubovat ty 2 šrouby a bude to...Šrouby se mi pořád protáčí a nic. Budu muset sundat stěrače a torpédo abych se tam dostal z druhé strany? Díky za odpověď.
-
- 1 odpověď
- 961 zobrazení
-
-
Dobrý den, mohl by mi někdo prosím přesněji popsat co znamená chyba P0132 O2 Sensor Cirtuit Hight (Bank 1 Sensor 1)? Tato chyba se objevila jen na chvilku a poté už vůbec a jinou chybu to nehlásí. Na volnověh trochu kolísají otáčky a po sešlápnutí plynu se propadnou až auto skoro chcípne, ale to jen občas. Ovšem od té doby pokud s autem jedu, tak při sešlápnutí plynu se mi občas plyn propadne a musím znova sešlápnout spojku a znova plyn aby zase jelo normálně. Nejdříve to bylo jednou za 100km cca a nyní to je cca po 2km najeti (asi kdyz se ohreje motor). Auto je dva měsíce po výměně lambda sondy a katalyzátoru.
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdarec, potřeboval bych helpnout. Zjistil jsem že mi pomalinku ubývá G12, kouknul jsem po motoru a jakoby pod termostatem je loužička, neteče to ale z termostatu ale s té věci na kterou je termostat přidělaný jak je O kroužek asi ale nemůžu se tam vůbec dostat abych to mohl rošroubovat a vyměnit těsnění nedělal jste to už někdo co všechno musím rozdělat abych se tam dostal je tam prd místa. díky za rady.
-
-
- 41 odpovědí
- 20,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den chci se zeptat potřebuju vědět jaký je průměr trubky na které je koncový výfuk na fabii 1 kombi.
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím lidi, rychlý dotaz. Je tam extra potřebný ten kryt katalyzátoru ? Myslím nahoře pod vzduchovým filtrem. Zjistil sem, že je prorezlý na více místech včetně té trubice (vede do vzd. filtru) a mám takové tušení že všechna rez padá dovnitř :( Otázka zní, musí tam ten plech být ? Životně důležitý pro funkčnost, nebo ho mužu vyndat a až postupem času nějaký cenově dostupný objevím koupím jiný. Upřímně, nový kousek plechu 2500kč. To mě teda můžou ..... :)
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím. Chci se zeptat. Bohužel už hodně dlouho nás na mojí fabii štve jedna věc. Jedná se o kontrolku s olejem. Po nějaké době jízdy (většinou až se zahřeje motor) tak začne v intervalech blikat a řvát kontrolka s olejem. Slyšel jsem, že jde vypnout "bzučák" co je v palubové desce.. jenže, aby jsem to mohl udělat tak musím po této úpravě provést opětovné zakódování palubovky. Jenže nechci kvůli tomuto hrabat. Potřebují ať auto ještě nějaký pátek funguje. Proto jestli je nějaká možnost třeba přes diagnostiku vypnout kontrolu oleje nebo ten bzučák systémově vypnout. Díky
-
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Škoda Fabia 1,2 HTP / 40kW, r.v. 2003, stav tachometru 120000 km vozidlo bylo zakoupeno před 20měsíci ( stav tachometru 105000 km ) během těchto 15000km se nělolikrát objevily sporadické chyby: 16556 Řada válců 1 - systém dávkování paliva - příliš bohatá směs 16804 Řada válců 1 – katalyzátorový systém - malá účinnost Chyby se objevovaly nezávisle na okolních teplotách i podnebí, ale vždy když se přeřadilo z nižšího převodového stupně na vyžší – při přeřazení a přidání plynu se výkon propadl na 0% (došlo k poklesu rychlosti ) vyřadil jsem a otáčky volnoběhu byly stabilní a byl jsem donucen zařadit původní převodový stupeň, přidal plyn a motor …
-
- 11 odpovědí
- 58,5tis zobrazení
-
-
Nemá někdo zkušenost se záměnou motoru 1,2 51KW BZG za 1,2 51KW CGP je to proveditelné?
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, kolega koupil v AAA auto překrásné Polo s motorem 1.2 HTP AWY.Po koupi se na vozidle vysypalo co mohlo, naštěstí se AAA jakž takž zachovali a část oprav zaplatili.Co však na autě zůstalo je jeho vysoká spotřeba oleje. Auto si veme 1l na 134 km.Motor se však chová normálně, žádný smrad, úniky dým prostě nic. Uvažujeme o výměně motoru.Na netu je však drtivá většina motorů ze škody fabia, myslíte, že ten samej typ by mohl jít i do POLA ?
-
-
- 32 odpovědí
- 31,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Asi před 500 km se mi rozsvítila kontrolka motoru, VAG hlásil závadu 17811-systém zpětného vedení výfukových plynů - regulační odchylka. Chybu jsem vymazal, po 300 km naskočila znovu, auto jsem dal do servisu. Provedli "vyčištění a nastavení zp. vedení" za 700,- Kč s tím, že pokud to nepomůže, bude nutná výměna zpětného vedení výf. plynů, oprava téměř 6000,- Kč. Po ujetí 100 km tatáž vada. Mám Fabii 1.2, 12V, r. výr. 03/2003, najeto 125 000 km. Závada se fakticky nijak neprojevuje, ani při volnoběhu, ani na zátah do kopce, výkon i otáčky beze změn. Vím, že na toto téma je zde několik článků, vždy se však v něčem liší (jiná chyba, změny v chování motoru), takže můj dotaz z…
-
- 27 odpovědí
- 21,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám F1 HTP 1.2 12V 47KW (chip cimbu cca 11let) - motor AZQ rok 2004 nájezd pouze 60000km Už rok řeším problém viz příklad. Motor vždy nastartuji bez problému, ale hlavně po delší jízdě nebo když mu trochu naložím a třeba za hodinu chci odjet, tak po nastartování začně kuckat jako traktor a musím několikrát prošlápnout plyn než se to zklidní. Ovšem není to pravidlo, občas to udělá i za studena. Dále se mi asi nepatrně ztrácí chladící kapalina, ale emulze v oleji není a olej ve vodě také ne. Když odjedu na chalupu cca 28km do kopců tak mám silně natlakovanou expanzku a musím ji povolit velmi pomalu jinak vyprská voda přepadem a to nevím jestli je běžný …
-
- 7 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
rozsvítila se mi kontrolka motoru, načetl jsem závadu kod P 0172 systém příliš bohatá (Bank1) neví někdo s čím je problém? Fabia 1.2 40kw htp 2005 příliš bohatá (Bank 1) Systém příliš bohatá (Bank 1)
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdarec diagnostika mi hází chybu že mám malou účinnost katalyzátoru! Je nějaké řešení jak to tuto chybu odstranit (měnit kat. se mi važně nechce). Může to byt třeba lambda sondou? Nebo poraďte jak to vyřešit aby to na mě pořád nesvítilo. (po vymazání chyby se rozsvítí diagnostika cca po 50-150km) Díky za radu 1,2 12V 47kW
-
-
- 151 odpovědí
- 117tis zobrazení
-
-
Ahoj, Tak mi fabča (06) neprošla emisemi na vyšší co (BA 0,55%, LPG 0,45% - limit 03%) při zvýšených otáčkách. Na volnoběh prošla bez problémů. Měřil jsem VCDS lambda sondy: Volnoběh - před katem lambda 0,2-0,8V, za katem lambda 0,15V celkem stabilně Zvýšené otáčky - před katem cca stejně, za katem cca 0,5-0,8V - vzdáleně kopírovala lambdu před katem Dle testu ŘJ lambdy OK, test stárnutí katalyzátoru 0,65 (tuším, že pro řj je spodní limit 0,5, nový má mít hodnotu k 1) Motor má najeto 90tkm z toho 50tkm na lpg Motor nebere olej, nebo ne tolik, abych musel před intervalem dolévat. Interval jsem zkrátil na cca 8 tkm, nebo po r…
-
- 9 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Můžete mi poradit vyměnil jsem chladící kapalinu g12 u fabie 1.2 a nevím jak odvzdušnit chladicí okruh ,nebo se to odvzdušní přes nádobku samo.díky za radu.
-
-
- 51 odpovědí
- 78,3tis zobrazení
- 1 sledující
-